Røros Videregående satser på transportfag

Fra venstre: Per Matti Svendsen fra Nettbuss, Marianne Tverå Galåen fra Galaen Transport, Oddrun Skogåstrø - avdelingsleder for yrkesfag ved Røros vgs, Hilde Knutsen, rektor ved Røros vgs og Arvid Svendsen, faglærer for transportfag ved Røros vgs. FOTO: Per Magne Moan

Stort behov for sjåfører i årene som kommer.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Helt siden tidlig på 2000-tallet har transport og logistikk vært en av linjene ved Røros Videregående Skole. I alle disse årene har skolen vært prisgitt at transportbedrifter i regionen har bistått med biler og utstyr.

Nå ser det ut som om dette skal endre seg. Rektor Hilde Knutsen sier at ved bygginga av nyskolen så vil elevene ved transportlinja være de første som får ta i bruk nye lokaler. Hun sier dette vil skje allerede ved skolestart til høsten.

Kravene for å bli yrkessjåfør har endret seg mye de senere årene. Fremdeles går det an å ta førerkort for lastebil på egen hånd, men med alle tillegg som kreves, blir dette for veldig dyrt. Likevel har ikke transportlinja på Røros opplevd så for stor pågang.

Når næringa nå går ut og etterlyser arbeidskraft, håper man dette vil endre seg. Når det gjelder kjønnsfordeling så er det for det meste gutter som søker seg til faget, så jenter er veldig velkommne til faget.

Tar man Transport og logistikk ved Røros Videregående, så finnes det mange ulike videre retninger - både som yrkesutøver og videre studier.

Faglærer Arvid Svendsen er godt fornøyd med at skolen nå satser på faget og ikke minst at alle fasiliteter som trengs nå ser ut til å komme under eget tak:

Behovet for arbeidskraft innen transportnæringa vil bli stort i årene framover.

I intervjuet hørte vi faglærer Arvid Svendsen, Marianne Tverå Galåen fra Galåen Transport, Per-Matti Svendsen fra Nettbuss og rektor ved Røros vgs, Hilde Knutsen.

Siste nytt i Nyheter

Fredag er påskas store bulkedag
  • PÅSKE

Fredag før påskeuka er den store utfartsdagen. I fjor ble det meldt inn 1300 bilskader på denne dagen.

Nå kan du kjøpe litt av RørosBanken

Skal styrke egenkapitalen med opp mot 70 millioner.

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

 
Ny internasjonal arbeidsmiljøstandard
  • Nyheter

Nylig ble verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, lansert.

Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE