Ny vår for Slow Food Røros

De dyrker de enkle gledene ved god mat i godt selskap. Foreningen Slow Food Røros vokser, og onsdag kveld sto skrei på menyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.02.2017 kl 12:46

Økende interesse for Slow Food
Leder i Slow Food Røros Hilde Bergebakken sammen med matinstruktør Bente Kristiansen.

Medlemmene brukte kvelden til å tilberede Norges eldste eksportvare - skreien.

– Skrei er tradisjonkost, den står for alle de verdiene foreninga setter høyt. Slow Food arbeider for å sikre tradisjonell kunnskap der matkvaliteten er god, ren og rettferdig, sa Hilde Bergebakken, som er foreningas leder.

Trøndelags mest aktive

Foreninga har hatt rykte på seg for å være Trøndelags mest aktive, men så gikk medlemsantallet og interessen litt ned. Nå ser foreningas leder et økende interesse.

Onsdag var matentusiastene samlet rundt grytene igjen der de beste råvarene var hentet fram.

– Det er to ting som er ekstra viktig å tenke på når man lager skreimølje, sa Bente Kristiansen som ledet kokkelagene med fast hånd:

– Både lever og fisk må ligge i iskaldt vann i minst én time før det kokes, og tallerkenene som maten serveres på, må være varme. Det er hemmeligheten, sa hun.

Fra bunn

En av dem som var med denne kvelden var Finn Erik Engzelius.

– Jeg lager mat hver dag, og jeg lager den fra bunnen av med gode råvarer, sier han før han tar tonen for å synge en drikkevise.

Atle Auran fra Akevittklubben var nemlig invitert for å fortelle om akevitter som passer til nettopp mølje.

Se bildet større

Slow food Røros ser et økende interesse for mat, både den tradisjonelle og den som står for kvalité i sameksistens med naturen. FOTO: Marit Manfredsdotter

Siste nytt i Kultur

Ea-gjengen leverte
  • Kultur

Viagra, blodfortynnende og hjertemedisin. Det er sentrale samtaleemner for regionenes ordførere om 40 år - i hvert fall dersom vi skal tro revygruppa Ea-Gjengen. Torsdag kveld var det premiere på ett av høydepunktene under Ålendåggån.

Ålendåggån offisielt åpnet
  • Kultur

Ålendåggån feirer 30 år og Per Larstuvold holdt tale for dagen.

Kunstutstilling i lokalene til Amneus Boghandel
  • Kultur

Øystein Dolmen og Kristian Finborud stiller ut.

 
Gankan gïele 26: Festivalsommer
  • Samisk

I ukas sørsamiske sending vil vi høre om noen av de samiske festivalene det kan være verdt å stikke innom i løpet av sommeren.

Skal gi regjeringa råd om kulturturisme
  • Nyheter

Tove Moe Dyrhaug og Bård Flikke er midtnorske representanter i regjeringas nye Samarbeidsråd for kultur og reiseliv.

Mer av alt i Jeven Tuschke
  • Kultur

Det blir mer forviklinger, mer galskap, flere forestillinger og flere aktører når Bergstaden Teaterlag setter opp ny forestilling av Jeven Tuschke med premiere 15. september.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse