Omsetningstap på 1,5 mill. etter strømbrudd

Omsetningstap på 1,5 mill. etter strømbrudd

OPTIMIST: Fabrikksjef Ottar Tollan ved Flokk beklager strømbruddet i dag som påførte bedriften ekstra kostnader. Arkivfoto: Nils Kåre Nesvold.

- Rørosbedriften Flokk, tidligere HÅG, hadde et omsetningstap på 1,5 millioner på grunn av strømbruddet mandag. Det reelle kostnadstapet er på flere hundre tusen, sier fabrikksjef Ottar Tollan.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.11.2017 kl 19:47

- Vi opplevde unormale spenninger rundt klokka 10. Til sammen hadde bedriften tre timer produksjonsstans. Dette fører til at vi må bruke ekstra ressurser framover i en hektisk juletid for å ta igjen tapt produksjon. Heldigvis har vi ansatte som stiller opp, og vi har planlagt overtid de kommende tre dagene, sier Tollan.

Han sier videre at bedriften jobber med å få oversikt over eventuelle følgeskader på utstyr på grunn av spenningsvariasjoner på nettet.

Tapt omsetning på 1,5 millioner

Bedriften omsetter i gjennomsnitt for tre millioner per dag, og en halv dag tilsvarer et omsetningstap på rundt 1,5 millioner kroner.

- Dette viser bare at strømforsyninga til regionen er sårbar, og det håper vi det blir gjort noe med raskt, sier Tollan:

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Rundsnu i Tydal

Senterpartiet i Tydal med rundsnu om utvidet eiendomsskatt.

Helsevaktbil

Torsdag inviterte arbeidsgruppa for prosjektet "helsevaktbil", ansatte og presse for en gjennomgang og oppsummering av hvordan det har gått siden oppstarten i høst.

Ikke utvidet eiendomsskatt ?
  • Nyheter

Ordfører Ole Bjarne Østby i Tydal kommer til å legge fram et budsjettforslag uten utvidet eiendomsskatt.

 
Avvikler gratis trafikalt grunnkurs
  • Nyheter

Kommunestyret i Stjørdal vedtok i dag å avvikle ordningen med gratis trafikalt grunnkurs i ungdomsskolen. – Tragisk for trafikksikkerheten, sier arbeiderpartiets Kåre Børseth.

- Travelt i desember
  • Adventskalenderen

- Det er alltid travelt før jul, sier Jan Ole Østby ved Bil og landbruk AS i Tydal.

Årets siste kommunestyremøte
  • Nyheter

– I ettermiddag er det klart for årets siste kommunestyremøte på Røros der vi skal diskutere flere tunge saker, sier ordfører Hans Vintervold.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE