Vil redde flere liv med gratis førstehjelpskurs

Førstehjelpsbehov oppstår oftest plutselig og uforutsett. Og når det skjer så har man dårlig tid, skriver Røros Røde Kors i ei pressemelding. FOTO: Røde Kors

I løpet av 2018 vil en av dine venner oppleve at én de kjenner får plutselig hjertestans. Røde Kors har ambisjoner at denne personen ikke skal dø, men skal bli reddet av en i nærheten. I likhet med Selbu, arrangerer Røros Røde Kors derfor gratis førstehjelpskurs.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

– Dette skal vi få til ved å gi gratis opplæring i livreddende førstehjelp til befolkningen i vårt distrikt, skriver Røros Røde Kors i ei pressemelding.

Hvert år dør mer enn 10.000 personer som følge av hjerte- og karsykdommer. Mange av disse dødsfallene kunne vært unngått.

– Flere liv kunne vært reddet om flere ønsker og våger å starte førstehjelp tidlig. Derfor ønsker vi å tilby gratis førstehjelpskurs i forbindelse med Røde Kors sin nasjonale førstehjelpskampanje 8. mai.

– Alle bør ha grunnleggende kunnskap

Røde Kors skriver at det er umulig å vite når man blir først til en førstehjelpssituasjon. Det kan skje når som helst, og det kan bli hvem som helst av oss. Derfor bør alle ha grunnleggende kunnskap om livreddende førstehjelp, mener de.

– Det som er sikkert er at førstehjelpsbehov oppstår oftest plutselig og uforutsett. Og når det skjer så har man dårlig tid, skriver Røros Røde Kors.

– Dette gjelder spesielt ved bevissthetstap, nedsatt blodsirkulasjon og ikke minst ved hjertestans. Mens man venter på ambulanse er det viktig å kunne stabilisere situasjonen og opprettholde sirkulasjon, dersom det er en hjertestans.

To gratis kurs på Røros

Sør-Trøndelag Røde Kors består av 23 lokalforeninger, og dekker et område med nesten 320 000 innbyggere. Noen lokalforeninger har bare kapasitet til å avholde ett kurs, noen har mange kurs.

På Røros blir det førstehjelpskurs 23. mai og 6. juni i Røde Kors-huset i Stamphusveien.

– Vi har plass til 20 deltagere hver kveld. Påmelding gjøres til roros@rodekors.org. Ved å arrangere førstehjelpskurs gratis til våre innbyggere, har vi potensiale til å øke førstehjelpsviljen- og kunnskapen til befolkningen. Det kan bety forskjellen på liv og død.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

 
Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

Søndagsåpent under Landsskytterstevnet
  • Nyheter

Kommunestyret i Stjørdal vedtok torsdag kveld at butikkene kan søke om å holde åpent søndag 5. august under Landskytterstevnet. Dog ikke uten debatt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE