Nei til flere flyktninger

Nei til flere flyktninger

 

Holtålen avslår anmodning fra IMDi om å bosette ti flyktninger før jul.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.11.2017 kl 11:17

Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet - IMDi har anmodet Holtålen kommune om å ta imot 10 flyktninger innen utgangen av året.

Fra oktober 2015 og til i dag har kommunen bosatt 36 flyktninger.

I 2018 ser det ut til at behovet for å bosette flyktninger blir betydelig mindre . De siste prognosene sier at om lag 4400 flyktninger skal bosettes i norske kommuner neste år, og mest sannsynlig får ikke Holtålen tildelt noen.

Først i forrige uke fikk Holtålen tilbud om å ta imot ti flyktninger. I saksutredningen til formannskapet, som behandlet saken tirsdag, står det at flertallet av disse flyktningene har et stort ønske om å bli bosatt i andre kommuner enn Holtålen hvor de har slektninger, familie og nettverk. Av erfaring er dette viktig med tanke på trivsel og kvalifisering til yrke og utdanning.

– Sier Holtålen ja til denne anmodningen, må disse personene bosettes før jul. Dette medfører noen utfordringer for kommunen. Anmodningen kom svært sent og kommunen har få boliger ledig. Flere av flyktningene har familie med barn, eller har søkt familiegjenforening. Vi har også fått opplyst at flere av dem har behov for psykisk helsehjelp, skriver enhetsleder for flyktningtjenesten, Aagoth Johanne Moe, i sin saksutredning.

Moe sa under saksbehandlinga at man har nådd et metningspunkt når det gjelder antall bosatte flyktninger i Holtålen og at det nå er viktig å ta vare på de som har kommet. Hun sa også at integrering av flyktninger er vanskelig.

Et enstemmig formannskap avslo IMDis anmodning.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Åpner Armfeldt-museum i Haltdalen
  • Nyheter

I forbindelse med 300-årsmarkeringen siden general Carl Gustaf Armfeldt og Karolinerhæren herjet i Trøndelag, planlegger Holtålen kommune i samarbeid med Museene i Sør-Trøndelag (MiST) å åpne et permanent Armfeldtmuseum i Gammelgården i Haltdalen.

Brannutrykning i Ålen
  • Nyheter

Pipebrann i Sakslia.

Fikk røykskader etter brann
  • Nyheter

Nødetatene rykket torsdag kveld ut etter melding om brann i leilighetskompleks i Stjørdal.

 
Mer penger til Kulturminnefondet
  • Nyheter

Budsjettavtalen fører til et tillegg på 20 millioner kroner til Kulturminnefondet på Røros.

- Nei til kraftutbygging i Selbu
  • Nyheter

Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken mener de planlagte vind- og vannkraftprosjektene i Selbu er unødvendige.

Fem avskiltinger på Røros
  • Nyheter

Fem kjøretøy ble avskiltet under en trafikkontroll på Røros onsdag ettermiddag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE