Høstkonsert med cembalo

Høstkonsert med cembalo

Kantor Liv Bang Nilsen demonstrerer cembaloet i Selbu kirke. FOTO: Andreas Reitan

Neste ukes høstkonsert i Selbu kirke gir cembaloet stor oppmerksomhet.

Tekst:

Publisert:

Høstkonsert med cembalo
Kantor Liv Bang Nilsen i Selbu gleder seg til tirsdagens høstkonsert.

Det er Selbu sokn og Selbu Felebyggerlag som står bak tirsdagens høstkonsert i Selbu kirke.

Det gamle barokkinstrumentet cembalo får mye oppmerksomhet, ikke minst ved at Øyvind Kåre Pettersen kommer til Selbu for å spille på kirkas eget instrument.

Øyvind Kåre Pettersen er kantor i Lademoen kirke og en av regionens mest erfarne organister. Han har ved flere anledninger vært vikarierende domkantor i Nidarosdomen.

- I tillegg kommer Nardo bydelsorkester med solist Dagrun Gilberg på fiolin og Pierre Cerasi på gamle trompeter, blant dem det sjeldne instrumentet Zink som trolig høres i Selbu for første gang denne kvelden. Konsertmester er Jarle Utness, forteller Liv Bang Nilsen, kantor i Selbu kirke.
Hun gleder seg spesielt til å høre bydelsorkesteret bestående av 25 musikere sammen med både cembalo og Selbu felebyggerlag.

Cembalo-bygger fra Trondheim

Det er Randulf Margido Skjærseth Larsen, tidligere kirketjener i Nidarosdomen, som har bygd cembaloet i Selbu kirke. Det var Larsens andre cembalo-prosjekt, bygd i 1977. Nå har han bygd åtte! Cembaloet kom til Selbu kirke rundt 1990 da Jostein Grolid var kantor.

Cembalo-bygger Randulf Margido Skjærseth Larsen er forøvrig samme mann som i 1980 klatret opp på kula på spiret i Nidarosdomen – uten sikring.....

Se bildet større

Selbu kirke sitt cembalo er bygd av daværende kirketjener i Nidarosdomen, Randulf Margido Skjærseth Larsen. FOTO: Andreas Reitan

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

Knall konsert med Henrik i Selbu kirke
  • Kultur

17- åringen Henrik Fuglem fra Selbustrand leverte en knallkonsert for en fullsatt Selbu kirke tirsdag kveld.

 
Luciadagen på Røros
  • Kultur

Ungene på Stenbråttet barnehage hadde forberedt seg godt og tatt turen til Trygstad bakeri og konditori tidlig onsdag morgen.

Prøysen på Storstuggu
  • Kultur

Lørdag er det klart for Alf Prøysens humoristiske fortelling om «Den vesle bygda som glemte at det var jul» på Storstuggu.

BILDEGALLERI: Juleprinsessen og tidstyven i Rallaren
  • Kultur

Fantastisk forestilling av dyktige elever.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE