Norgesmester i kultur

Sverre Fjellheim mottok lørdag Røros kommunes kulturpris for 2016. FOTO: Aino Danielsen

Lørdag mottok Sverre Fjellheim Røros kommunes kulturpris.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2017 kl 12:30

Nea Radio
Nea Radio

– Fjellheim er en pionér som har ment at den beste måten å fortelle den riktige historien på er å bygge den på dokumentasjon, kunnskap og fakta, sa kultursjef Morten Tøndel under overrekkelsen.

Sverre Fjellheim fikk prisen for sitt engasjement og utrettelige arbeid knyttet til dokumentasjon, forskning, forvaltning og formidling av samisk kultur og historie. Tildelingen av prisen ble gjort i forbindelse med feiring av samenes nasjonaldag på Rørosmuseet.

Han viste både ydmykhet, stolthet og humor i sin takketale, og forteller at nyheten om tildelingen fra ordføreren i desember kom helt uventet på han.

LES OGSÅ: Kulturprisen til Sverre Fjellheim

- Røros har blitt kåret til årets kulturkommune fem år på rad, så når man får kulturprisen for Røros kommune så kan man nærmest betraktes som norgesmester i kultur. Dette sier Morten Tøndel, som lørdag overleverte prisen til Fjellheim på Rørosmuseet.

– Jeg er svært glad for prisen, men jeg har et ambivalent forhold til slike priser, sier Fjellheim:

Sverre er ydmyk og fornøyd med å mottatt kulturprisen.

Kulturprisen ble overrakt av kultursjef i Røros, Morten Tøndel.

– Sverre Fjellheim har brukt store deler av livet sitt til å forske, dokumentere og formidle samisk kultur og historie. Han er en pionér som har gått foran. Fjellheim har ment at den beste måten å fortelle den riktige historien på er å bygge den på dokumentasjon, kunnskap og fakta. Han setter etterrettelighet og grundighet som viktige elementer i sitt arbeid, sa Tøndel blant annet:

Hør både tildelingen av prisen ved kultursjef Morten Tøndel, og takketalen til Sverre Fjellheim.

Se bildet større

Sverre var også en del av Bergstadens fotoklubb sin utstilling "Jieleme" som finner sted på Rørosmuseet fram til mai. FOTO: Aino Danielsen

Siste nytt i Kultur

Karolinerna återvänder
  • Kultur

Årets forestilling ved Christianus Sextus får svensk hovedrolle.

Våryr kvinnekraft på Saksviktunet
  • Kultur

Lørdag var det vårmarked hos Milde Mathilde og Drillpikene på Saksvik og der lurte både engler og alver i kulissene.

Charity-run for barnekreftsaken
  • Kultur

Søndag starter kjøreklubben Dirty Vikings motorene og cruiser avsted på et løp til inntekt for barnekreftforeningen i Trøndelag.

 
Floka!
  • Fredagsfloka

Vikinger, pilegrimer og sommertemperaturer i lystig passiar.

Erland Haugen ute med ny sommerlåt

Tidligere Norske talenter- og X Factor-deltaker Erland Haugen fra Røros er ute med ny musikk, for første gang på sju år.

Internasjonal suksess for Jentene på tunet
  • Lokalmat

Denne uka gikk den skandinaviske finalen av "International Chocolate Awards 2018" av stabelen i København, og Iris Yvonne Martinsen-Aune stakk av med sølvmedaljen for sin sjokoladebit "Northern Lights- A taste of heaven".

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE