Nei til kjøp av brakke til legene

Røros kommunestyre vedtok å låne lokaler av Røros sykehus til legene uten kostnader. FOTO: Nils Kåre Nesvold

Kommunestyret i Røros sa nei til å bruke inntil 250.000 kroner til å kjøpe brakke til bruk som møterom og spiserom for legene ved Røros legesenter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2017 kl 23:26

Nea Radio
Nea Radio

Kommunestyret på Røros behandlet torsdag en sak om utfordringer med lokalitetene ved Røros legesenter.

Åtte leger - sju kontorer

Røros legesenter har åtte leger og sju kontorer, og turnuslegen må bytte kontor flere ganger daglig. Legesenteret disponerer et møterom/pauserom. Det er et stort behov for å disponere møterommet. Dette gjør til at det ikke kan avvikles pauser på dette rommet. Legesenteret mangler i tillegg oppholdsrom for legevaktslege på vakt.

– I dag sover legevaktslegen i seng på møterommet. I samme lokale som legesenteret er også helsestasjonen lokalisert. Man kan løse denne utfordringen midlertidig, ved å bygge om møte- /pauserom til et nytt legekontor samt et hvilerom, heter det i saksutredningen.

Vedtatt mot åtte stemmer

Flertallet i Røros kommunestyre gikk dermed imot flertallet i formannskapet og støttet rådmannens innstilling til formannskapet. Det innebærer å låne lokaler av Røros sykehus til legene uten kostnader. Ifølge vedtaket er det mulig å benytte kantinen ved sykehuset samt samarbeide om bruk av møtelokaler.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

Varaordfører Bjørn Salvesen (SV) til venstre fikk med seg opposisjonen og fikk flertall for det billigste alternativet. FOTO: Nils Kåre Nesvold

Det var SVs Bjørn Salvesen som foreslo å låne lokaler av sykehuset, og viste til en krevende budsjettprosess. Forslaget fikk bred støtte fra opposisjonen og vedtaket ble gjort mot åtte stemmer.

Mindretallet gikk inn for kjøp av brakke til bruk som møterom/spiserom. Det ville koste 200.000-250.000 kroner.

Billigst å låne

I saksutredningen skriver rådmannen at lån av lokaler ved Røros sykehus er den klart minst kostnadskrevende løsningen. Rådmannen mener dette også er en holdbar løsning i påvente av en utbygging ved legesenteret.

– Det bør være en midlertidig løsning og innebærer at man må ut av bygget for å ta matpauser og arrangere møter. Det kan være krevende å avvikle matpauser fordi legene ofte må gjøre arbeidsoppgaver i matpausen sin. Samtidig mister man en del av det uformelle tverrfaglige samarbeidet og det sosiale samholdet blant ansatte. På den andre siden kan samarbeidet med Røros sykehus styrkes. Røros sykehus har stilt seg positive til henvendelsen Røros kommune har gjort rundt dette og er villige til å løse forespørselen på best mulig måte, skriver rådmannen om alternativet som flertallet i kommunestyret vedtok.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Jervejakta avsluttet
  • Nyheter

Åtte felte jerver ble resultatet etter at lisensjakta i rovviltregion 6 ble avsluttet forrige uke. Hele sju av jervene var tisper.

Tydal sier ja til regionsamarbeid
  • Nyheter

Kommunestyret i Tydal vil fortsette samarbeidet i Værnesregionen og er også positiv til det nye Midt-Trøndelag-samarbeidet. Men på èn betingelse.

 Utenlandstrafikken økte
  • Nyheter

Oppdal øker med 31,6 prosent internasjonale gjestedøgn
, og hele Trøndelag opplevde en positiv vekst i antall samlede gjestedøgn fra utlandet mellom januar og desember 2017 sammenlignet med samme periode i 2016.

 
Stiller lånegaranti for Selbuskogen
  • Nyheter

Selbuskogen får 7,5 millioner mer å rutte med når Stjørdal kommune nå garanterer for lån.

Tidenes årsresultat for Stjørdal
  • Nyheter

Dersom de foreløpige tallene som ble lagt fram i kommunestyret torsdag kveld slår til, går Stjørdal med 80 millioner kroner i overskudd for 2017. Det er rekord.

Lanserte ny Leaf
  • Nyheter

Torsdag ble den nye modellen av el-bilen Nissan Leaf lansert hos Trio Bilsenter på Stjørdal.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE