ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Elin klar for MGP med electrojoik

Elin Kåven, Tråante 2017 Foto: Stig Arne Somby

Elin & The Woods er klar for MGP med sangen First step in faith/Oadjebasvuhtii. Den samiske sangeren Elin og musikkprodusent Robin Lynch er kar for MGP.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2017 kl 07:13

ANNONSE
Annonse

Det er også Victor Borge (ny selbygg, eks TNT) og Åge Sten Nilsen (Henrik Fuglem-fan) i Ammunitioen med "Wrecking Crew".

Elin Kåven fra Karasjok og Victor Borge er begge klare for MGP 2017, men konkurrerer mot hverandre:

Elin & The Woods består av sangeren Elin Kåven og musikkprodusent Robin Lynch. Kåven synger på samisk og joiker. Hun har gitt ut tre kritikerroste soloalbum på sitt tyske plateselskap og har turnért i 12 land de siste 10 åra.

Robin Lynch er en anerkjent musiker, låtskriver og musikkprodusent som har skrevet og produsert hitlåter blant annet til Pink, Jessie J og Cher. Han var også med og skrev Margaret Bergers MGP-vinnerlåt «I Feed You My Love» i 2013, som senere nådde en fjerdeplass i Eurovision Song Contest.

De fant hverandre i 2015 gjennom deres felles interesse for natur, det nordiske og urmennesket. Siden da har de jobbet med dette prosjektet hvor hovedfokus er å finne tilbake til røttene og kontakten til jorden. De kaller musikken electrojoik som består av elektronisk musikk med tunge rytmer og joik.

Navnet Elin & The Woods ble til da Elin gjentatte ganger sa til Robin:

– Jeg må ut å snakke med skogen før jeg bestemmer meg.

Slik ble det til at skogen hadde en stor innvirkning på prosjektets fremgang.

«First Step In Faith / Oadjebasvuhtii»

Tekst og melodi: Elin Kåven og Robin Lynch.

Hør Stig Arne Sombys intervju med Elin.

Victor Borge har lang fartstid som bassist i TNT. Nå har han flyttet til Selbu og ble i 2013 med i Åge Sten Nilsens AMMUNITION.

Åge har fartstid i Wig Wam og underholdt hele Norge med hyllester av Queen, der Selbus Henrik Fuglem etter hvert ble en sentral vokalis.

Nå har Åge Sten Nilsen med seg Med seg fem artister med god fartstid innen rock og heavyrock. Trommeslageren Magnus Ulfstedt og låtskriver og produsent Erik Mårtensson fra Stockholm. Bassisten Victor Cito Borge tidligere bassist i TNT. Lasse Finbråthen ble med fra Wig Wam på keyboard og gitarist Jon Pettersen har tidligere jobbet med Åge på hans suksessfulle Queen-turné.

Siden oppstarten, har han og gitarist Erik Mårtensson skrevet nye rockelåter som er litt røffere i stilen enn tidligere. I 2015 utga AMMUNITION sitt første album SHANGHAIED, som mottok god kritikk i rockemiljøet.

I MGP 2017 skal de fremføre «WRECKING CREW», som er komponert og skrevet av frontfigur Åge Sten Nilsen og Erik Mårtensson.

«WRECKING CREW»

Tekst og melodi: Erik Mårtensson og Åge Sten Nilsen

Ammunition, med bassist Victor Borge klar for MGP 2017. Foto: NRK

Internasjonal jury

Å sørge for at Norge stiller med et bidrag som kan bli godt likt også utenfor våre egne grenser er et klart mål – særlig etter det skuffende resultatet i 2016, da Agnete Johnsens «Icebreaker» ble slått ut i semifinalen.

Derfor er det gjort endringer foran årets norske finale. En internasjonal jury skal være med på å velge ut hvilke fire låter som skal nå den såkalte Gullfinalen.

I selve finalen vil det utelukkende være norske publikumsstemmer som avgjør hvilket av de fire finalebidragene som skal representere Norge i Kiev i mai.

Her er artistene:

1. Ammunition - «Wrecking Crew»

Åge Sten Nilsen har representert Norge en gang tidligere, som frontfigur i Wig Wam. Bandet nådde en niende plass i Eurovision 2005. Bandet Ammunition ble startet opp i 2013.

2. Ulrikke - «Places»

(Artist: Ulrikke Brandstorp)

Ulrikke har fartstid fra flere musikkprogrammer på TV, som «Idol», «The Voice» og «Beat for Beat». Hun har også vært korist i «Norske Talenter» og «Idol Jr.». «Places» har hun skrevet sammen med en annen Idol-deltaker, Tony Alexander Skjevik.

3. Amina Sewali - «Mesterverk»

Sewali er en allsidig artist med erfaring som musiker, komponist, manusforfatter og skuespiller. Hun har blant annet stått på scenen som Solveig i Nationaltheatrets oppsetning av Peer Gynt. Hun deltar i MGP med en egenkomponert sang.

4. JOWST - «Grab The Moment»

JOWST kommer fra musiker Joakim With Steens navn. I tillegg til å være artist har Steen jobbet som lydtekniker siden 2011. Sammen med vokalisten Aleksander Walmann deltar han i den norske MGP-finalen med låten «Grab The Moment».

5. Kristian Valen - «You & I»

Artisten og komikeren debuterer i MGP med låten «You & I», som han har skrevet og komponert selv. TV 2 har tidligere spekulert i at Valen er blant årets MGP-artister, og det viser seg å stemme. Valen var ikke tilstede under presentasjonen tirsdag, men ble lansert som dagens store overraskelse. Valen ble overtalt til å delta av MGP-sjef Jan Fredrik Karlsen.

6. Elin & The woods - «First step in faith/Oadjebasvuhtii»

(Artister: Robin Lynch og Elin Kåven)

Elin & The Woods består av sangeren Elin Kåven og musikkprodusent Robin Lynch. Kåven synger på samisk og joiker. Hun har gitt ut tre kritikerroste soloalbum på sitt tyske plateselskap, og har turnért i 12 land de siste 10 årene. Samarbeidet mellom Kåven og Lynch begynte å 2015.

7. Jenny Augusta - «I Go Where You Go»

Jenny Augusta begynte scene-karrieren med å opptre med klassiske stykker av blant andre Grieg, Mozart og Harald Sæverud. Med låter som blant andre «Drit og dra» og «All your friends are dead» gjorde Jenny Augusta seg godt bemerket på «Norske talenter» på TV2 høsten 2015. «I go where you go» har hun skrevet selv med hjelp av Inga Þyri Þórðardóttir.

8. Ella - «Mamma boy»

(Artist: Elin Kristiansen)

Ella har holdt på med dans og musikk så lenge hun kan huske, og sier at MGP har fulgt henne hele livet med – med egne tolkninger av blant andre Carola, Ketil Stokkan og ABBA. Men det er rockesjangeren som ligger hjertet hennes nærmest. Ella synger «Mamma Boy» som er skrevet av Per Kristian Ottestad og Ida Maria.

9. Rune Rudberg Band - «Run Run Away»

Rune Rudberg slo gjennom med låten «Ut mot havet» i 1988 og har solgt nærmere 200.000 plater. Rune Rudberg har deltatt i MGP fem ganger tidligere, og returnerer nå til konkurransen med band og låten «Run, Run Away». Sangen er skrevet og komponert av Peter Danielson, Åsa og Mars Larsson..

10. In Fusion - «Nothing Ever Knocked Us Over»

Trioen In Fusion består av Miriam LaBreche (28), Nina Grødahl (26) og Saima-Iren Mian (26). Gruppen skal fremføre «Nothing ever knocked us over», som er skrevet av Gustav Euren, Danne Atlerud, Niklas Arn, Ulrik Eurén og Cissi Kallin.

(Kilde: NRK)

Siste nytt i Kultur Vis flere

Ny barnebok ute

Ny barnebok ute

Elin Holten debuterer som bokillustratør

Birgit Strømsnes har skrevet barnebok og Elin Holten har illustrert den. "Besta sitt loft" har blitt virkelighet.

Ingvild Kjerkol er dagens sommergjest

Ingvild Kjerkol er dagens sommergjest

Trump, #metoo og sommerstemning, Ingvil Kjerkol er dagens sommergjest.

Nye samiske veivisere

Nye samiske veivisere

Vanja Tørresdal er blant de nye samiske veiviserne for skoleåret 2018 – 2019.

Ny vellykket Tydalsfestival

Ny vellykket Tydalsfestival

Litt færre publikummere enn i fjor, men høyere omsetning, bedre vær og stort sett bare blide fjes.

Trylleformler, blomstersaft og lyden av sommer

Trylleformler, blomstersaft og lyden av sommer

Oppskriften på en liten times sommernytelse finner du her.

Stuguvoldmoen er klar!

Stuguvoldmoen er klar!

I dag starter Tydalsfestival'n. Vakre Stuguvoldmoen er klar for to fantastiske festivaldager.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE