Røros Videregående satser på transportfag

Røros Videregående satser på transportfag

Fra venstre: Per Matti Svendsen fra Nettbuss, Marianne Tverå Galåen fra Galaen Transport, Oddrun Skogåstrø - avdelingsleder for yrkesfag ved Røros vgs, Hilde Knutsen, rektor ved Røros vgs og Arvid Svendsen, faglærer for transportfag ved Røros vgs. FOTO: Per Magne Moan

Stort behov for sjåfører i årene som kommer.

Helt siden tidlig på 2000-tallet har transport og logistikk vært en av linjene ved Røros Videregående Skole. I alle disse årene har skolen vært prisgitt at transportbedrifter i regionen har bistått med biler og utstyr.

Nå ser det ut som om dette skal endre seg. Rektor Hilde Knutsen sier at ved bygginga av nyskolen så vil elevene ved transportlinja være de første som får ta i bruk nye lokaler. Hun sier dette vil skje allerede ved skolestart til høsten.

Kravene for å bli yrkessjåfør har endret seg mye de senere årene. Fremdeles går det an å ta førerkort for lastebil på egen hånd, men med alle tillegg som kreves, blir dette for veldig dyrt. Likevel har ikke transportlinja på Røros opplevd så for stor pågang.

Når næringa nå går ut og etterlyser arbeidskraft, håper man dette vil endre seg. Når det gjelder kjønnsfordeling så er det for det meste gutter som søker seg til faget, så jenter er veldig velkommne til faget.

Tar man Transport og logistikk ved Røros Videregående, så finnes det mange ulike videre retninger - både som yrkesutøver og videre studier.

Faglærer Arvid Svendsen er godt fornøyd med at skolen nå satser på faget og ikke minst at alle fasiliteter som trengs nå ser ut til å komme under eget tak:

Behovet for arbeidskraft innen transportnæringa vil bli stort i årene framover.

I intervjuet hørte vi faglærer Arvid Svendsen, Marianne Tverå Galåen fra Galåen Transport, Per-Matti Svendsen fra Nettbuss og rektor ved Røros vgs, Hilde Knutsen.

Siste nytt i Nyheter

Billigere nettleie i Holtålen og Midtre Gauldal.
  • Nyheter

Salget av nettselskapet i Gauldal Energi medfører at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand.

Sa ja til helse- og omsorgssenter
  • Nyheter

Røros kommunestyre vedtok torsdag kveld å starte arbeidet med bygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter. Bygget skal gi 24 heldøgns omsorgsplasser og 21 sykehjemsplasser, og netto byggekostnad er beregnet til 163 millioner kroner.

Kommentarer etter budsjettmøtet

Tore Børresen er mest skuffet over at det ikke blir ny Storhelg i Hovet, men glad for gjennomslag på at Holtålen skal bli en JA-kommune.

 
Stor enighet om budsjettet
  • Nyheter

Men opposisjonen var misfornøyde med prosessen da Stjørdal kommunestyre skulle behandle forslaget for 2018.

Budsjett og økonomiplan i Holtålen vedtatt
  • Nyheter

Det blir både leirskole og drift av terapibasseng, men ikke kreftkoordinator og ny Storhelg i Hovet.

Holtålen blir en JA-kommune
  • Nyheter

Enstemmig vedtatt på kommunetyremøtet torsdag kveld.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE