- Krise for ørreten i Selbusjøen og Nea

Ørret FOTO: Stian Elverum

Statkraft bruker nå millioner på å bedre situasjonen rundt tersklene i Nea, og fagfolk anbefaler å sette ut igjen all fisk som fanges.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Onsdag kveld presenterte NINA og NTNU den nye fiskerapporten som sier noe om status for Selbusjøen. Ørretebestanden i Selbusjøen og Nea må få hjelp til å vokse.

- Man må fiske mer røye i Selbusjøen, sette ut igjen all fisk man får i Nea, Terskler må rives og man bør slutte med å sette ut to- og tresomrig fisk, sier Trygve Hesthagen fra NINA og Jo Vegard Arnekleiv fra NTNU som har på oppdrag fra Statkraft utført en analyse av fiskebestanden i Selbusjøen.

I radioreportasjen hører du Trygve Hesthagen fra NINA, Jo Vegard Arnekleiv fra NTNU, leder i Selbusjøen grunneierlag Inger Granby, leder i Nea elveeierlag Nils Olav Stokke, sportsfisker Ståle Borthen, fisker Sigmund Balstad og kraftvekrssjef i Statkraft, Ove Berggård.

Nøkkelord

Siste nytt i Selbu/Tydal

Strålende Karoliner-premiere på Brekka
  • Kultur

- Fantastisk! Publikums reaksjoner etter premieren på Karolinerspelet i Tydal var entydige.

Selbu og Tydal åpner snøscooterløypene
  • Nyheter

Fra lørdag kan du kjøre snøscooter fra Selbu til Tydal - lovlig!

Diskuterte kollektivtrafikk og fiber
  • Nyheter

Per Olav Hopsø (AP) er komiteleder for samferdsel i Trøndelag Fylkeskommune, torsdag var han på besøk hos Selbu og Malvik kommune.

 
Premiereklart i Tydal
  • Kultur

I kveld er det premiere på “Karolinerspelet, dødsmarsjen over Tydalsfjella”, på Brekka bygdetun i Tydal. Generalprøven frister oss til å si: Best ever!

Fylkesting vedtok pressestøtte til lokalradio
  • Nyheter

Fylkestinget i Finnmark har vedtatt at lokalradio bør få pressestøtte på lik linje med aviser. De omtaler dagens ordning som konkurransevridende.

General Nils
  • Kultur

Nils Jonsson spiller general Carl Gustav Armfeldt i Karolinerspelet 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE