Ny vår for Slow Food Røros

De dyrker de enkle gledene ved god mat i godt selskap. Foreningen Slow Food Røros vokser, og onsdag kveld sto skrei på menyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.02.2017 kl 12:46

Økende interesse for Slow Food
Leder i Slow Food Røros Hilde Bergebakken sammen med matinstruktør Bente Kristiansen.

Medlemmene brukte kvelden til å tilberede Norges eldste eksportvare - skreien.

– Skrei er tradisjonkost, den står for alle de verdiene foreninga setter høyt. Slow Food arbeider for å sikre tradisjonell kunnskap der matkvaliteten er god, ren og rettferdig, sa Hilde Bergebakken, som er foreningas leder.

Trøndelags mest aktive

Foreninga har hatt rykte på seg for å være Trøndelags mest aktive, men så gikk medlemsantallet og interessen litt ned. Nå ser foreningas leder et økende interesse.

Onsdag var matentusiastene samlet rundt grytene igjen der de beste råvarene var hentet fram.

– Det er to ting som er ekstra viktig å tenke på når man lager skreimølje, sa Bente Kristiansen som ledet kokkelagene med fast hånd:

– Både lever og fisk må ligge i iskaldt vann i minst én time før det kokes, og tallerkenene som maten serveres på, må være varme. Det er hemmeligheten, sa hun.

Fra bunn

En av dem som var med denne kvelden var Finn Erik Engzelius.

– Jeg lager mat hver dag, og jeg lager den fra bunnen av med gode råvarer, sier han før han tar tonen for å synge en drikkevise.

Atle Auran fra Akevittklubben var nemlig invitert for å fortelle om akevitter som passer til nettopp mølje.

Se bildet større

Slow food Røros ser et økende interesse for mat, både den tradisjonelle og den som står for kvalité i sameksistens med naturen. FOTO: Marit Manfredsdotter

Siste nytt i Kultur

Kinohelga
  • Kultur

Selvsagt er det grøsserpremiere fredag 13.

Snorre blir Niklas
  • Nyheter

Tilbake til Elden etter American Idiot i København.

Boktipset
  • Kultur

Boka «Arv og miljø» av Vigdis Hjort er dagens boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

 
Historier om Velferden ombord i Handelsflåten
  • Nyheter

Roald Evensen med ny bok.

Uka på Storstuggu
  • Kultur

Fredag kommer John Pål Inderberg trio til Storstuggu. Så går det slag i slag.

Søker skuespillere
  • Kultur

Elden skal ha audition på flere roller.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse