Reddet rådyr ut fra flyplassen

Håvard Risebrobakken og Geir Tore Myran var med på redningsaksjonen mandag, og bar rådyret ut fra flyplassen. FOTO: Magne Kolstad, Avinor

De ansatte ved Røros lufthavn hadde en litt annerledes dag på jobben mandag. I flere timer jobbet de med å få et rådyr ut fra flyplassområdet.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Hør Gudbrand Rognes fortelle om redningsaksjonen
Reporter Marit Langseth.

– Omtrent alle ansatte var med for å få geleidet rådyret ut, i samarbeid med den hjelpsomme naboen vår, sier lufthavnsjef Gudbrand Rognes.

Mandag fikk flyplassen tips fra en gårdbruker i naboområdet om at et rådyr hadde forvillet seg inn på flyplassen. Dermed startet aksjonen med å få rådyret ut fra flyplassen. Arbeidet tok et par timer, forteller Rognes.

– Jeg var selv noen runder oppe i tårnet mellom møter for å se på, og rådyret løp raskt omkring. Til slutt fikk de rådyret opp i et hjørne, og to ansatte bar det ut på trygg grunn utenfor gjerdet.

Alternativet hadde vært å avlive rådyret på grunn av sikkerheten på flyplassen.

– Vi har ikke kunne avviklet flytrafikk med et rådyr løpende innenfor gjordet. Det tok sin tid, men det ble et lykkelig utfall. Vi berget Bambi på mange vis, sier Rognes.

Se video fra aksjonen her:

Siste nytt i Nyheter

Gangvei på Røros åpnet
  • Nyheter

Ordfører Vintervold klippet snora på Øverhagaen.

 Pass godt på skiutstyret
  • Nyheter

Vinterferien er i gang i store deler av landet. Det meldes om eventyrlige forhold i skibakkene med masse snø, og været tegner til å bli perfekt med litevind og nedbør pluss en god del sol. Men ikke alle stiller i bakken med eget utstyr. Planlegger du å leie ski bør du ta dine forholdsregler.

Jervejakta avsluttet
  • Nyheter

Åtte felte jerver ble resultatet etter at lisensjakta i rovviltregion 6 ble avsluttet forrige uke. Hele sju av jervene var tisper.

 
Tydal sier ja til regionsamarbeid
  • Nyheter

Kommunestyret i Tydal vil fortsette samarbeidet i Værnesregionen og er også positiv til det nye Midt-Trøndelag-samarbeidet. Men på èn betingelse.

 Utenlandstrafikken økte
  • Nyheter

Oppdal øker med 31,6 prosent internasjonale gjestedøgn
, og hele Trøndelag opplevde en positiv vekst i antall samlede gjestedøgn fra utlandet mellom januar og desember 2017 sammenlignet med samme periode i 2016.

Stiller lånegaranti for Selbuskogen
  • Nyheter

Selbuskogen får 7,5 millioner mer å rutte med når Stjørdal kommune nå garanterer for lån.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE