Nei til flere flyktninger

 

Holtålen avslår anmodning fra IMDi om å bosette ti flyktninger før jul.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.11.2017 kl 11:17

Nea Radio
Nea Radio

Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet - IMDi har anmodet Holtålen kommune om å ta imot 10 flyktninger innen utgangen av året.

Fra oktober 2015 og til i dag har kommunen bosatt 36 flyktninger.

I 2018 ser det ut til at behovet for å bosette flyktninger blir betydelig mindre . De siste prognosene sier at om lag 4400 flyktninger skal bosettes i norske kommuner neste år, og mest sannsynlig får ikke Holtålen tildelt noen.

Først i forrige uke fikk Holtålen tilbud om å ta imot ti flyktninger. I saksutredningen til formannskapet, som behandlet saken tirsdag, står det at flertallet av disse flyktningene har et stort ønske om å bli bosatt i andre kommuner enn Holtålen hvor de har slektninger, familie og nettverk. Av erfaring er dette viktig med tanke på trivsel og kvalifisering til yrke og utdanning.

– Sier Holtålen ja til denne anmodningen, må disse personene bosettes før jul. Dette medfører noen utfordringer for kommunen. Anmodningen kom svært sent og kommunen har få boliger ledig. Flere av flyktningene har familie med barn, eller har søkt familiegjenforening. Vi har også fått opplyst at flere av dem har behov for psykisk helsehjelp, skriver enhetsleder for flyktningtjenesten, Aagoth Johanne Moe, i sin saksutredning.

Moe sa under saksbehandlinga at man har nådd et metningspunkt når det gjelder antall bosatte flyktninger i Holtålen og at det nå er viktig å ta vare på de som har kommet. Hun sa også at integrering av flyktninger er vanskelig.

Et enstemmig formannskap avslo IMDis anmodning.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Gode innovasjons-tall fra Patentstyret
  • Nyheter

Stadig flere nordmenn ønsker enerett til ideene sine, viser samlede tall for søknader til Patentstyret 2017. Antall varemerkesøknader setter rekord, mens søknadstall på patent og design ligger stabilt.

Ny leder i Malvik Høyre
  • Nyheter

Torsdag ble Halvard Dahle valgt til ny leder av Malvik Høyre.

Trøndelag Høyre inviterer pelsdyroppdrettere til dialog
  • Nyheter

I Jeløy-plattformen går det fram at regjeringen vil gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen fram mot 2024/2025. Eksisterende næringsaktører skal få en økonomisk kompensasjon for tap av retten til å drive pelsdyrhold. Kompensasjonsordningen skal utredes og klargjøres i løpet av 2018.

 
Kontrollerte 14.658 tunge kjøretøy
  • Nyheter

Det er høy aktivitet på Statens vegvesens kontrollstasjoner i Midt-Norge. Av de 14.658 tunge kjøretøyene som ble kontrollert i 2017, fikk 2.787 bruksforbud. Det utgjør omtrent 19 prosent.

Uværet fører til stengte veier og trøbbel på Værnes
  • Nyheter

Mandag morgen er det opp i full storm utsatte steder i Trøndelag.

Hytte brant ned
  • Nyheter

Alle kom seg ut da ei hytte brant ned til grunnen i Selbu natt til søndag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE