– Tilbakeslag for Trondheimsnytt

– Tilbakeslag for Trondheimsnytt

Eirik Dalseg og Tore Østby i Torik AS har sagt opp franchiseavtalen med Nidarosa Media AS etter at franchisetaker Snorre Vikdal ved flere anledninger har blandet seg inn i det redaksjonelle ansvaret til den nytilsatte redaktøren i nettavisa trondheimsnytt.no FOTO: Geir Skancke

Nettportalen Trondheimsnytt.no er i dag stengt. Torik AS, som står bak rettighetene til blant annet Rørosnytt og Trondheimsnytt, har sagt opp franchiseavtalen med Nidarosa Media AS på grunn brudd på redaktørplakaten. Snorre Vikdal i Nidarosa Media slår tilbake og truer nå Torik med rettssak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.08.2017 kl 18:22

– Årsaken er at franchisetaker Snorre Vikdal ved flere anledninger har blandet seg inn i det redaksjonelle ansvaret til den nytilsatte redaktøren i nettavisa Trondheimsnytt.no og dermed har opptrådt i strid med redaktørplakaten, sier redaktør Tore Østby, som eier rettighetene til Trondheimsnytt.

Tilbakeslag

Østby sier til Nea Radio at dette er et tilbakeslag for Trondsheimsnytt.

– Dette setter oss tilbake, og vi arbeider nå med å finne en ny franchisetaker så raskt som mulig, sier Østby.

Han sier at redaksjonell frihet er helt avgjørende, og at fokus på fri journalistikk er motivasjonen for å etablere lokale nettsider.

– Våre nettsider skal speile virkeligheten slik den er, ikke verre eller bedre. En del av dette er å påpeke uheldige forhold i arbeidslivet, og sette søkelyset på det. Vi kan ikke sitte stille å se på den behandling ansvarlig redaktør og redaksjonen har fått. Det er viktig at disse ivaretas videre, sier Østby.

–Utidig innblanding

Tone Gullaksen startet som redaktør i Trondheimsnytt 1. juni i år.

– Jeg har hatt en arbeidsgiver som gjentatte ganger har blandet seg inn i det redaksjonelle arbeidet. Arbeidsgiveren har blant annet blandet seg inn i hvilke saker som skulle skrives, hvor mange og når de skulle publiseres. Det har jeg ikke akseptert, og arbeidsgiveren har ikke respektert dette, sier Gullaksen.

– Uakseptable arbeidsforhold

I juli kontaktet hun Norsk Redaktørforening og advokat for å prøve å finne en løsning.

– Situasjonen har vært uakseptabel. Jeg må få gjøre jobben min som redaktør og lage de sakene jeg mener er gode nok til å bli publisert. Jeg finner meg ikke i at en arbeidsgiver bryter redaktørplakaten, sier Gullaksen til Nea Radio.

– Utpressing

Snorre Vikdal i Nidarosa Media AS sier at Eirik Dalseg og Tore Østby opptrer useriøst i denne saken.

– De har gått inn og sabotert vår oppstart. Hele saken minner om utpressing, sier Vik som bruker ord som svertekampanje og cowboyvirksomhet om arbeidsformen til Torik AS.

Snorre Vikdal sier til Nea Radio at han vil vurdere alle rettslige skritt mot Torik AS framover.

– Ingen rot i virkeligheten

Tore Østby i Torik AS sier at utpressingsutspillet fra Vikdal ikke har noen rot i virkeligheten. Østby sier også at det aldri har vært aktuelt å overta Nidarosa Media.

– Et slikt scenario eksisterer bare i Vikdals fantasi. Vi har heller ingen annen prosess på gang mot Vikdal. Jeg registrerer at Vikdal karakteriserer en pressemelding med nøkterne fakta for svertekampanje, og han lirer ut av seg ei lang regle med karakteristikker og beskyldninger mot oss etterpå. Jeg velger å tolke dette som et frustrasjonsutbrudd. Slik det fortoner seg, gjør det oss om mulig enda sikrere på at det var et riktig valg å si opp avtalen med Snorre Vikdal, sier Tore Østby til kritikken fra Vikdal.

Hør intervjuer med Tore Østby, Tone Gullaksen og Snorre Vikdal:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Oppturen fortsetter

Ny ildsjelsamling i Tydal samlet politikere, frivillige, privat næringsliv, administrasjon og grunneierlaget for å jobbe videre med prosjektet Opptur i Tydal kommune.

Nå starter utbyggingen av Rørosmeieriet
  • Nyheter

Men først skal mye rives.

Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

 
TV-aksjonen til Unicef

«Hvert barn er en mulighet» er navnet på årets TV-aksjon som skal gi barn i krigsrammede områder mulighet til skolegang.

Passasjertallene ved Røros lufthavn går rett til værs
  • Nyheter

I juli reiste 1556 passasjerer over Røros lufthavn, en økning på hele 40,3 prosent målt mot samme periode i 2016.

Sigrid har sagt opp
  • Nyheter

Sigrid Jansen har sagt opp sin stilling som daglig leder i Rørosregionen Næringshage.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse