Rørosrein årets reinkjøttformidler 2016

Rørosrein årets reinkjøttformidler 2016

Årets reinkjøttformidler 2016, Eva Nordfjell og Magne Eggen Haugom. FOTO: Knut Fluor

Rørosrein ble under feiringen av Tråante 2017 6. februar tildelt prisen som Årets reinkjøttformidler 2016.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2017 kl 07:23

– Gjennom iherdig ståpå-vilje og innsats har Rørosrein lykkes i etablering av flere virksomheter med utgangspunkt i egen reindrift.
Prisen er anerkjennelse av den jobben Rørosrein gjort.

Rørosrein er en suksesshistorie, ikke minst på grunn av at de har stått sammen med andre i markedsføring, salg og distribusjon.

– Jeg håper prisen motiverer og inspirerer til fortsatt innsats i utvikling av virksomheten, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Etablert flere virksomheter

Rørosrein er en samisk familiebedrift i ordets rette forstand. Gjennom iherdig ståpåvilje og innsats har de lykkes i etablering av flere virksomheter med utgangspunkt i egen reindrift.

Bedriften tilbyr et vidt spekter av produkter basert på hele dyret gjennom eget utsalg og egen distribusjon. De har vært innovative på produktutvikling, og har allerede mottatt flere priser og positiv oppmerksomhet.

Dette har skapt ringvirkninger både lokalt, regionalt og nasjonalt. Røros Rein har prioritert deltagelse og har vært en synlig reindriftsambassadør på matmarkeder og messer.

Juryens begrunnelse

Ved utvelgelsen av "Årets reinkjøttformidler 2016" har juryen særlig vektlagt bedriftens evne og innsats knyttet til å få frem historien bak kjøttet ved også å fremheve de kvinner og menn, heltene på vidda, som er uløselig forbundet med assosiasjonene knyttet til måltidet basert på norsk reinsdyrkjøtt.

Juryen poengterer at årets reinkjøttformidler tar selv hånd om reinen på fjellet, slaktingen og videreforedlingen med fokus på kvalitet i alle ledd. Det gjør at historien om produktene blir ekte og troverdig.

Særlig vil juryen trekke fram bedriftens evne til å gi av seg selv uansett om det er i tv-ruten eller i samarbeid med andre. Denne åpenheten har gitt økt innsikt i reindriften og vært en sentral faktor for at produktene har nådd ut til et større publikum.

Bedriften har vært gode på å gi sine gjester autentiske og ekte opplevelser. Dette gjør at de som har kommet på besøk selv føler seg som en aktør, ikke bare velkommen som kunde, men og ønsket som menneske.

Juryen har bestått av lederne av landbruks- og matminister Jon Georg Dale og NRL leder Ellinor Jåma. I tillegg er lederen av Markedsutvalget ved John Anders Lifjell vært medlem i juryen.

Prisens opprettelse og formål

Markedsutvalget for reinkjøtt deler årlig ut prisen "Årets reinkjøttformidler". Formålet med prisen "årets reinkjøttformidler" er å løfte frem og gi anerkjennelse til enkeltpersoner, institusjoner eller bedrifter som gjennom aktiv og gjentatt formidling har bidratt til å styrke reinkjøttets positive omdømme.

Prisen ble første gang delt ut under reinkjøttarrangementet i Mathallen på Samefolkets dag den 6. februar 2015 og gikk til Røros bedriften Fjellvilt. I fjor gikk prisen til Ellinor Guttorm Utsi.

Vurderingskriteriet som har ligget til grunn ved utvelgelsen av "Årets reinkjøttformidler" er at kandidaten enten har drevet aktiv og gjentatt formidling av matretter laget av reinkjøtt eller reinkjøttprodukter, og eller formidlet andre positive sider ved reinkjøttet som bygger opp under Markedsutvalgets verdier:

– Helten på vidda

–Litt nærmere naturen

–Mørt, smaksrikt og sunt

–Mat i godt lag

Siste nytt i Nyheter

 – Hovedkontoret er og vil være på Røros
  • Nyheter

Selv om Rørosregionen Næringshage sin avdeling på Tynset nå samlokaliseres med Innovasjon Norge og Hedmark Kunnskapspark, så sier daglig leder i næringshagen at dette ikke får negative konsekvenser for hovedkontoret på Røros.

Se vinnerne av RBK-billetter her

I dag delte Nea Radio ut eksklusive billetter til kveldens kamp på Lerkendal.

Geologiens Dag på Røros
  • Kultur

Tur til Funngruva - der det hele startet for snart 375 år siden.

 
Ekstremteater i Tydal

Cathrine Telle både gleder og gruer seg til jubileumsutgaven av Karolinerspelet i Tydal.

Oppturen fortsetter

Ny ildsjelsamling i Tydal samlet politikere, frivillige, privat næringsliv, administrasjon og grunneierlaget for å jobbe videre med prosjektet Opptur i Tydal kommune.

Nå starter utbyggingen av Rørosmeieriet
  • Nyheter

Men først skal mye rives.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse