- Krise for ørreten i Selbusjøen og Nea

- Krise for ørreten i Selbusjøen og Nea

Ørret FOTO: Stian Elverum

Statkraft bruker nå millioner på å bedre situasjonen rundt tersklene i Nea, og fagfolk anbefaler å sette ut igjen all fisk som fanges.

Onsdag kveld presenterte NINA og NTNU den nye fiskerapporten som sier noe om status for Selbusjøen. Ørretebestanden i Selbusjøen og Nea må få hjelp til å vokse.

- Man må fiske mer røye i Selbusjøen, sette ut igjen all fisk man får i Nea, Terskler må rives og man bør slutte med å sette ut to- og tresomrig fisk, sier Trygve Hesthagen fra NINA og Jo Vegard Arnekleiv fra NTNU som har på oppdrag fra Statkraft utført en analyse av fiskebestanden i Selbusjøen.

I radioreportasjen hører du Trygve Hesthagen fra NINA, Jo Vegard Arnekleiv fra NTNU, leder i Selbusjøen grunneierlag Inger Granby, leder i Nea elveeierlag Nils Olav Stokke, sportsfisker Ståle Borthen, fisker Sigmund Balstad og kraftvekrssjef i Statkraft, Ove Berggård.

Nøkkelord

Siste nytt i Selbu/Tydal

Floka
  • Floka

#metoo, Northug og krenking var blant fredagens tema.

Går ut mot eiendomsskatt for hytteeiere
  • Nyheter

Eiendomsskatten på hytter i Tydal er usosial, urimelig og uklok, mener hytteeier og Stjørdalspolitiker Tommy Reinås (MDG).

La kvinnen styre
  • Nyheter

Skal du på handletur på Black Friday? Da er det tryggest å la en kvinne kjøre bilen, viser ferske tall fra Tryg Forsikring.

 
Hørselslag med «plug & play»
  • Nyheter

Selbu og Tydal Hørselslag har store forventninger til den nye kofferten sin. Her finner du et komplett mini bærbart lydanlegg - med egen teleslynge.

Vaino opp i NRKs programråd
  • Nyheter

Flere har klaget på at Vaino Rensberg snakket sørsamisk i Norge Rundt.

Fjerner folkehøgskolekuttet
  • Nyheter

Regjeringens forslag til Statsbudsjett 2018 inneholdt flere kutt til folkehøgskolene. Gjennom de siste dagers budsjettforhandlinger er disse fjernet, og en økning er dessuten lagt inn i det endelige budsjettforslaget.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE