Ny vår for Slow Food Røros

De dyrker de enkle gledene ved god mat i godt selskap. Foreningen Slow Food Røros vokser, og onsdag kveld sto skrei på menyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.02.2017 kl 12:46

Leder i Slow Food Røros Hilde Bergebakken sammen med matinstruktør Bente Kristiansen.
Leder i Slow Food Røros Hilde Bergebakken sammen med matinstruktør Bente Kristiansen.

Medlemmene brukte kvelden til å tilberede Norges eldste eksportvare - skreien.

– Skrei er tradisjonkost, den står for alle de verdiene foreninga setter høyt. Slow Food arbeider for å sikre tradisjonell kunnskap der matkvaliteten er god, ren og rettferdig, sa Hilde Bergebakken, som er foreningas leder.

Trøndelags mest aktive

Foreninga har hatt rykte på seg for å være Trøndelags mest aktive, men så gikk medlemsantallet og interessen litt ned. Nå ser foreningas leder et økende interesse.

Onsdag var matentusiastene samlet rundt grytene igjen der de beste råvarene var hentet fram.

– Det er to ting som er ekstra viktig å tenke på når man lager skreimølje, sa Bente Kristiansen som ledet kokkelagene med fast hånd:

– Både lever og fisk må ligge i iskaldt vann i minst én time før det kokes, og tallerkenene som maten serveres på, må være varme. Det er hemmeligheten, sa hun.

Fra bunn

En av dem som var med denne kvelden var Finn Erik Engzelius.

– Jeg lager mat hver dag, og jeg lager den fra bunnen av med gode råvarer, sier han før han tar tonen for å synge en drikkevise.

Atle Auran fra Akevittklubben var nemlig invitert for å fortelle om akevitter som passer til nettopp mølje.

Se bildet større

Slow food Røros ser et økende interesse for mat, både den tradisjonelle og den som står for kvalité i sameksistens med naturen. FOTO: Marit Manfredsdotter

Siste nytt i Kultur

Internasjonal mat- og kulturkveld

I kveld kan du få oppleve god mat og variert kultur fra mange forskjellige deler av verden.

Gankan gïele 20: Reindrift
  • Samisk

I dagens sørsamiske sending får vi høre litt om situasjonen for reindrifta i Fosen og om Nrks nye sakte-TV: Reinflytting minutt for minutt.

Sigvart Dagsland til Selbu

Vårkonsert i Selbu kirke med Selbu Korensemble og Sigvart Dagsland

 
Vil bli ny teatersjef
  • Kultur

Både Paul Ottar Haga, Mads Bones og Øyvind Brandtzæg er blant søkerne til stillinga som ny sjef ved Trøndelag Teater. Det er også tidligere teatersjef Catrine Telle, forteller NRK Trøndelag.

Birk gikk videre

Birk Ødegaard Schellenberg og Røros-kirka gikk videre til UKM-landsfestivalen.

Strikkekveld på Bjørkhov

Mens vi venter på våren kan kanskje strikking være en sysselsetting?

Annonse
Annonse
Annonse