Vil bygge ut fiber i Haltdalen

 

Ber publikum måle og rapportere netthastighet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.05.2018 kl 09:34

Nea Radio
Nea Radio

Holtålen kommune har kartlagt bredbåndsdekningen i kommunen, og ikke uventet ble det funnet flere områder med dårlig dekning. Det sier enhetsleder for næring og kultur, Olve Morken.

– Vi vet at det er utrolig mange steder i Holtålen som har dårlig bredbåndsdekning og kartlegginga som er gjennomført er et krav for å komme med i betraktningen om statlige midler til utbygging, sier Morken. Dette er områder som er lite attraktivt for kommersielle utbyggere.

På høring

Et av stedene som kommunen har definert som svært dårlig, og ønsker å søke statlige midler til utbedring av, strekker seg fra Grønset og oppover dalen til Haltdalen sentrum. Dette er nå lagt ut til offentlig høring og Morken sier det er fint om innbyggerne dette gjelder gir tilbakemelding til kommunen.

– Vi vet at det er flere plasser i kommunen som har dårlig dekning, men vi prioriterer nå ett område i denne omgang, sier han og håper å kunne komme tilbake til, i alle fall et område til, senere.

– Mål hastigheten

IKT-sjef i Holtålen kommune, Olav Grønli, ber innbyggerne sjekke hastigheten på bredbåndet sitt. Han mener 30 megabit per sek i nedlastingshastighet er et minimum i dag.

– Det enkleste er å gå inn på et nettsted som har såkalt speedometer, slik som nettfart.no Her får man sjekket kapasitet og hastighet både på opplasting og nedlasting. Han ser gjerne at publikum rapporterer inn sine hastigheter, da dette er interessant for både kommunen, fylkeskommunen og statlige instanser for å kunne lage gode dekningskart, sier Grønli.

Hør intervju med Olav Grønli og Olve Morken her:

Nøkkelord

Siste nytt i Røros/Holtålen

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Erland Haugen ute med ny sommerlåt

Tidligere Norske talenter- og X Factor-deltaker Erland Haugen fra Røros er ute med ny musikk, for første gang på sju år.

Se kommunestyremøtet i Røros
  • Kommunestyremøte

Se torsdagens kommunestyremøte fra Storstuggu i opptak her.

 
Her er de trønderske passkontorene som forsvinner
  • Nyheter

Politimestrenes kuttliste er klar - fem passkontor i Trøndelag forsvinner.

Tydal, Røros, Os og Holtålen innfører totalforbud mot bruk av åpen ild i utmark
  • Nyheter

Meget høy skogbrannfare i hele regionen.

Nye krav fra Statens Vegvesen fører til færre sykkelritt
  • Sport

Arrangørene av flere sykkelritt klarer ikke å følge opp de nye kravene til kursing av trafikkvakter og arrangement blir avlyst og lagt ned.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE