Jentekonferansen 2017: – Ta ansvar for egne valg

– Ta ansvar for egne valg

Politiet hadde en sentral rolle under mandagens Jentekonferanse. Fra venstre politistudent Maiken Ødegaard Midtskogen, primus motor for konferansen Reidun Roland, politibetjent Hanne Røsbjørgen og politistudent Heidi Nordkvelde. FOTO: Nils Kåre Nesvold

Jentene sto i fokus under mandagens Jentekonferanse i Storstuggu på Røros. – Feil valg i livet kan få store konsekvenser, var budskapet til «politijentene» som snakket om forebyggende arbeid for ungdom.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.10.2017 kl 21:18

Intervju med Maiken Ødegaard Midtskogen, Reidun Roland, Hanne Røsbjørgen og Heidi Nordkvelde.
Foto: Nils Kåre Nesvold

Det viktigste budskapet til politibetjent Hanne Røsbjørgen, politistudent Maiken Ødegaard Midtskogen og politistudent Heidi Nordkvelde ved Røros lensmannskontor var at vi alle står overfor mange valg hver eneste dag, og det gjelder å være bevisst på sine egne valg.

Feil valg kan få store konsekvenser

Hvilke konsekvenser får det for eksempel å sette seg i en bil med en ruspåvirket sjåfør? var ett av spørsmålene.

– Et feil valg kan ødelegge for yrkesvalg og framtida. Vi skal ikke belære, men få folk til å tenke, sier de tre.

De mener det er viktig for politiet å være til stede på slike arenaer og møte unge mennesker i en sårbar alder.

– Vi ønsker å være politi for alle, og forebygging er viktig. Dessuten er terskelen for å ta kontakt med politiet lav, sier de.

Sanitetskvinner står bak

Jentekonferansen 2017 er en konferanse for jenter på 8. 9. og 10. trinn ved Røros skole. I år var også ungdomsskolejentene ved Hov skole i Ålen invitert. Konferansen arrangeres hvert tredje år, og i år ble den arrangert for fjerde gang.

Sanitetsforeningene i Viken, Aursunden, Hitterdal, Røros, Ålen og Haltdalen samarbeider om arrangementet.

Sokneprest Harald Hauge åpnet konferansen og Unni Ryen var konferansier. Gjennom hele dagen var det et variert program med foredrag og ulike aktiviteter for jentene.

Psykisk helse

Et annet tema var ungdom og psykisk helse - «Våg å velge - våg å være» ved Aud Selboe.

– Dette er konferanse som Norsk Kvinners Sanitetsforening (NKS) dro i gang i Oslo i 2003 der jeg også var til stede. Det ga mersmak, sier primus motor og koordinator Reidun Roland.

Hun legger til at det er viktig å gi jenter i alderen 13-16 år «input» og bidra til å forebygge. For de 120 jentene som deltok ble det en annerledes skoledag.

– Sanitetskvinnene er ikke ikke en gjeng med heklende damer, sier Reidun Roland.

Hør intervju øverst til høyre.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Statnett ansetter geiter
  • Nyheter

Statnett skal finne ut om geiter kan brukes til å holde vegetasjonen nede under kraftledningene.

Pilegrimsrittet 2018 blir høstritt
  • Nyheter

Styret i Pilegrimsrittet har vedtatt at neste års sykkelritt mellom Stugudal og Selbu skal arrangeres lørdag 8. september. Dette er fire uker seinere enn tidligere år. Bakgrunnen er at en etter årets avlysning ønsker å flytte rittet bort fra fellesferien.

Gir 50.000 til skolegang i Gambia
  • Nyheter

Snart reiser Knut Brandstorp fra Røros til Gambia med nærmere 50.000 kroner gitt av folk i Røros-distriktet som skal brukes i kampen mot analfabetisme. I tillegg har han med seg en sang - «The Alfabet Song».

 
Trøndere kaster minst 800.000 stekeformer i søpla
  • Nyheter

Det er full forvirring i norske hjem om hvordan stekeformene som følger med fisk, kjøtt, grønnsaker og kylling skal kildesorteres. Det fører til at husstander i Trøndelag sender mer enn 800.000 aluminiumformer til forbrenningsovnene hvert år.

Selbu får scooterløyper
  • Nyheter

Kommunestyret i Selbu vedtok mandag kveld å etablere et løypenett for tur- og isfiskeløyper for scooterkjøring.

313 millioner i pressestøtte fordelt
  • Nyheter

157 aviser deler i 2017 på 313 millioner kroner i produksjonstilskudd som skal bidra til nyhets- og aktualitetsmangfold over hele landet. “Alvdal Midt i Væla” er den første lokale nettavis blant støttemottakerne. Lokalradioene har heller ikke denne gangen kommet med på lista.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse