Vauldalen selger ut fritidsleiligheter

SELGER LEILIGHETER: Meglerne Ole Peder Sjøvold og Yama Meskinyar fra Aktiv Eiendomsmegling Røros skal stå for salget av fritidsleilighetene. I midten eier og vertinne Jorid Skott Svendsen. FOTO: Marit Manfredsdotter

Vauldalen Fjellhotell i samarbeid med entreprenøren Kjellmark AS skal bygge om og selge 12 fritidsleiligheter med hyttepreg på Vauldalen til rundt to millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.02.2017 kl 23:45

Nea Radio
Nea Radio

Jorid Skott Svendsen, Yama Meskinyar og Ole Peder Sjøvold. Foto: Marit Manfredsdotter.

Det ble kjent på en pressekonferanse lørdag ettermiddag. Dermed starter en ny epoke ved Vauldalen.

– Vi skal legge til rette for at den nye generasjonen på Vauldalen har muligheter inn i framtida, sier vertinne og eier Jorid Skott Svendsen.

Vauldalen Fjellhotell ble åpnet til påske i 1964 og gikk under navnet Vauldalen Turiststasjon. I 1963 ble Olav Skott kontaktet av daværende ordfører i Brekken kommune med spørsmål om det var mulig å gjøre noe for å skaffe arbeidsplasser til bygda, spesielt for kvinner.

Livlig grensehandel

Hotellet hadde sin storhetstid på 60- og 70-tallet med en blomstrende grensehandel og store utbygginger.

Da var det Jorids foreldre, Sollaug og Olav Skott, som drev anlegget. Jorid og hennes mann Ole Peder Svensen tok over i 1981, og nå står en ny generasjon klar for å overta.

– Vi kan være med og legge til rette slik at våre barn kan ha en mulighet inn i framtida, sier Jorid Skott Svendsen.

12 fritidsleiligheter

I dag har Vauldalen Fjellhotell sengekapasitet for nærmere hundre personer fordelt på 37 rom. 12 av rommene er leiligheter med plass til fire.

Vauldalen Fjellhotell ha inngått et samarbeid med Kjellmark AS om å bygge om 12 av leilighetene slik at de blir dobbelt så store og selge dem som selveierleiligheter. Leilighetene er tegnet av arkitektene ved Kjellmark AS.

– Vi stiller med en del tjenester i oppstartsfasen. Vi har satt som felles mål at 50 prosent av leilighetene skal selges før de bygges, sier daglig leder Trond Schjølberg til Nea Radio.

Inviterte bygdefolk og hyttenaboer

Planene ble presentert for bygdefolk, hyttenaboer og presse lørdag ettermiddag.

– Vi vil fortelle dette først til bygdefolket og hyttenaboene for å unngå spekulasjoner. Salget av fritidsleiligheter gjør vi for å utvikle Vauldalen videre og legge til rette for kommende generasjoner. Dette blir "gørspennende", sier Jorid Skott Svendsen.

Aktiv Eiendomsmegling Røros skal stå for salget av leilighetene.

– Dette virker veldig spennende, og vi gleder oss til å komme i gang. Vi tror etterspørselen etter denne type leiligheter er stor og at dette blir attraktive leiligheter. Én kjøpegruppe er de som er glad i storslagen natur og ser fordeler med å ha hotellet i nærheten, sier meglerne Ole Peder Sjøvold og Yama Meskinyar fra Aktiv Eiendomsmegling Røros.

Vi skal selge en pakke med muligheter for å opp- eller nedgradere leilighetene som man vil. Prisen vil variere fra 1,9 til 2,1 millioner kroner.

– Vi har folk på liste som er interessert, sier Jorid Skott Svendsen.

Planer om brukshestmuseum

Hennes mann Ole Peder Svendsen har også planer om å utvide anlegget på Vauldalen med et brukshestmuseum som skal stå klart i 2019. Det nye museet skal innredes i sokkeletasjen under konferanselokalene. Dette skal gjøres i samarbeid med Rørosmuseet.

(Hør intervju om planene for Vauldalen Fjellhotell i spalten til høyre)

Se bildet større

FAMILIEN: Oda Mari, Vegard, Jorid, Ole Peder og Ann-Sofi Skott Svendsen. FOTO: Kathrine Sørgård

Se bildet større

FLOTT NATUR: – Folk som er opptatt av nærhet til naturen er en viktig kjøpegruppe av leiligheter på Vauldalen, mener meglerne Ole Peder Sjøvold og Yama Meskinyar fra Aktiv Eiendomsmegling Røros her sammen med eier og vertinne Jorid Skott Svendsen. FOTO: Marit Manfredsdotter

Se bildet større

GLEDER SEG: Både meglerne Ole Peder Sjøvold og Yama Meskinyar og vertinne og eier Jorid Skott Svendsen gleder seg til salg og ombygging av leilighetene på Vauldalen. FOTO: Marit Manfredsdotter

Se bildet større

Fasade mot fjell. FOTO: Tegning: Kjellmark AS

Se bildet større

Fasade mot vei. FOTO: Tegning: Kjellmark AS

Se bildet større

Plantegning 1. etasje. FOTO: Tegning: Kjellmark AS

Se bildet større

Plantegning 2. etasje, hems. FOTO: Tegning: Kjellmark AS

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fredag er påskas store bulkedag
  • PÅSKE

Fredag før påskeuka er den store utfartsdagen. I fjor ble det meldt inn 1300 bilskader på denne dagen.

Nå kan du kjøpe litt av RørosBanken

Skal styrke egenkapitalen med opp mot 70 millioner.

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

 
Ny internasjonal arbeidsmiljøstandard
  • Nyheter

Nylig ble verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, lansert.

Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE