– Uforsvarlig tvang

Heidi Greni mener det er udemokratisk å slå sammen Fosen-kommuner. Hun er heller ikke imponert over forslaget til regionreform. Foto: Senterpartiet

– Uforsvarlig tvangsbruk mot Fosen-kommunene, sier stortingsrepresentant Heidi Greni om onsdagens enighet mellom Høyre, FrP, KrF og Venstre om kommune- og regionreformen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2017 kl 16:11

I enigheten om tvangssammenslåing av kommuner mellom Høyre, FrP og Venstre inngår også at Ørland og Bjugn skal slås sammen. Kommunene på Fosen pålegges dessuten å ta opp igjen diskusjonen om en mer omfattende kommunesammenslåing på Fosen.

Udemokratisk

– Det er uforsvarlig og udemokratisk å tvinge fram kommunesammenslåinger på Fosen som det ikke er tilslutning til lokalt. Bjugn har for sin del sagt ja til å gå sammen med Åfjord, men skal nå slås sammen med Ørland. Det var regjeringen som inviterte kommunene til en kommunereform basert på lokale prosesser og frivillighet. Nå setter de frivilligheten til side, sier stortingsrepresentant Heidi Greni i en kommentar til dagens enighet mellom regjeringen og Venstre.

Statlige investeringer i ny kampflybase på Ørland gjør det nødvendig med en stabil og forutsigbar kommuneøkonomi som Ørland ikke levere alene, heter det i begrunnelsen for forslaget om tvangssammenslåing. Heidi Greni mener dette er et dårlig argument.

– Det er lite som tyder på at kommuneøkonomien forbedres ved sammenslåing av kommuner. Tvert om vil kommunene i mange år framover slite med kostnader som følger av flytting av kontorer, etablering av nye datasystemer og tilpassing av administrasjonen. Ørland skal gjennom store omstillinger som følge av ny kampflybase. De vil ha mer enn nok med dette, men nå skal de inn i en ny kommune i tillegg. Det blir ikke bedre når Ørland og Bjugn pålegges å fortsette med nye vurderinger av en mer omfattende sammenslåingsløsning for Fosen.

Ikke imponert

Heidi Greni er heller ikke imponert over forslaget til regionreform. Dagens nyhet dreide seg bare om fylkessammenslåinger. Oppgavereformen skyver regjeringen inn i et nytt utvalg som skal etableres seinere i år.

– Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag vedtok sammenslåing ut fra troen på at et nytt storfylke ville bli overført nye oppgaver fra Staten. Så langt har regjeringen og støttepartiene bare vært opptatt av vedtak om sammenslåing og latt hele oppgavereformen ligge. De svikter fylkene og sin egen begrunnelse for regionreformen. Fra Senterpartiet har vi fremmet forslag om å overføre en rekke store oppgaver fra direktorater og fylkesmenn til fylkeskommunene. Vi har så langt ikke fått støtte til en eneste oppgaveoverføring, sier en oppgitt Heidi Greni.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Savnet Shetland Sheepdog

Savnet Shetland Sheepdog

Waldo, en 5 år gammel Shetland Sheepdog, er savnet fra Søosen i Holtålen.

Verdig markering av 22. juli

Verdig markering av 22. juli

Det ble en vakker markering av årsdagen for 22. juli-massakren i Hommelvik, en av fire kommuner i Trøndelag som hadde et slikt arrangement i år.

DAB og FM tilbake

DAB og FM tilbake

DAB og FM fra Henvola er på lufta igjen.

Nettet er tilbake i Stuggudal

Nettet er tilbake i Stuggudal

Like før klokka 22.30 lørdag kveld, fikk Telia på plass nettet i Stugudal. Internett hadde da vært nede i store deler av Selbu og Tydal det meste av dagen.

Røykutvikling i Brekken

Røykutvikling i Brekken

Brenning av gress var årsak til røykutviklingen i Brekken.

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Feil på senderen på Riasten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...