Bedre hytterenovasjon

Bedre hytterenovasjon

Innherred Renovasjon har nå åpnet det nye returpunktet for hytterenovasjon i Stugudal. FOTO: Andreas Reitan

Innherred Renovasjon er ikke helt ferdig, men åpner likevel det nye returpunktet for hytterenovasjon i Stugudal i anledning høstferien. Anlegget ligger like ved Stugudal Landhandel.

Det nye returpunktet for hytter og fritidsboliger i Stugudal er nå åpnet for bruk.
Sentralt beliggende som nabo til Stugudal Landhandel vil hytteeiere nå finne et anlegg med muligheter for kildesortering av matavfall, papp/papir, plastemballasje og restavfall. Etterhvert vil et også komme containere for glass- og metallemballasje og brukte tekstiler.

Som husholdningene

På det nye returpunktet kan hytteeierne i Tydal nå sortere på samme måte som husholdningene. En sorteringsguide kan lastes ned her (samme sortering men annen type container). Poser for matavfall kan hentes gratis hos Stugudal landhandel eller på Tydal gjenbrukstorg. Plastemballasje legges i knyttede bæreposer oppi papircontaineren.

De tidligere containerne for hytterenovasjon ved Sylsjøveien fjernes med åpningen av det nye returpunktet.

Det vil også settes opp gjerder rundt området og kameraovervåkning.

Flere kommuner

- Returpunktet er en del av vårt oppgraderingsprosjekt rundt hytterenovasjon som er i gang i alle kommuner. Vi ønsker å tilby moderne og funksjonelle returpunkt som skal tilfredsstille fremtidens krav til kildesortering. Returpunktene skal være ryddige og innbydende, og vil ved behov benytte kameraovervåkning for å forebygge misbruk og forsøpling. Disse oppgraderingene krever noe mer areal enn tidligere, og god standard på adkomstveier. I dag er mange returpunkt plassert på uegnede steder, og det vil bli behov for å sentralisere og fjerne enkelte returpunkt slik at vi kan opprettholde en stabil tjeneste og holde gebyret nede, skriver Innherred Renovasjon på sine hjemmesider.

Se bildet større

Det nye returpunktet ligger like ved Stugudal Landhandel. FOTO: Andreas Reitan

Se bildet større

Anlegget er ikke helt ferdig. Det kommer også containere for glass, metall og for brukte klær. FOTO: Andreas Reitan

Siste nytt i Nyheter

Her bygges landets tøffeste ladestasjon
  • Nyheter

Røros E-verk og Røros Produkter samarbeider om å bygge den første hurtigladestasjonen mellom Støren og Alvdal. – Dette blir landets tøffeste hurtigladestasjon, sier Bjørn Flagestad ved Røros E-verk.

Og slik svarer politikerne på hvorfor de vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Holtålen SV bryter ufravikelige krav de gikk til valg på og Arbeiderpartiet kan finne på å snu om det kommer vettige nok argumenter.

Reagerer på at politikerne vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Milliongaven fra Ålen Sanitetsforening kan snart være en saga blott.

 
Stor oppslutning om folkehøgskoleprotest
  • Nyheter

Folkehøgskoler fra hele landet protesterte tirsdag utenfor Stortinget. - "Nei til kutt" var det klare budskapet til stortingsrepresentantene.

- Er ikke folkehøgskolene gode nok for Høyre?
  • Nyheter

- I regjeringa sitt forslag til statsbudsjett kutter de 45 millioner kr til folkehøgskolene, når kutt i tilskudd, kutt i studiestøtte og elevveksten ikke blir regnet med, sier stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp).

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse