“17 i Selbu”

Arkivfoto fra åpninga av "17 i Selbu" i 2015, der det etter hvert ble fullt på tunet til Eva og Jon Bakken i Nekåbjørga. Foto: Andreas Reitan

Lyst til å lære kommunen din bedre å kjenne og samtidig trimme litt? Nå starter prosjektet “17 i Selbu”.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Så er det på nytt klart for "17 i Selbu", et sammensveisende og kunnskapspåfyllende trimprosjekt, som arrangørene i Selbu kommune kaller det.

I løpet av sommeren kan du besøke 17 ulike poster, og iallefall 10 av dem, for å få registrert deg selv som aktiv deltaker.

-”17 i Selbu” startet som et trimprosjekt for kommuneansatte i 2015, men i år er det åpent for alle som vil, sier Jostein Moslet i Selbu kommune.

Han forteller at de 17 postene ligger spredt over hele kommunen.

På kommunens hjemmeside kan du finne postbeskrivelser. Her er beskrivelsen av post 1: Flatmoen spektrum Borsethmoen

Veibeskrivelse til Flatmo’n Spektrum:

Flatmo’n Spektrum ligger på Borsetmoen i Innbygda. Dersom du kommer fra Mebonden, ta av Fv 705 til høyre før Tine Meieri. Kjør opp Borsetvegen ( forbi en gammel gård på venstre side av vegen) Kjør forbi alle husene, og ca. 150 m fra siste huset (2.etasjes hvitt hus), ligger Spektrum på høyre side. Posten henger på Gapahuken.

Flatmo’n har eksistert som samlingssted for beboerne på Borsetmoen siden 1970. For 2 år siden ble det bygd en stor gapahuk. Grunnet størrelsen ble gapahuken døpt til Flatmo’n Spektrum. Med kulturmidler fra Selbu sparebank, samt sponsing av Jønland og medlemmene i Borsetmoen Vel, ble dette byggverket virkelig bra. Flatmo’n spektrum brukes av velforeningens medlemmer hele året. Andre interesserte i Selbu kan også bruke gapahuken mot en liten leieavgift. Flatmon Spektrum ble offisielt åpnet av ordfører Ole Morten Balstad i oktober 2016.

Utflukt fra Flatmo’n Spektrum

Sukkertoppen:
Vi går videre oppover veien mot Borseth gård i ca. 800 m til et skilt der det står Sukkertoppen. Gå opp ved skiltet i ca. 50 m og du er på toppen. Der er det en benk og du kan skrive navnet ditt der. Her er det fin utsikt over Innbygda, Selbustrand og fremover mot Mebonden.
Velvansmyra:
Samme vei oppover som Sukkertoppen, men svinger av etter ca. 500 m og følger skogsvei opp Borsetåsen og til Velvansmyra, der du kan se ned på Mosletta i Øverbygda. Det er ca. 3 km dit opp.

Våttån - Selbusjøen Foto: Jostein Moslet

Her er de 17 postene

Post nr. 1: Flatmo’n spektrum Borsetmoen.
Post nr. 2: Fossansetra
Post nr. 3 : Kårstadhuken – Grøtte Selbustrand
Post 4: Fasesknippen (NATO)
Post nr. 5: Espet- Mobakkene – Espet: «Esprundinj»
Post nr. 6: Selbuskogen – Elvervollvegen
Post nr. 7: Vikaengene - Strandpromenaden (grillplassen/lekeplassen)
Post nr. 8: Gapahuk Ausa (ved Nea)
Post nr. 9: Kvellohaugen - Hundremeterskogen
Post nr. 10: Torstjenna (Vikvarvet – Sørungen)
Post nr. 11: Slindvatnet - Eet
Post nr. 12: Bønnbenet - Sjøbygda
Post nr. 13: Pe Haldosvegin til Bønnslåttin – Østrungen
Post nr. 14: Vorfjellet (turistlinja mot Schulz-hytta)
Post 15: Rolseth Våttån
Post nr. 16: Råna
Post 17: Tjernvollen - gapahuk

Mot Skarvan Foto: Jostein Moslet

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Nettet er tilbake i Stuggudal

Nettet er tilbake i Stuggudal

Like før klokka 22.30 lørdag kveld, fikk Telia på plass nettet i Stugudal. Internett hadde da vært nede i store deler av Selbu og Tydal det meste av dagen.

Røykutvikling i Brekken

Røykutvikling i Brekken

Brenning av gress var årsak til røykutviklingen i Brekken.

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Feil på senderen på Riasten

Tordenværet påvirker sendingene

Tordenværet påvirker sendingene

Senderen på Henvola er fremdeles nede.

16 frivillige brannmannskaper på plass i Sverige

16 frivillige brannmannskaper på plass i Sverige

Hele 16 mannskaper fra Stjørdal er i Sverige for å sloss mot brannen. - Det er viktig at vi skaffer oss denne erfaringen, sier varabrannsjef Ole Johan Kiplesund.

Så mye sparer du på å kjøre elbil

Så mye sparer du på å kjøre elbil

En husholdning med to fossilbiler kan spare minst 20.000 kroner i året på drivstoff ved å bytte til elbiler. De som kjører langt, sparer enda mer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon