Røros Videregående satser på transportfag

Røros Videregående satser på transportfag

Fra venstre: Per Matti Svendsen fra Nettbuss, Marianne Tverå Galåen fra Galaen Transport, Oddrun Skogåstrø - avdelingsleder for yrkesfag ved Røros vgs, Hilde Knutsen, rektor ved Røros vgs og Arvid Svendsen, faglærer for transportfag ved Røros vgs. FOTO: Per Magne Moan

Stort behov for sjåfører i årene som kommer.

Helt siden tidlig på 2000-tallet har transport og logistikk vært en av linjene ved Røros Videregående Skole. I alle disse årene har skolen vært prisgitt at transportbedrifter i regionen har bistått med biler og utstyr.

Nå ser det ut som om dette skal endre seg. Rektor Hilde Knutsen sier at ved bygginga av nyskolen så vil elevene ved transportlinja være de første som får ta i bruk nye lokaler. Hun sier dette vil skje allerede ved skolestart til høsten.

Kravene for å bli yrkessjåfør har endret seg mye de senere årene. Fremdeles går det an å ta førerkort for lastebil på egen hånd, men med alle tillegg som kreves, blir dette for veldig dyrt. Likevel har ikke transportlinja på Røros opplevd så for stor pågang.

Når næringa nå går ut og etterlyser arbeidskraft, håper man dette vil endre seg. Når det gjelder kjønnsfordeling så er det for det meste gutter som søker seg til faget, så jenter er veldig velkommne til faget.

Tar man Transport og logistikk ved Røros Videregående, så finnes det mange ulike videre retninger - både som yrkesutøver og videre studier.

Faglærer Arvid Svendsen er godt fornøyd med at skolen nå satser på faget og ikke minst at alle fasiliteter som trengs nå ser ut til å komme under eget tak:

Behovet for arbeidskraft innen transportnæringa vil bli stort i årene framover.

I intervjuet hørte vi faglærer Arvid Svendsen, Marianne Tverå Galåen fra Galåen Transport, Per-Matti Svendsen fra Nettbuss og rektor ved Røros vgs, Hilde Knutsen.

Siste nytt i Nyheter

Sigrid har sagt opp
  • Nyheter

Sigrid Jansen har sagt opp sin stilling som daglig leder i Rørosregionen Næringshage.

Årets første uke med over 2 tonn fangst
  • Nyheter

Sikfisket på Aursunden når nye høyder.

Båndtvang opphevet - men ikke overalt

Mandag 21. august opphører ordinær båndtvang, og hundeeiere kan igjen gå med hunden løs. Bor du derimot i en av landets 192 kommuner som har utvidet sine båndtvangsregler, er det mulig hunden må bruke bånd en stund til. Selbu, Tydal og Holtålen er blant kommunene med utvidet båndtvang.

 
Mer effektiv skadefelling

Klima- og miljødepartementet går nå inn med støtte til et prosjekt for mer effektiv skadefelling av rovvilt i Hedmark. Seks kommuner har gått sammen for å gjøre skadefellingslag mer profesjonelle, skadefelling av rovvilt mer effektiv og for å styrke beitenæringa i Hedmark.

Bredbåndet tilbake i Holtålen
  • Nyheter

Feil på strømnettet ødela for internett.

Holtålen uten bredbånd - igjen
  • Nyheter

Gauldal IKT sliter etter flere feil på strømnettet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse