Varselbål for landbruket

Varselbål for landbruket

Landsomfattende varselbål for landbruket. Fra venstre: Ingmar Skårdal, Anders Bollingmo, leder i Haltdalen bondelag, Arnfinn Grøtådal, Svein Snopestad, Stig Olav Forseth, Jan Håvard Refsethås og Jan Moen, leder i Ålen bondelag. Foto: Privat.

Tirsdag ettermiddag tente Haltdalen og Ålen bondelag, varselbål i Ålen. Dette for å si klart ifra at de er uenige i retningen regjeringa vil ta for landbruket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 01:30

Leder for Ålen bondelag, Jan Moen, sier på Holtålen kommunes nettsider, at det er ingen selvfølge at vi har et jordbruk fra nord til sør i dettet landet, samt et mangfold av gårder.

– Det er dette vi brenner for og vil ha mer av. Derfor står vi her i dag og tenner bål som et varsel om fare, sier Moen.

Med jordbruksmeldinga er regjeringa på kollisjonskurs med bøndene, Stortingets flertall og forbruker.

Det er lov å ønske seg at landet ser annerledes ut, men fakta er at vi har bare 3 prosent dyrka mark i Norge. Skal vi øke matproduksjonen, må vi bruka jorda der den ligger. Da trengs landbrukspolitikk med gode verktøy.

Siste nytt i Nyheter

Geologiens Dag på Røros
  • Kultur

Tur til Funngruva - der det hele startet for snart 375 år siden.

Ekstremteater i Tydal

Cathrine Telle både gleder og gruer seg til jubileumsutgaven av Karolinerspelet i Tydal.

Oppturen fortsetter

Ny ildsjelsamling i Tydal samlet politikere, frivillige, privat næringsliv, administrasjon og grunneierlaget for å jobbe videre med prosjektet Opptur i Tydal kommune.

 
Nå starter utbyggingen av Rørosmeieriet
  • Nyheter

Men først skal mye rives.

Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

TV-aksjonen til Unicef

«Hvert barn er en mulighet» er navnet på årets TV-aksjon som skal gi barn i krigsrammede områder mulighet til skolegang.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse