Singsåsbygg er tidenes yngste nordmann på Mount Everest

Dette bildet fra Himalaya la Ole Hovstad ut på instagram for seks dager siden. – Forhåpentligvis ikke lenge til det blir forsøk på toppen nå, skrev han da. FOTO: Ole Hovstad/Instagram

23 år gamle Ole Hovstad fra Singsås har besteget Mount Everest.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.05.2018 kl 13:13

Nea Radio
Nea Radio
Se bildet større

Ole Hovstad fra Singsås er 23 år gammel og tidenes yngste nordmann som har besteget Mount Everest. FOTO: Ole Hovstad/Instagram

Sammen med seks andre fjellklatrere og sju sherpaer har Ole Hovstad besteget Mount Everest. Hovstad er 23 år, og dermed tidenes yngste nordmann som har besteget de 8848 metrene til toppen av Mount Everest. Det bekrefter reise- og klatreselskapet «Ascent Himalayas» onsdag.

I slutten av mars dro Hovstad til Nepal for å gyve løs på verdens høyeste fjell.

Ifølge hans kamerat Marcus Åmot Hov, har Hovstad finansiert hele turen selv, uten sponsorer. Han skal ha hatt et budsjett på omtrent 400.000 kroner.

– Ole er lidenskapelig opptatt av fjellklatring. Det har lenge vært en drøm å bestige Mount Everest, men han ville ikke lage noe oppstyr i forkant av ekspedisjonen, sier Åmot Hov.

Han forteller at kameraten måtte bestige Sør-Amerikas høyeste fjell, Aconcagua (6 962 moh), som er en del av Andesfjellene i Argentina, før han kunne klatre verdens høyeste fjell, for akklimatisering og for å bevise at han kunne mestre risikosporten.

– I kveld skal jeg og en kamerat feire Ole ved å reise på en litt mindre ekspedisjon i Jotunheimen i kveld, og tilbringe natta i telt, sier Åmot Hov.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE