Vauldalen selger ut fritidsleiligheter

Vauldalen selger ut fritidsleiligheter

SELGER LEILIGHETER: Meglerne Ole Peder Sjøvold og Yama Meskinyar fra Aktiv Eiendomsmegling Røros skal stå for salget av fritidsleilighetene. I midten eier og vertinne Jorid Skott Svendsen. FOTO: Marit Manfredsdotter

Vauldalen Fjellhotell i samarbeid med entreprenøren Kjellmark AS skal bygge om og selge 12 fritidsleiligheter med hyttepreg på Vauldalen til rundt to millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.02.2017 kl 23:45

Jorid Skott Svendsen, Yama Meskinyar og Ole Peder Sjøvold. Foto: Marit Manfredsdotter.

Det ble kjent på en pressekonferanse lørdag ettermiddag. Dermed starter en ny epoke ved Vauldalen.

– Vi skal legge til rette for at den nye generasjonen på Vauldalen har muligheter inn i framtida, sier vertinne og eier Jorid Skott Svendsen.

Vauldalen Fjellhotell ble åpnet til påske i 1964 og gikk under navnet Vauldalen Turiststasjon. I 1963 ble Olav Skott kontaktet av daværende ordfører i Brekken kommune med spørsmål om det var mulig å gjøre noe for å skaffe arbeidsplasser til bygda, spesielt for kvinner.

Livlig grensehandel

Hotellet hadde sin storhetstid på 60- og 70-tallet med en blomstrende grensehandel og store utbygginger.

Da var det Jorids foreldre, Sollaug og Olav Skott, som drev anlegget. Jorid og hennes mann Ole Peder Svensen tok over i 1981, og nå står en ny generasjon klar for å overta.

– Vi kan være med og legge til rette slik at våre barn kan ha en mulighet inn i framtida, sier Jorid Skott Svendsen.

12 fritidsleiligheter

I dag har Vauldalen Fjellhotell sengekapasitet for nærmere hundre personer fordelt på 37 rom. 12 av rommene er leiligheter med plass til fire.

Vauldalen Fjellhotell ha inngått et samarbeid med Kjellmark AS om å bygge om 12 av leilighetene slik at de blir dobbelt så store og selge dem som selveierleiligheter. Leilighetene er tegnet av arkitektene ved Kjellmark AS.

– Vi stiller med en del tjenester i oppstartsfasen. Vi har satt som felles mål at 50 prosent av leilighetene skal selges før de bygges, sier daglig leder Trond Schjølberg til Nea Radio.

Inviterte bygdefolk og hyttenaboer

Planene ble presentert for bygdefolk, hyttenaboer og presse lørdag ettermiddag.

– Vi vil fortelle dette først til bygdefolket og hyttenaboene for å unngå spekulasjoner. Salget av fritidsleiligheter gjør vi for å utvikle Vauldalen videre og legge til rette for kommende generasjoner. Dette blir "gørspennende", sier Jorid Skott Svendsen.

Aktiv Eiendomsmegling Røros skal stå for salget av leilighetene.

– Dette virker veldig spennende, og vi gleder oss til å komme i gang. Vi tror etterspørselen etter denne type leiligheter er stor og at dette blir attraktive leiligheter. Én kjøpegruppe er de som er glad i storslagen natur og ser fordeler med å ha hotellet i nærheten, sier meglerne Ole Peder Sjøvold og Yama Meskinyar fra Aktiv Eiendomsmegling Røros.

Vi skal selge en pakke med muligheter for å opp- eller nedgradere leilighetene som man vil. Prisen vil variere fra 1,9 til 2,1 millioner kroner.

– Vi har folk på liste som er interessert, sier Jorid Skott Svendsen.

Planer om brukshestmuseum

Hennes mann Ole Peder Svendsen har også planer om å utvide anlegget på Vauldalen med et brukshestmuseum som skal stå klart i 2019. Det nye museet skal innredes i sokkeletasjen under konferanselokalene. Dette skal gjøres i samarbeid med Rørosmuseet.

(Hør intervju om planene for Vauldalen Fjellhotell i spalten til høyre)

Se bildet større

FAMILIEN: Oda Mari, Vegard, Jorid, Ole Peder og Ann-Sofi Skott Svendsen. FOTO: Kathrine Sørgård

Se bildet større

FLOTT NATUR: – Folk som er opptatt av nærhet til naturen er en viktig kjøpegruppe av leiligheter på Vauldalen, mener meglerne Ole Peder Sjøvold og Yama Meskinyar fra Aktiv Eiendomsmegling Røros her sammen med eier og vertinne Jorid Skott Svendsen. FOTO: Marit Manfredsdotter

Se bildet større

GLEDER SEG: Både meglerne Ole Peder Sjøvold og Yama Meskinyar og vertinne og eier Jorid Skott Svendsen gleder seg til salg og ombygging av leilighetene på Vauldalen. FOTO: Marit Manfredsdotter

Se bildet større

Fasade mot fjell. FOTO: Tegning: Kjellmark AS

Se bildet større

Fasade mot vei. FOTO: Tegning: Kjellmark AS

Se bildet større

Plantegning 1. etasje. FOTO: Tegning: Kjellmark AS

Se bildet større

Plantegning 2. etasje, hems. FOTO: Tegning: Kjellmark AS

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Passasjertallene fortsetter å øke

Svært positive trafikktall for september 2017 ved Avinors lufthavn på Røros

Sju tips for sporløs ferdsel på tur
  • Nyheter

Hvordan opptre mest mulig sporløst når man er på tur? Er det noen forskjell på regelen om sporløs ferdsel på snaufjellet kontra i lavlandet? Og finnes det noen typer matavfall som det er ok å kaste i naturen?

Statnett river gamle strømledninger
  • Nyheter

Den storstilte oppgraderingen av hovedstrømnettet i Norge innebærer ikke bare bygging av nye master og ledninger. Mange steder fjernes nå anlegg det ikke lenger er behov for.

 
– Statene må ta ansvaret
  • Samisk

Sametingsråd Mariann Wollmann Magga beklager at Norge avbryter forhandlingene om norsk-svensk reinbeitekonvensjon, og sier at statene må ta ansvar for situasjonen.

Flytrafikken fortsetter å øke
  • Nyheter

Flytrafikken økte i september med 2,6 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Til sammen reiste mer enn 4,8 millioner passasjerer over Avinors 45 lufthavner i september. Værnes hadde en svak nedgang på 0,7 prosent, mens Røros økte med hele 20,5 prosent!

11 personer druknet i september
  • Nyheter

Ni menn og to kvinner mistet livet som følge av drukning i september måned, viser ferske tall fra Redningsselskapet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse