Mathagen trukket frem i Stortingsmelding

Rob Veldhuis og Hilde Myhren fra Mathagen. FOTO: Per Magne Moan

Rørosbedriften Mathagen ble trukket frem som et eksempel i Helse- og omsorgsdepartementets stortingsmelding «Leve hele livet» mandag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.05.2018 kl 19:56

Nea Radio
Nea Radio

Mathagen holder til på Røros og leverer middagsesker som er tilpasset seniormarkedet. Middagene er ferskfrossent, noe som vil si at kokeprosessen blir stoppet i rett tid, og maten blir frosset ned. På den måten bevares vitaminer og mineraler bedre, og smak og konsistens, skriver Mathagen.

Per i dag er det ingen andre i Norge som tilbereder maten slik Mathagen gjør, og i oktober i fjor presenterte de konseptet sitt for Landbruk- og matdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet. Nå er altså Mathagen blitt nevnt i stortingsmeldingen «Leve hele livet».

«Den enkelte må i størst mulig grad få mulighet til å ivareta ene mattradisjoner og spisevaner når det gjelder meny, tidspunkt for måltidene og hvem de vil spise sammen med. Det betyr at helse- og omsorgtjenesten bør fante opp individuelle ønsker og behov», står det i stortingsmeldingen.

– Det er akkurat det Mathagens filosofi er. Valgfrihet og enkelhet. Det er enkelt å bestille Middagsesken som blir levert hjem på døren. Så kan du velge den retten du har lyst på akkurat den dagen, og varme opp maten i stekeovn eller mikrobølgeovn når du selv har lyst. I og med at maten leveres fryst, så er det lang holdbarhet, skriver Mathagen i ei pressemelding.

Videre i stortingsmeldingen står det: «I den grad det er mulig, bør det gis rom for at flere leverandører kan komme med mattilbud til hjemmeboende eldre. Et variert mat- og måltidstilbud til eldre, gir rom for verdiskapning for ulike bedrifter. Eksempler på dette er blant annet Rørosbedriften Mathagen og Vital Ernæring.»

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE