Søppelplukkedag i Svaale

FOTO: Per Magne Moan

Gode holdninger skapes tidlig i livet og torsdag var barna i den sørsamiske avdelingen ved Ysterhagaen Barnehage på Røros ute og plukket og sorterte søppel.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Hold Norge Rent setter denne uka ekstra fokus på søppel og da spesielt plast. Lørdag arrangeres den nasjonale strandryddedagen og i dag torsdag er det NRKs store rydde-søppel-dag.

Etter å ha forberedt seg en god stund så hadde også barna ved Svaale - den sørsamiske avdelingen ved Ysterhagaen Barnehage på Røros søppelryddedag i dag.

Nea Radio fikk komme på besøk og fikk en prat med noen av barna, Ella Søøfe Mortensson, Tilde Sunnå Bransfjell og Elle Johanne Westfjell Bjørgård, og med lederen i barnehagen, Aino Danielsen.

Aino sier at barna allerede er flinke til å fokusere på søppel. Barna selv er bekymret for at plasten skal havne i maten til dyr og fisk:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE