Røros øverst på kulturindeksen for sjette gang

Røros SoulChildren fra UKM i Storstuggu. FOTO: Per Magne Moan. 

For sjette år på rad rangeres Røros kommune øverst på Telemarksforsknings kulturindeks som er en årlig oversikt over kulturtilbud og kulturaktivitet i norske kommuner, regioner og fylker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.10.2017 kl 12:23

Nea Radio
Nea Radio

Indeksen er basert på registerdata fra en rekke offentlige etater, interesseorganisasjoner og foreninger. Målsetningen med Norsk kulturindeks er å beskrive det faktiske kulturtilbudet og den faktiske kulturbruken innenfor kommunen som geografisk område. Indeksen er utviklet av Telemarksforsking i samarbeid med norske kommuner og fylkeskommuner.

Beskrivelsen av kulturtilbud og kulturaktivitet i Norsk kulturindeks tar utgangspunkt i følgende kategorier: Kunstnere, kulturarbeidere, museum, konserter, kino, bibliotek, scenekunst, kultur for barn og unge (kulturskole+DKS), sentrale tildelinger og frivillighet.

Svært gledelig

– Det er svært gledelig at Røros kommune også i år er rangert øverst. Det som år etter år fremholdes som noe særegent ved Røros kommune er at vi generelt skåret relativt høyt innen de aller fleste kategoriene. Dette er noe hele Rørossamfunnet bidrar til, for det som blir målt er mange faktorer i samspill. Nesten alle som bor her og kommer på besøk har en del i dette. Her telles de som går på konserter, låner bøker, arrangerer teater, er medlem i kor, driver keramikkverksted i Kjerkgata, er elev på kulturskolen, går på kino, bidrar frivillig eller jobber med design. Her telles kroner arrangører og institusjoner får av staten, og her telles antall besøk av kunstnere i skolen.

– Rangeringen sier ingenting om kvaliteten på det vi leverer, selv om vi som bor her helt sikkert kan enes om at også dette er veldig bra! Skåren vi har på kulturindeksen sier likevel definitivt noe om at det er kultur for kultur på Røros, sier kultursjef Morten Tøndel.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Herlige dansere i Bruket
  • Kultur

Lørdag avholdt Sveberg Danseklubb sin sedvanlige sesongavslutning og for et show det var! Se bildene her.

Skihistorisk dag i Ålen Skisenter
  • Kultur

Skiløbercompagniet inviterte til konkurranse i gamle skiøvelser.

Lørdag formiddag la Det Holtaalske Skieløber Compagnie avsted over Bukkhammeren.
  • Kultur

Markerer 300 år siden Armfeldttragedien.

 
– Over det hele er det en odør av olje, svette og blysats

Lørdag holder Pressemuseet Fjeld-Ljom åpent på Røros. Da settes de gamle settemaskinene i gang, og arrangørene lover en spesiell stemning.

European Blues Challenge er i gang!
  • Kultur

I torsdag åpnet Hell Blues Challenge. – Nå kan publikum bare komme, sier bluessjef Kjell Inge Brovoll.

Beist med ny single
  • Kultur

"Dans som en idiot" er navnet på den nye singelen fra bandet Beist.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE