Varselbål for landbruket

Varselbål for landbruket

Landsomfattende varselbål for landbruket. Fra venstre: Ingmar Skårdal, Anders Bollingmo, leder i Haltdalen bondelag, Arnfinn Grøtådal, Svein Snopestad, Stig Olav Forseth, Jan Håvard Refsethås og Jan Moen, leder i Ålen bondelag. Foto: Privat.

Tirsdag ettermiddag tente Haltdalen og Ålen bondelag, varselbål i Ålen. Dette for å si klart ifra at de er uenige i retningen regjeringa vil ta for landbruket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 01:30

Leder for Ålen bondelag, Jan Moen, sier på Holtålen kommunes nettsider, at det er ingen selvfølge at vi har et jordbruk fra nord til sør i dettet landet, samt et mangfold av gårder.

– Det er dette vi brenner for og vil ha mer av. Derfor står vi her i dag og tenner bål som et varsel om fare, sier Moen.

Med jordbruksmeldinga er regjeringa på kollisjonskurs med bøndene, Stortingets flertall og forbruker.

Det er lov å ønske seg at landet ser annerledes ut, men fakta er at vi har bare 3 prosent dyrka mark i Norge. Skal vi øke matproduksjonen, må vi bruka jorda der den ligger. Da trengs landbrukspolitikk med gode verktøy.

Siste nytt i Nyheter

Her bygges landets tøffeste ladestasjon
  • Nyheter

Røros E-verk og Røros Produkter samarbeider om å bygge den første hurtigladestasjonen mellom Støren og Alvdal. – Dette blir landets tøffeste hurtigladestasjon, sier Bjørn Flagestad ved Røros E-verk.

Og slik svarer politikerne på hvorfor de vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Holtålen SV bryter ufravikelige krav de gikk til valg på og Arbeiderpartiet kan finne på å snu om det kommer vettige nok argumenter.

Reagerer på at politikerne vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Milliongaven fra Ålen Sanitetsforening kan snart være en saga blott.

 
Stor oppslutning om folkehøgskoleprotest
  • Nyheter

Folkehøgskoler fra hele landet protesterte tirsdag utenfor Stortinget. - "Nei til kutt" var det klare budskapet til stortingsrepresentantene.

- Er ikke folkehøgskolene gode nok for Høyre?
  • Nyheter

- I regjeringa sitt forslag til statsbudsjett kutter de 45 millioner kr til folkehøgskolene, når kutt i tilskudd, kutt i studiestøtte og elevveksten ikke blir regnet med, sier stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp).

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse