ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Ny vår for Slow Food Røros

De dyrker de enkle gledene ved god mat i godt selskap. Foreningen Slow Food Røros vokser, og onsdag kveld sto skrei på menyen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.02.2017 kl 12:46

ANNONSE
Annonse

Medlemmene brukte kvelden til å tilberede Norges eldste eksportvare - skreien.

– Skrei er tradisjonkost, den står for alle de verdiene foreninga setter høyt. Slow Food arbeider for å sikre tradisjonell kunnskap der matkvaliteten er god, ren og rettferdig, sa Hilde Bergebakken, som er foreningas leder.

Trøndelags mest aktive

Foreninga har hatt rykte på seg for å være Trøndelags mest aktive, men så gikk medlemsantallet og interessen litt ned. Nå ser foreningas leder et økende interesse.

Onsdag var matentusiastene samlet rundt grytene igjen der de beste råvarene var hentet fram.

– Det er to ting som er ekstra viktig å tenke på når man lager skreimølje, sa Bente Kristiansen som ledet kokkelagene med fast hånd:

– Både lever og fisk må ligge i iskaldt vann i minst én time før det kokes, og tallerkenene som maten serveres på, må være varme. Det er hemmeligheten, sa hun.

Fra bunn

En av dem som var med denne kvelden var Finn Erik Engzelius.

– Jeg lager mat hver dag, og jeg lager den fra bunnen av med gode råvarer, sier han før han tar tonen for å synge en drikkevise.

Atle Auran fra Akevittklubben var nemlig invitert for å fortelle om akevitter som passer til nettopp mølje.

Slow food Røros ser et økende interesse for mat, både den tradisjonelle og den som står for kvalité i sameksistens med naturen. Foto: Marit Manfredsdotter

Siste nytt i Kultur Vis flere

Ny barnebok ute

Ny barnebok ute

Elin Holten debuterer som bokillustratør

Birgit Strømsnes har skrevet barnebok og Elin Holten har illustrert den. "Besta sitt loft" har blitt virkelighet.

Ingvild Kjerkol er dagens sommergjest

Ingvild Kjerkol er dagens sommergjest

Trump, #metoo og sommerstemning, Ingvil Kjerkol er dagens sommergjest.

Nye samiske veivisere

Nye samiske veivisere

Vanja Tørresdal er blant de nye samiske veiviserne for skoleåret 2018 – 2019.

Ny vellykket Tydalsfestival

Ny vellykket Tydalsfestival

Litt færre publikummere enn i fjor, men høyere omsetning, bedre vær og stort sett bare blide fjes.

Trylleformler, blomstersaft og lyden av sommer

Trylleformler, blomstersaft og lyden av sommer

Oppskriften på en liten times sommernytelse finner du her.

Stuguvoldmoen er klar!

Stuguvoldmoen er klar!

I dag starter Tydalsfestival'n. Vakre Stuguvoldmoen er klar for to fantastiske festivaldager.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE