Ny ungdomsskole. Åpent brev til politikerne i Selbu.

Ny ungdomsskole. Åpent brev til politikerne i Selbu.

Selbu ungdomsskole anno 2017. FOTO: Andreas Reitan

- Hvor er sammenhengen mellom visjonene for utviklinga av bygdesamfunnet som en attraktiv og moderne bostedskommune og vedtaket om å bygge ny skole for bare 150 elever? Spørsmålet stilles av klubben i Utdanningsforbundet ved Selbu ungdomsskole.

Tekst:

Publisert:

Ny ungdomsskole. Åpent brev til politikerne i Selbu:

Arbeidet med forprosjektet til en ny ungdomsskole ble igangsatt i høst og ansatte ved Selbu ungdomsskole har blitt involvert i prosessen for å hjelpe arkitektkontoret Tegn 3 til å lage forslag til en ny ungdomsskole på Bell.
Det nye byggets kjernevirksomhet er undervisning, og det er derfor svært viktig at vi som utøver denne virksomheten er med på planleggingen og utviklingen av et funksjonelt og framtidsrettet bygg. Vi er veldig glad for at vår medvirkning i dette utviklingsarbeidet er høyt prioritert.
Likevel er det noen spørsmål knyttet til hele prosessen med bygging av ny ungdomsskole vi ønsker svar på:

Hvorfor ble ikke utviklingsverkstedet/folkemøtet for ansatte og lokalbefolkninga gjennomført før beslutningen om hva det nye bygget skal inneholde ble tatt?
Hvorfor er f. eks. ikke kulturskolen, folkebiblioteket og kultursal tatt med inn i planene? Kulturskolen (og Bell skole) har plassmangel og folkebiblioteket trenger nye lokaler i nær framtid.

Hvorfor har ikke politikerne drøftet framtidig skolestruktur i Selbu når en så stor investering i oppvekstsektoren skal gjøres?
Hvorfor er ikke lærdommen og erfaringene i forbindelse med bygging av ny Bell skole tatt i betraktning?

Hvor er sammenhengen mellom visjonene for utviklinga av bygdesamfunnet som en attraktiv og moderne bostedskommune og vedtaket om å bygge ny skole for bare 150 elever?

Folkemøtet tirsdag 05.09.17 avslørte en stor avstand fra innbyggernes visjoner, drømmer og ønsker for innholdet i en ny ungdomsskole og de rammer og føringer politikerne har vedtatt. Hvorfor ikke legge de ansattes og befolkningens innspill fra folkemøtet til grunn og ta en revurdering av både rammene og planene?

Vennlig hilsen
Klubben, Utdanningsforbundet ved Selbu ungdomsskole

Nøkkelord

Siste nytt i Leserbrev

- En oppfordring på vegne av jordvernet
  • Leserbrev

- Senterungdommen blir svært bekymret når vi ser nedbyggingshastigheten i og rundt Trondheim, og er tvilsomme til om dette er en sunn samfunnsutvikling, skriver Vegard Frøseth Fenes, Organisatorisk nestleder i Trøndelag Senterungdom i dette leserbrevet.

Når kommer ladestasjonene?
  • Leserbrev

Hvor blir det av ladestasjoner for elbiler i Fjellregionen, spør Roald Evensen i dette leserbrevet.

- Helgesen må avklare
  • Leserbrev

- Helgesen må snarest avklare vinterens ulvejakt i ulvesonen, skriver Norges Jeger- og Fiskerforbund i dette leserbrevet.

 
E.coli-bakterier i Enan
  • Leserbrev

Svenska Turistföreningen (STF) kommenterer STV Jämtlands innslag om E.coli-bakterier i elva Enan.

– Kutt i maskinskatt gir flere jobber i Trøndelag
  • Leserbrev

Regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien, 
mener trøndersk næringsliv svekkes av skatt på maskiner.

– Frivillighet fungerer
  • Leserbrev

4H reagerer på statsbudsjettet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE