Vil ha flere unge ut i jobb

VIL FÅ FLERE UT I JOBB: Fra venstre markedsrådgiver Ella Margrete Sundet Nav Røros og Holtålen, IA-rådgiver Ragnhild Dåsnes ved NAV Arbeidslivssenter, karriereveileder Bjørg Tørres Lindstad ved Norservice, jobbspesialist Steinar Skogheim ved Euroskolen og attføringsleder Gisle Uren ved Optimus. FOTO: Nils Kåre Nesvold

NAV spisser nå satsingen for å få flere unge ut i jobb og inviterer til å gjøre en ekstra innsats gjennom et frokostmøte.

NAV Røros Holtålen, NAV Os og NAV Arbeidslivssenter ønsker sammen med tiltaksbedriftene å gjøre en ekstra innsats for å få flere unge ut i jobb. Derfor inviterer NAV næringslivet i regionen til en samling i Storstuggu onsdag 25. oktober der temaet er «Gi ungdommen sjansen» .

NAV ønsker å skape et forum for dialog mellom NAV som følger opp ungdommen, og de som har arbeidsplasser eller trenger arbeidskraft.

Satser ekstra på ungdom

I dag er det rundt 100 ungdommer i alderen 18 til 30 år i Røros og Holtålen som ikke er i jobb og er arbeidssøkere eller går på ytelser.

På frokostmøtet vil også virksomheter som har lykkes med inkluderingsarbeidet fortelle hva de har gjort, og hvorfor det er lønnsomt for bedriften.

Håper bedriftene åpner døra

– Vi ønsker at flere av bedriftene i Røros-regionen vil åpne døra og gi ungdommer som trenger litt hjelp til å komme ut på arbeidsmarkedet sjansen til å prøve seg i arbeidslivet, sier IA-rådgiver Ragnhild Dåsnes ved NAV Arbeidslivssenter.

NAV har flere virkemidler

–NAV har ulike verktøy, blant annet arbeidstreningstiltak, og de unge kan jobbe som om de er ansatt, sier markedsrådgiver Ella Margrete Sundt ved NAV Røros og Holtålen.

– For oss er dette en svært viktig satsing. For den enkelte ungdom kan det bety en avgjørende forskjell at en bedrift sier ja til å gi han eller henne en mulighet til å prøve seg, sier de to.

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Bil kolliderte med stolpe i Selbu

Tre personer var i bilen. Ingen skal være alvorlig skadd.

Lars Sollie spiller under hele Rørosmartnan

En av martnas mange artister besøkte Nea Radio i mellom spilleoppdragene.

- Lei ut campingvogna di!
  • Nyheter

Skyttercampansvarlig for Landsskytterstevnet 2018, Ole Petter Sætnan, har en bønn til campingvogneiere i distriktet. Lei ut vogna di under Landsskytterstevnet!

 
Snart kan du kjøpe kjøpe en andel i RørosBanken
  • Nyheter

Styret i RørosBanken har vedtatt forslag om etablering av eierandelskapital ved utstedelse av egenkapitalbevis gjennom en garantert emisjon.

USS med folkespleis i ulvesaken
  • Nyheter

Landsstyret i USS (Utmarkskommunenes sammenslutning) åpner for økonomisk støtte til rettssakene om ulv. WWF (Verdens naturfond) har tatt ut søksmål mot Staten for å stanse lisensfelling av ulv, og USS blir nå partshjelper for staten.

Nytt pukkverk på Lia i Trondheim
  • Nyheter

Franzefoss bygger nytt pukkverk på Lia i Trondheim. Det nye anlegget er dimensjonert til å ha en inngående kapasitet på 500 tonn i timen, en dobling sammenliknet med det gamle verket.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE