Omsetningstap på 1,5 mill. etter strømbrudd

OPTIMIST: Fabrikksjef Ottar Tollan ved Flokk beklager strømbruddet i dag som påførte bedriften ekstra kostnader. Arkivfoto: Nils Kåre Nesvold.

- Rørosbedriften Flokk, tidligere HÅG, hadde et omsetningstap på 1,5 millioner på grunn av strømbruddet mandag. Det reelle kostnadstapet er på flere hundre tusen, sier fabrikksjef Ottar Tollan.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.11.2017 kl 19:47

Nea Radio
Nea Radio

- Vi opplevde unormale spenninger rundt klokka 10. Til sammen hadde bedriften tre timer produksjonsstans. Dette fører til at vi må bruke ekstra ressurser framover i en hektisk juletid for å ta igjen tapt produksjon. Heldigvis har vi ansatte som stiller opp, og vi har planlagt overtid de kommende tre dagene, sier Tollan.

Han sier videre at bedriften jobber med å få oversikt over eventuelle følgeskader på utstyr på grunn av spenningsvariasjoner på nettet.

Tapt omsetning på 1,5 millioner

Bedriften omsetter i gjennomsnitt for tre millioner per dag, og en halv dag tilsvarer et omsetningstap på rundt 1,5 millioner kroner.

- Dette viser bare at strømforsyninga til regionen er sårbar, og det håper vi det blir gjort noe med raskt, sier Tollan:

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

 
Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

Søndagsåpent under Landsskytterstevnet
  • Nyheter

Kommunestyret i Stjørdal vedtok torsdag kveld at butikkene kan søke om å holde åpent søndag 5. august under Landskytterstevnet. Dog ikke uten debatt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE