– Kyss parkeringsbøter farvel

Lufthavnsjef Gudbrand Rognes ved Røros lufthavn oppfordrer bilister om allerede nå å forberede seg på den nye parkeringsordningen som innføres ved alle små- og mellomstore lufthavner. FOTO: Nils Kåre Nesvold

– Med det nye moderne parkeringssystemet med skiltgjenkjenning ved lufthavna slipper du parkeringsbøter. Det kan lønne seg å registrere seg allerede nå, sier lufthavnsjef Gudbrand Rognes ved Røros lufthavn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.11.2017 kl 17:50

Nea Radio
Nea Radio

Røros lufthavn endrer i løpet av desember parkeringsordninga til automatisk skiltgjenkjenning. Også andre små og mellomstore lufthavner får etter hvert denne ordninga, og det er Europark som skal stå for montering og drift.

– Utstyret som monteres er noe av det mest moderne som finnes på parkeringsfronten, sier lufhavnsjef ved Røros lufthavn, Gudbrand Rognes:

Digital og billettløs

– Vi ønsker at våre kunder registrerer seg som bruker hos Europark allerede nå for å være godt forberedt på endringen, sier Rognes.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Nils Kåre Nesvold

Som parkerende trenger man ikke løse billett for å parkere. Parkeringen er digital og billettløs. Den starter automatisk når man kommer og stoppes automatisk når man drar. Slik belastes man for nøyaktig parkeringstid i henhold til den gjeldende taksten på stedet. Man får ikke parkeringsbot for manglende betaling så lenge man følger vanlige parkeringsregler som å overholde regler for reservert parkering.

– Fri gjennomkjøringstid er 10 minutter, og all parkering opp til 10 minutter er gratis. Det vil bli skiltet godt på lufthavna, sier Rognes.

Betale med mobil

Man kan betale med mobiltelefonen som vil fungere som parkeringsautomat ved registrering på mobilparkering.com. Parkeringen betales med mobilen fra rett før utkjøring til og med 48 timer etter utkjøring. Skiltnummer tastes inn, og en betaler med kort. Man trenger ikke noen brukerprofil.

Automatisk trekk

Ønsker man den mest sømløse og enkle parkeringen kan man registrere en brukerprofil og aktivere «automatisk trekk». Da vil betalingen foregå automatisk.

– Det er enkelt å skru av og på automatisk trekk for ulike biler og ulike kort man har registrert.

Betaling på automat

Man kan fortsatt betale på den nye parkeringsautomaten som settes opp ved terminalen. Dette gjøres ved å taste inn skiltnummer og betale med kort eller kontanter rett før man kjører ut fra parkeringsområdet.

Faktura

Hvis man har glemt å betale med mobil eller på automat, og ingen betaling er registrert etter 48 timer sendes en faktura til bileieren. Da kommer det et fakturagebyr i tillegg.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Linda Hofstad Helleland skifter departementet
  • Nyheter

Linda Hofstad Helleland er ferdig som kulturminister, men fortsetter som barne- og likestillingsminister i den nye blågrønne regjeringen, skriver Adresseavisen.

Trafikken går som normalt etter trailertrøbbel
  • Nyheter

Trafikken går som normalt etter at to trailere sperret veien ved Nesvoldbakken mellom Ålen og Røros.

30 beboere evakueres
  • Nyheter

Demningen som har dannet seg i Driva etter snøraset tirsdag formiddag står i fare for å briste. Det kan føre til en flodbølge som stenger både E6 og jernbane i Oppdal. Fastboende evakueres.

 
Trailere står fast mellom Røros og Ålen
  • Nyheter

To trailere står fast mellom Røros og Ålen. Trafikken slippes forbi nordfra.

Fv 705 er åpen igjen
  • Nyheter

Har vært stengt siden natt til mandag på grunn av uvær.

Voldssaken fra julemarkedet på Røros mot oppklaring
  • Nyheter

En person er pågrepet og har innrømmet at han sparket 20-åring i hodet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE