Ny ungdomsskole. Åpent brev til politikerne i Selbu.

Selbu ungdomsskole anno 2017. FOTO: Andreas Reitan

- Hvor er sammenhengen mellom visjonene for utviklinga av bygdesamfunnet som en attraktiv og moderne bostedskommune og vedtaket om å bygge ny skole for bare 150 elever? Spørsmålet stilles av klubben i Utdanningsforbundet ved Selbu ungdomsskole.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Ny ungdomsskole. Åpent brev til politikerne i Selbu:

Arbeidet med forprosjektet til en ny ungdomsskole ble igangsatt i høst og ansatte ved Selbu ungdomsskole har blitt involvert i prosessen for å hjelpe arkitektkontoret Tegn 3 til å lage forslag til en ny ungdomsskole på Bell.
Det nye byggets kjernevirksomhet er undervisning, og det er derfor svært viktig at vi som utøver denne virksomheten er med på planleggingen og utviklingen av et funksjonelt og framtidsrettet bygg. Vi er veldig glad for at vår medvirkning i dette utviklingsarbeidet er høyt prioritert.
Likevel er det noen spørsmål knyttet til hele prosessen med bygging av ny ungdomsskole vi ønsker svar på:

Hvorfor ble ikke utviklingsverkstedet/folkemøtet for ansatte og lokalbefolkninga gjennomført før beslutningen om hva det nye bygget skal inneholde ble tatt?
Hvorfor er f. eks. ikke kulturskolen, folkebiblioteket og kultursal tatt med inn i planene? Kulturskolen (og Bell skole) har plassmangel og folkebiblioteket trenger nye lokaler i nær framtid.

Hvorfor har ikke politikerne drøftet framtidig skolestruktur i Selbu når en så stor investering i oppvekstsektoren skal gjøres?
Hvorfor er ikke lærdommen og erfaringene i forbindelse med bygging av ny Bell skole tatt i betraktning?

Hvor er sammenhengen mellom visjonene for utviklinga av bygdesamfunnet som en attraktiv og moderne bostedskommune og vedtaket om å bygge ny skole for bare 150 elever?

Folkemøtet tirsdag 05.09.17 avslørte en stor avstand fra innbyggernes visjoner, drømmer og ønsker for innholdet i en ny ungdomsskole og de rammer og føringer politikerne har vedtatt. Hvorfor ikke legge de ansattes og befolkningens innspill fra folkemøtet til grunn og ta en revurdering av både rammene og planene?

Vennlig hilsen
Klubben, Utdanningsforbundet ved Selbu ungdomsskole

Nøkkelord

Siste nytt i Leserbrev

Vedtak for årets rypejakt i Selbu
  • Leserbrev

Fjorårets rypetakstresultat foreligger nå og dette viser at bestanden i snitt er på det samme nivået som i 2016.

Varaordfører Salvesen om alkoholpolitikken på Røros

Mener det er oppsiktsvekkende at et flertall i Røros kommunestyre strammer inn de tradisjonelle serveringstidene i Rørosmartnan.

Mann deg opp da, mann!
  • Leserbrev

- Likestilling er ikke en sak kun for kvinner. Menn er nødt til å ta likestillingskampen for seg og sin famille, og det kan hende de må ofre noe på veien. Likestilling kommer ikke av seg selv, skriver barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland i dette innlegget.

 
Roland frykter for framtida til lensmannskontoret
  • Leserbrev

Røroslistas Reidun Roland her sendt en bekymringsmelding til ordføreren der hun gir til kjenne sin frykt for at det lokale lensmannskontoret snart er en saga blott.

Rekordstore fylkesårsmøter i Senterpartiet
  • pressemelding

I februar og i starten av mars har alle Senterpartiets fylkeslag årsmøte og i år er det venta rekordoppmøte. På programmet står generell politisk debatt, vedtak av fråsegner, #MeToo, val av fylkesstyre og andre årsmøtesaker.

Gedigen bløff og et overtramp
  • Leserbrev

Vedtatt, valgløfter blir til virkelighet og Barbro er ny helsesøster i Malvikskolen, skriver Malvik Arbeiderparti i sin annonse der bilde av en ansatt i kommunen er benyttet, mener Malvik Høyre i et leserbrev.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE