- Krise for ørreten i Selbusjøen og Nea

Ørret FOTO: Stian Elverum

Statkraft bruker nå millioner på å bedre situasjonen rundt tersklene i Nea, og fagfolk anbefaler å sette ut igjen all fisk som fanges.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Onsdag kveld presenterte NINA og NTNU den nye fiskerapporten som sier noe om status for Selbusjøen. Ørretebestanden i Selbusjøen og Nea må få hjelp til å vokse.

- Man må fiske mer røye i Selbusjøen, sette ut igjen all fisk man får i Nea, Terskler må rives og man bør slutte med å sette ut to- og tresomrig fisk, sier Trygve Hesthagen fra NINA og Jo Vegard Arnekleiv fra NTNU som har på oppdrag fra Statkraft utført en analyse av fiskebestanden i Selbusjøen.

I radioreportasjen hører du Trygve Hesthagen fra NINA, Jo Vegard Arnekleiv fra NTNU, leder i Selbusjøen grunneierlag Inger Granby, leder i Nea elveeierlag Nils Olav Stokke, sportsfisker Ståle Borthen, fisker Sigmund Balstad og kraftvekrssjef i Statkraft, Ove Berggård.

Nøkkelord

Siste nytt i Selbu/Tydal

Stor jaktinteresse i Selbu
  • Nyheter

Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det Selbu fjellstyre har mulighet til å innvilge.

Bedre Teliadekning til påske
  • Nyheter

Nå blir Hersjøhytta og Vardebu oppkoblet med resten av verden, et spleiselag mellom kommune, bank og mobilnettleverandør løfter både sikkerhet og tillater mobile betalingsløsninger på de populære skihyttene.

Lørdag formiddag la Det Holtaalske Skieløber Compagnie avsted over Bukkhammeren.
  • Kultur

Markerer 300 år siden Armfeldttragedien.

 
375 løpere på Sparebank1 Cup i helga
  • Sport

Se resultatlista her:

Selbu og Malvik revmatikerforening
  • Nyheter

I Selbu ble Revmatikerdagen 2018 markert torsdag og samtidig ble en viktig nyhet sluppet.

BEIST til Tydalsfestivalen
  • Kultur

Bandet ble lansert i høst og har allerde sluppet fire låter, blant andre «Råne-Ræser» og «Ståle Støggsterk».

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE