Vil ha flere unge ut i jobb

Vil ha flere unge ut i jobb

VIL FÅ FLERE UT I JOBB: Fra venstre markedsrådgiver Ella Margrete Sundet Nav Røros og Holtålen, IA-rådgiver Ragnhild Dåsnes ved NAV Arbeidslivssenter, karriereveileder Bjørg Tørres Lindstad ved Norservice, jobbspesialist Steinar Skogheim ved Euroskolen og attføringsleder Gisle Uren ved Optimus. FOTO: Nils Kåre Nesvold

NAV spisser nå satsingen for å få flere unge ut i jobb og inviterer til å gjøre en ekstra innsats gjennom et frokostmøte.

NAV Røros Holtålen, NAV Os og NAV Arbeidslivssenter ønsker sammen med tiltaksbedriftene å gjøre en ekstra innsats for å få flere unge ut i jobb. Derfor inviterer NAV næringslivet i regionen til en samling i Storstuggu onsdag 25. oktober der temaet er «Gi ungdommen sjansen» .

NAV ønsker å skape et forum for dialog mellom NAV som følger opp ungdommen, og de som har arbeidsplasser eller trenger arbeidskraft.

Satser ekstra på ungdom

I dag er det rundt 100 ungdommer i alderen 18 til 30 år i Røros og Holtålen som ikke er i jobb og er arbeidssøkere eller går på ytelser.

På frokostmøtet vil også virksomheter som har lykkes med inkluderingsarbeidet fortelle hva de har gjort, og hvorfor det er lønnsomt for bedriften.

Håper bedriftene åpner døra

– Vi ønsker at flere av bedriftene i Røros-regionen vil åpne døra og gi ungdommer som trenger litt hjelp til å komme ut på arbeidsmarkedet sjansen til å prøve seg i arbeidslivet, sier IA-rådgiver Ragnhild Dåsnes ved NAV Arbeidslivssenter.

NAV har flere virkemidler

–NAV har ulike verktøy, blant annet arbeidstreningstiltak, og de unge kan jobbe som om de er ansatt, sier markedsrådgiver Ella Margrete Sundt ved NAV Røros og Holtålen.

– For oss er dette en svært viktig satsing. For den enkelte ungdom kan det bety en avgjørende forskjell at en bedrift sier ja til å gi han eller henne en mulighet til å prøve seg, sier de to.

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nea Radio setter norgesrekord
  • Nyheter

Aldri har en lokalradio hatt større lytteroppslutning.

Blir ny daglig leder i Røros idrettslag
  • Nyheter

Anne Luksengård Mjelva er ansatt som daglig leder i Røros Idrettslag. Hun starter i jobben 1. november.

- Dramatisk!
  • Nyheter

Rådmann Heidi Horndalen i Tydal beskriver forslaget til statsbudsjett som "dramatisk" for kraftkommunen Tydal. Kommunens politiske ledelse kaller det en distriktsfientlig "villet politikk".

 
Bli bøssebærer!
  • Nyheter

100.000 bøssebærere vil søndag besøke alle husstander i Norge. Nå utfordrer Selbu kommune næringslivet til giverstafett.

Skjønnhetstyranniet
  • Kultur

Mange unge idag sliter med dårlig sjølbilde på grunn av kroppspress fra reklame og media. Sanitetsforeninger rundt omkring i landet setter i år søkelyset på skjønnhetstyranniet og ønsker å løfte fram årsakene og konsekvensene.

Leder suksessbedrift i Molde
  • Nyheter

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse