Vil utrede andre muligheter for brannstasjon i Ålen sentrum

Formannskapet i Holtålen. FOTO: Per Magne Moan

Formannskapet mener det blir for dyrt å leie av Bergstaden Bygg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.12.2017 kl 14:59

Nea Radio
Nea Radio

Holtålen kommune trenger nye lokaler til brannstasjon i Ålen sentrum.

Et alternativ er å pusse opp eksisterende lokaler i Hovstrøa, noe som er kostnadsberegnet til omlag 650.000 kroner.

Det har også kommet et utspill fra Bergstaden Bygg AS med muligheter til å leie i det forretningsbygget de har under planlegging på Kjempeplasstomta. Det foreligger nå utkast til leiekontrakt, med tilhørende tegninger. I utkastet er leiesummen 276.000 kroner per år. Dette er 1400 kroner per kvadratmeter i året.

I rådmannens utredning så heter det at selv om dette er økonomisk langt dyrere enn en oppussing av egne lokaler, er løsningen så mye bedre både i forhold til et brukerperspektiv og i forhold til et helhetsperspektiv at en vil gå inn for å godkjenne utkast til kontrakt.

Men i formannskapsmøtet tirsdag snudde rådmannen og sa at dette blir for dyrt. Han ønsker å utrede andre muligheter og fikk med seg et enstemmig formannskap på at saken utsettes og at det innhentes alternative tilbud i Ålen sentrum.

Saken fortsetter lenger ned på siden

Se bildet større

Slik er det framtidige bygget på Kjempeplassentomta tenkt. FOTO: Bergstaden Bygg

Daglig leder i Bergstaden Bygg AS, Magnus Jensås, sier det er synd om brannstasjonen ikke blir med inn i det planlagte bygget på Kjempeplassentomta. Han mener at alle momenter ikke ble tatt i betraktning da formannskapet behandlet saken tirsdag, og sikter til store fellesarealer som møterom, kantine, kjøkken og resepsjon, som også er inkludert i leieprisen.

Saken fortsetter lenger ned på siden

Se bildet større

Planskisse av hovedetasjen på det nye bygget. Brannstasjonen er tiltenkt arealet lengst til høyre på tegningen i tillegg til de grønne fellesarealene. FOTO: Bergstaden Bygg

Det blir bygg

Jensås sier at det vil bli satt opp bygg på tomta, enten kommunene er med eller ikke. Men det kan bli en mindre bygning enn den som er prosjektert.

– Velger kommunen å gå for en annen løsning, så kan det bli aktuelt å ta bort hele sørdelen av bygget, det som var tiltenkt brannstasjonen sier Jensås, som mener at kommunen hadde vært en perfekt leietaker med tanke på finansieringa av bygget. Han frykter bankene kan bli være å få med på prosjektet uten en slik avtale.

Han sier Bergstaden Bygg er ivrig på å komme i gang og liker ikke at saken nå trekker ut i tid.

Ordfører Jan Håvard Refsethås bekrefter at leiesummen er for høy og at man nå skal utrede alternativer. Han trekker fram Gauldal Energi sine lokaler på Hovsletta i tillegg til flere bygg i Hovstrøa som aktuell framtidig brannstasjon.

Hør intervju med ordføreren her:

Siste nytt i Nyheter

Ny prost i Stjørdal prosti på plass
  • Nyheter

Tidligere gateprest i Trondheim Bymisjon Jon Henrik Gulbrandsen er tilsatt som konstituert prost i Stjørdal prosti og har tatt over stafettpinnen etter Dagfinn Slungaard som gikk av med pensjon ved nyttår.

Trailer står fast i Nesvoldbakken

Lang kø i sørgående felt.

Ålen Caravan flytter til Røros
  • Nyheter

Klarte ikke å finne egnede lokaler i hjembygda.

 
Buss på vei til Rørosmartnan kjørte utfor ved Glåmos

40 personer fra Stjørdal mannskor var sperret inne i bussen.

97.000 bilister har kun én uke igjen
  • Nyheter

Neste torsdag, 1. mars, innfører myndighetene gebyr for alle som ikke har lovpålagt forsikring på kjøretøyet sitt.

Bil kolliderte med stolpe i Selbu

Tre personer var i bilen. Ingen skal være alvorlig skadd.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE