Vannet når nesten opp i Ystengbrua

VÅRFLOM: Ystengbrua er nær å bli skadet av høy vannføring i Gaula. FOTO: Stine Skov Christensen

Dagfinn Brattås frykter brua blir ødelagt om vannet stiger ytterligere.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Høye temperaturer de siste dagene er fredag blitt avløst med store nødbørsmengder. Dette har medført høy vannføring i mange vassdrag og flere bruer i Holtålen nå er centimetre fra å bli tatt av vannmassene, blant annet langs Gaula.

Onsdag gravde vannet vekk deler av innkjøringa på Aasenbrua og brua var en periode stengt. Dette er nå midlertidig fikset, men innbyggerne i Aasengrenda frykter at mer snøsmelting og regn vil påføre brua ytterligere skader.

Artikkelen fortsetter under bildet

Se bildet større

YNDET TURMÅL: Mange bruker Ystengbrua daglig på sine trim og treningsturer. FOTO: Stine Skov Christensen

Dagfinn Brattås er nabo til Ystengbrua - ei hengbru over Gaula, som er et yndet turmål for innbyggerne i Ålen. Her var det fredag formiddag knapt 40 centimeter som gjenstod før vannet nådde opp i brua:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

 
Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

Søndagsåpent under Landsskytterstevnet
  • Nyheter

Kommunestyret i Stjørdal vedtok torsdag kveld at butikkene kan søke om å holde åpent søndag 5. august under Landskytterstevnet. Dog ikke uten debatt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE