Omsetningstap på 1,5 mill. etter strømbrudd

OPTIMIST: Fabrikksjef Ottar Tollan ved Flokk beklager strømbruddet i dag som påførte bedriften ekstra kostnader. Arkivfoto: Nils Kåre Nesvold.

- Rørosbedriften Flokk, tidligere HÅG, hadde et omsetningstap på 1,5 millioner på grunn av strømbruddet mandag. Det reelle kostnadstapet er på flere hundre tusen, sier fabrikksjef Ottar Tollan.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.11.2017 kl 19:47

Nea Radio
Nea Radio

- Vi opplevde unormale spenninger rundt klokka 10. Til sammen hadde bedriften tre timer produksjonsstans. Dette fører til at vi må bruke ekstra ressurser framover i en hektisk juletid for å ta igjen tapt produksjon. Heldigvis har vi ansatte som stiller opp, og vi har planlagt overtid de kommende tre dagene, sier Tollan.

Han sier videre at bedriften jobber med å få oversikt over eventuelle følgeskader på utstyr på grunn av spenningsvariasjoner på nettet.

Tapt omsetning på 1,5 millioner

Bedriften omsetter i gjennomsnitt for tre millioner per dag, og en halv dag tilsvarer et omsetningstap på rundt 1,5 millioner kroner.

- Dette viser bare at strømforsyninga til regionen er sårbar, og det håper vi det blir gjort noe med raskt, sier Tollan:

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stiller lånegaranti for Selbuskogen
  • Nyheter

Selbuskogen får 7,5 millioner mer å rutte med når Stjørdal kommune nå garanterer for lån.

Tidenes årsresultat for Stjørdal
  • Nyheter

Dersom de foreløpige tallene som ble lagt fram i kommunestyret torsdag kveld slår til, går Stjørdal med 80 millioner kroner i overskudd for 2017. Det er rekord.

Lanserte ny Leaf
  • Nyheter

Torsdag ble den nye modellen av el-bilen Nissan Leaf lansert hos Trio Bilsenter på Stjørdal.

 
 Tydal vil ha enda en lege
  • Nyheter

Selv om helseminister Bent Høie utsatte forskriften om nye krav til legevakt, forventer Tydal kommune på at skjerpede krav uansett kommer. Torsdag vedtok kommunestyret enstemmig å vrake turnuslegeordninga og heller ansette en lege nummer to.

Rørosmartnan må skjenke normalt
  • Rørosmartnan

Etter lang diskusjon i kommunestyret i Røros ble det til slutt vedtatt å avslå Bergstadens hotell og Vertshusets søknader om å få selge alkohol til klokken 02 i ukedagene under Rørosmartnan.

Klima og miljøplan vedtatt
  • Nyheter

Et enstemmig kommunestyre på Røros godkjente torsdag kveld klima og miljøplan for perioden 2010 til 2030.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE