Svært godt årsresultat for Avinor Røros lufthavn

GODT FLY-ÅR: Passasjerøkningen ved Avinor Røros lufthavn er blant de beste i landet. FOTO: Ole Jørgen Kjellmark

Årsstatistikken for 2017 ga totalt 24.473 passasjerer, en økning på hele 16,3 prosent, av de bedre tallene i Avinor-systemet. Tallet er også det beste siden Braathens fløy på Røros, og de opererte som kjent med større maskiner enn det Widerøe gjør i dag.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Trafikkstatistikken for desember og "sluttoppgjøret" for 2017 viser et meget godt årsresultat for Avinor Røros lufthavn.
Desember 2017 ga totalt 2.277 passasjerer, mot 2.077 i desember 2016, en økning på 9,6 prosent.
- De ekstra rotasjonene knyttet til julemarkedet tidlig i desember bidro sterkt til trafikkøkningen i julemåneden, sier en godt fornøyd lufthavnsjef Gudbrand Rognes.

I desember ble det totalt åtte kanselleringer, mot fire i samme måned i fjor.
- Økningen denne måneden skyldes værmessige forhold på Røros. Å drive lufthavn i vinter-Norge gir iblant slike utslag. En må prioritere sikkerhet fremfor regularitet i enkelte tilfeller, med sterk vind, redusert sikt og lav bremseeffekt på rullebanen, sier Rognes.

+ 16,3 prosent!

Årsstatistikken for 2017 ga totalt 24.473 passasjerer, mot 21.042 i 2016. Økningen er på hele 16,3 prosent og er av de bedre tallene i Avinor-systemet.

Tallet er også de beste siden Braathens fløy på Røros. De opererte som kjent med større maskiner enn det Widerøe gjør.

Widerøe

- Widerøe har gjennom året fremstått som kundeorienterte og satt opp en ekstra rotasjon på søndag i vinter. Det var et direkte resultat av høyt belegg forrige vinter. Tilganen på rabatterte billetter inn mot flyavgang har vært bedre enn før, noe markedet virker å være tilfreds med, sier Rognes.

Samfunnsutvikling

- Et godt flytilbud er av mange fremhevet som veldig viktig for nærings- og reiseliv i regionen. Vi ser med glede at vårt bidrag til utvikling i regionen virker å ha økt i 2017, noe som motiverer oss for videre satsing, sier lufthavnsjef Røros lufthavn/sjefflygeleder Røros TWR/APP, Gudbrand Rognes.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Gode innovasjons-tall fra Patentstyret
  • Nyheter

Stadig flere nordmenn ønsker enerett til ideene sine, viser samlede tall for søknader til Patentstyret 2017. Antall varemerkesøknader setter rekord, mens søknadstall på patent og design ligger stabilt.

Ny leder i Malvik Høyre
  • Nyheter

Torsdag ble Halvard Dahle valgt til ny leder av Malvik Høyre.

Trøndelag Høyre inviterer pelsdyroppdrettere til dialog
  • Nyheter

I Jeløy-plattformen går det fram at regjeringen vil gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen fram mot 2024/2025. Eksisterende næringsaktører skal få en økonomisk kompensasjon for tap av retten til å drive pelsdyrhold. Kompensasjonsordningen skal utredes og klargjøres i løpet av 2018.

 
Kontrollerte 14.658 tunge kjøretøy
  • Nyheter

Det er høy aktivitet på Statens vegvesens kontrollstasjoner i Midt-Norge. Av de 14.658 tunge kjøretøyene som ble kontrollert i 2017, fikk 2.787 bruksforbud. Det utgjør omtrent 19 prosent.

Uværet fører til stengte veier og trøbbel på Værnes
  • Nyheter

Mandag morgen er det opp i full storm utsatte steder i Trøndelag.

Hytte brant ned
  • Nyheter

Alle kom seg ut da ei hytte brant ned til grunnen i Selbu natt til søndag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE