Varselbål for landbruket

Varselbål for landbruket

Landsomfattende varselbål for landbruket. Fra venstre: Ingmar Skårdal, Anders Bollingmo, leder i Haltdalen bondelag, Arnfinn Grøtådal, Svein Snopestad, Stig Olav Forseth, Jan Håvard Refsethås og Jan Moen, leder i Ålen bondelag. Foto: Privat.

Tirsdag ettermiddag tente Haltdalen og Ålen bondelag, varselbål i Ålen. Dette for å si klart ifra at de er uenige i retningen regjeringa vil ta for landbruket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 01:30

Leder for Ålen bondelag, Jan Moen, sier på Holtålen kommunes nettsider, at det er ingen selvfølge at vi har et jordbruk fra nord til sør i dettet landet, samt et mangfold av gårder.

– Det er dette vi brenner for og vil ha mer av. Derfor står vi her i dag og tenner bål som et varsel om fare, sier Moen.

Med jordbruksmeldinga er regjeringa på kollisjonskurs med bøndene, Stortingets flertall og forbruker.

Det er lov å ønske seg at landet ser annerledes ut, men fakta er at vi har bare 3 prosent dyrka mark i Norge. Skal vi øke matproduksjonen, må vi bruka jorda der den ligger. Da trengs landbrukspolitikk med gode verktøy.

Siste nytt i Nyheter

Reviderte konsesjonslover for vannkraft
  • Nyheter

Fra årsskiftet får de 100 år gamle konsesjonslovene for vannkraft modernisert struktur og oppdatert språkdrakt.

Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

 
Telia på Bringen
  • Nyheter

Torsdag ettermiddag kunne Telia slå på ny og oppgradert sender på Bringen. Hytteområdene i Selbu har virkelig fått årets julegave.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Billigere nettleie i Holtålen og Midtre Gauldal
  • Nyheter

Salget av nettselskapet i Gauldal Energi medfører at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE