Litt ned, men bedre enn i fjor likevel

Bildet viser en av business-jetene som besøkte Røros i vinter. I mars ble det loggført 23 utenlandspassasjerer, alle med business-jet. FOTO: Gudbrand Rognes

Trafikkstatistikk ved Røros lufthavn i mars.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Totalt 2399 passasjerer reiste over lufthavna på Røros i mars måned, det er ned fra 2491 i samme periode i fjor.

Dette gir en nedgang på 3,7 prosent. Om man korrigerer for at påsken i år kom på mars og ga 6 færre flyanløp – er tallet i realiteten bedre enn statistikken måned mot måned viser.

For 1. kvartal i 2018 ligger vi på 6665 passasjerer, mot 6676 i 2017 – altså uforandret. Korrigert for færre avganger i påsken, er tallene i realiteten noe i pluss.

Den offisielle statistikken viser en regularitet på 100 prosent. Det vil si at alle fly landet eller tok av som planlagt.

– Det er svært gledelig at Widerøe leverer godt, selv i mars som tradisjonelt har mye vinter i seg her oppe på fjellet, skriver lufthavnsjef Gudbrand Rognes i en pressemelding. Han avslutter med en liten værrapport:

– Som en kuriositet nevnes at vinterens kaldeste dag falt på 1. mars, hvor en målte knappe - 38 grader.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Utvider nasjonalpark på Dovrefjell
  • Nyheter

Det tidligere skytefeltet på Hjerkinn er nå en del av Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Nasjonalparken øker med over 130 kvadratkilometer.

Vanvittig bra lyttertall for lokalradio
  • Nyheter

Lokalradioene fortsetter å kapre lyttere, og nok en gang setter Nea Radio ny «verdensrekord» i lytting på lokalradio. Det viser tall for første kvartal fra lokalradioundersøkelsen som Kantar TNS lager.

Provoserte Værnes-ordførere
  • Nyheter

Ordførerne i Værnesregionen er provosert over at det på grunn av den økonomiske situasjonen i politidistriktet ikke kommer til å bli ansatt faste politikontakter i alle kommunene i regionen innen 1. juni, som er oppstartsdato for den nye reformen.

 
Selbusjøen fylles
  • Nyheter

Selbusjøen er så å si "tom". Nå skal den fylles igjen, lover Statkraft.

Vedtok å bygge modulbarnehage ved Kvitsanden

Torsdag kveld vedtok kommunestyret i Røros at den midlertidige modulbarnehagen skal bygges ved Kvitsanden barnehage. Målet er at den skal stå klar til det nye barnehageåret begynner.

Skal bygge deler av det nye bo-, helse og velferdsenteret først

Deretter vil driften i det eksisterende sykehjemmet bli flyttet over til den nye delen, før resterende utbygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter kan begynne.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE