Røros øverst på kulturindeksen for sjette gang

Røros SoulChildren fra UKM i Storstuggu. FOTO: Per Magne Moan. 

For sjette år på rad rangeres Røros kommune øverst på Telemarksforsknings kulturindeks som er en årlig oversikt over kulturtilbud og kulturaktivitet i norske kommuner, regioner og fylker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.10.2017 kl 12:23

Nea Radio
Nea Radio

Indeksen er basert på registerdata fra en rekke offentlige etater, interesseorganisasjoner og foreninger. Målsetningen med Norsk kulturindeks er å beskrive det faktiske kulturtilbudet og den faktiske kulturbruken innenfor kommunen som geografisk område. Indeksen er utviklet av Telemarksforsking i samarbeid med norske kommuner og fylkeskommuner.

Beskrivelsen av kulturtilbud og kulturaktivitet i Norsk kulturindeks tar utgangspunkt i følgende kategorier: Kunstnere, kulturarbeidere, museum, konserter, kino, bibliotek, scenekunst, kultur for barn og unge (kulturskole+DKS), sentrale tildelinger og frivillighet.

Svært gledelig

– Det er svært gledelig at Røros kommune også i år er rangert øverst. Det som år etter år fremholdes som noe særegent ved Røros kommune er at vi generelt skåret relativt høyt innen de aller fleste kategoriene. Dette er noe hele Rørossamfunnet bidrar til, for det som blir målt er mange faktorer i samspill. Nesten alle som bor her og kommer på besøk har en del i dette. Her telles de som går på konserter, låner bøker, arrangerer teater, er medlem i kor, driver keramikkverksted i Kjerkgata, er elev på kulturskolen, går på kino, bidrar frivillig eller jobber med design. Her telles kroner arrangører og institusjoner får av staten, og her telles antall besøk av kunstnere i skolen.

– Rangeringen sier ingenting om kvaliteten på det vi leverer, selv om vi som bor her helt sikkert kan enes om at også dette er veldig bra! Skåren vi har på kulturindeksen sier likevel definitivt noe om at det er kultur for kultur på Røros, sier kultursjef Morten Tøndel.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Effektiv trening for mor og baby
  • Kultur

Babytrening er både effektivt og sosialt for store og små og en gang i uka samles syv mødre og babyene deres for å komme i form.

Smil med stil
  • Kultur

Nå er det ikke lenge til Nyttårskonserten i Bruket kulturhus i Hommelvik, noe som gjerne ses som den offisielle åpningen av kulturåret i Malvik kommune.

Karolinerspelet selger
  • Kultur

Karolinerspelets forestilling lørdag er utsolgt. Også til premieren torsdag og til forestillinga fredag er det nå stor interesse for ledige billetter.

 
Klart for heftige følelser i Bruket
  • Kultur

Torsdag er det duket for Carmen i Bruket kulturhus i Hommelvik og det er de helt store følelsene som er i sving når det som er verdens mest spilte opera settes opp.

Trøndersk dominans i Det Norske Måltid
  • Nyheter

Under en storslått tiårsfinale for Det Norske Måltid gikk hele 5 av 13 priser til Trøndelag.

Floka
  • Floka

#Metoo, Trump, Kjendisfarmen, Bitcoin og Tonya Harding blant sakene som var oppe til diskusjon i fredagens sending.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE