Reddet rådyr ut fra flyplassen

Håvard Risebrobakken og Geir Tore Myran var med på redningsaksjonen mandag, og bar rådyret ut fra flyplassen. FOTO: Magne Kolstad, Avinor

De ansatte ved Røros lufthavn hadde en litt annerledes dag på jobben mandag. I flere timer jobbet de med å få et rådyr ut fra flyplassområdet.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Hør Gudbrand Rognes fortelle om redningsaksjonen
Reporter Marit Langseth.

– Omtrent alle ansatte var med for å få geleidet rådyret ut, i samarbeid med den hjelpsomme naboen vår, sier lufthavnsjef Gudbrand Rognes.

Mandag fikk flyplassen tips fra en gårdbruker i naboområdet om at et rådyr hadde forvillet seg inn på flyplassen. Dermed startet aksjonen med å få rådyret ut fra flyplassen. Arbeidet tok et par timer, forteller Rognes.

– Jeg var selv noen runder oppe i tårnet mellom møter for å se på, og rådyret løp raskt omkring. Til slutt fikk de rådyret opp i et hjørne, og to ansatte bar det ut på trygg grunn utenfor gjerdet.

Alternativet hadde vært å avlive rådyret på grunn av sikkerheten på flyplassen.

– Vi har ikke kunne avviklet flytrafikk med et rådyr løpende innenfor gjordet. Det tok sin tid, men det ble et lykkelig utfall. Vi berget Bambi på mange vis, sier Rognes.

Se video fra aksjonen her:

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE