Røros øverst på kulturindeksen for sjette gang

Røros øverst på kulturindeksen for sjette gang

Røros SoulChildren fra UKM i Storstuggu. FOTO: Per Magne Moan. 

For sjette år på rad rangeres Røros kommune øverst på Telemarksforsknings kulturindeks som er en årlig oversikt over kulturtilbud og kulturaktivitet i norske kommuner, regioner og fylker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.10.2017 kl 12:23

Indeksen er basert på registerdata fra en rekke offentlige etater, interesseorganisasjoner og foreninger. Målsetningen med Norsk kulturindeks er å beskrive det faktiske kulturtilbudet og den faktiske kulturbruken innenfor kommunen som geografisk område. Indeksen er utviklet av Telemarksforsking i samarbeid med norske kommuner og fylkeskommuner.

Beskrivelsen av kulturtilbud og kulturaktivitet i Norsk kulturindeks tar utgangspunkt i følgende kategorier: Kunstnere, kulturarbeidere, museum, konserter, kino, bibliotek, scenekunst, kultur for barn og unge (kulturskole+DKS), sentrale tildelinger og frivillighet.

Svært gledelig

– Det er svært gledelig at Røros kommune også i år er rangert øverst. Det som år etter år fremholdes som noe særegent ved Røros kommune er at vi generelt skåret relativt høyt innen de aller fleste kategoriene. Dette er noe hele Rørossamfunnet bidrar til, for det som blir målt er mange faktorer i samspill. Nesten alle som bor her og kommer på besøk har en del i dette. Her telles de som går på konserter, låner bøker, arrangerer teater, er medlem i kor, driver keramikkverksted i Kjerkgata, er elev på kulturskolen, går på kino, bidrar frivillig eller jobber med design. Her telles kroner arrangører og institusjoner får av staten, og her telles antall besøk av kunstnere i skolen.

– Rangeringen sier ingenting om kvaliteten på det vi leverer, selv om vi som bor her helt sikkert kan enes om at også dette er veldig bra! Skåren vi har på kulturindeksen sier likevel definitivt noe om at det er kultur for kultur på Røros, sier kultursjef Morten Tøndel.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Juleutstilling i Kulviksvingen
  • Kultur

Neadalen kunstforening ønsker velkommen til juleutstilling i Kulviksvingen i Selbu torsdag.

Kunstutstilling på Kvellohaugen
  • Kultur

Nea Radio har i dag vært på kunstutstilling.

Måneskinnstur til Mugg
  • Kultur

Trugetur med førjulsstemning.

 
Verdensarvsenter byr på nye oppgaver og nye muligheter
  • Kultur

Rørosmuseet skal jobbe mer regionalt og internasjonalt.

Matoma til Nobels Fredspriskonsert
  • Kultur

Norske Matoma er nå bekreftet klar til den 24. Nobels Fredspriskonsert i Oslo 11. desember. Tidligere er John Legend, Zara Larsson, Alan Walker og Sigrid bekreftet til Telenor Arena, og flere artister vil bli annonsert framover, lover arrangøren.

Glåmoslotteriet og Stifinneren
  • Kultur

Flere trekninger i Nea Radio mandag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE