Rørosmuseet utvider staben

Bygningsantikvar Kolbjørn Vegar Os og avdelingsleder Berit Bakosgjelten er glade for at de nå kan ansette flere til å jobbe ved Bygningsvernsenteret. FOTO: Marit Langseth

Museet har fått nye og utvidede oppgaver, og søker nå etter bygningsantikvar og håndverkere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.04.2018 kl 15:38

Nea Radio
Nea Radio

– Endringer i forvaltningen av Statens eiendommer etter Røros Kobberverk gir oss nye og utvidete oppgaver, og dermed muligheter for å styrke organisasjonen med mer kompetanse og flere hender, skriver Rørosmuseet i ei pressemelding.

Rørosmuseet leter etter flere medarbeidere til bygningsvernsenteret.

Senteret ble opprettet i 2006 og har i dag åtte faste medarbeidere. Deres hovedoppgaver er istandsettingsoppdrag for museet, Riksantikvaren og andre private og offentlige kunder, samt kurs, opplæring- og informasjonsvirksomhet, rådgivnings- og utredningstjenester.

– Vi kan by på svært spennende jobber i et aktivt miljø, og Røros i seg selv kan være et attraktivt sted å flytte til, sier leder for bygningsvernsenteret ved Rørosmuseet, Berit Bakosgjelten.

Rørosmuseet går nå ut med stillingannonser i både lokale og nasjonale medier for å finne de rette søkerne til stillingene.

– For de rette personene vil dette være en unik mulighet for å utvikle seg innen sitt fagfelt, og til å bidra i det viktige arbeidet med bevaringen av verdensarven Røros bergstad og Circumferensen, sier museumsdirektør Odd Sletten.

Hør mer om saken her:

Siste nytt i Røros/Holtålen

Vedtok å bygge modulbarnehage ved Kvitsanden

Torsdag kveld vedtok kommunestyret i Røros at den midlertidige modulbarnehagen skal bygges ved Kvitsanden barnehage. Målet er at den skal stå klar til det nye barnehageåret begynner.

Skal bygge deler av det nye bo-, helse og velferdsenteret først

Deretter vil driften i det eksisterende sykehjemmet bli flyttet over til den nye delen, før resterende utbygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter kan begynne.

Røros og Holtålen blir viktige områder
  • Nyheter

Tusenvis av soldater inntar Trøndelag til høsten. Torsdag ble det informert om NATO-øvelsen Trident Juncture fra et av øvelsen hovedkvarter, Storstuggu på Røros.

 
Se kommunestyremøte i Røros i opptak
  • Kommunestyremøte

Her kan du se hele kommunestyremøtet fra Røros i opptak.

10. klassinger til sykehus etter å ha fått strøm i seg
  • Nyheter

Stakk blyanter i stikkontakten.

Ti og Tu Sta'a med Bergstadkoret
  • Kultur

Lover en ellevill historie og et musikalsk fyrverkeri på Storstuggu.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE