Kontorstoler fra Røros vises frem på designmesse i Milano

Flokk skal lansere stolen «HÅG Futu Mesh», produsert i Røros, under Salone del Mobile. FOTO: Lasse Fløde og Torjus Berglid

En rekke kontorstoler fra Flokk er representert når det beste av Norge skal vises fram på en av verdens fremste designmesser neste uke.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

– Hele den internasjonale designbransjen samler seg i Milano under Salone del Mobile. Her er det viktig å være synlig for norske designere og kunsthåndverkere som vil opp og fram, sier rådgiver for internasjonal profilering ved Design og arkitektur Norge, Ida Aandal Røijen, i ei pressemelding.

Under designuken i Milano stiller Flokk blant annet med de helnorske kontorstolene «HÅG SoFi Mesh», «HÅG Futu Mesh» og «HÅG Capisco». Samtlige er produsert på Røros.

Takket være både oppkjøp og sterk vekst har Flokk blitt en ledende internasjonal produsent av kontorstoler. Likevel har selskapet beholdt en god del av sin produksjon i bergstaden.

Designbyrået Anderssen & Voll, der den ene gründeren, Espen Voll, er fra Trondheim, er også representert på Salone del Mobile. De har utviklet en løsning for innendørsbeplantning som den norske produsenten Elementa skal stille ut under designuken i Milano.

Til sist er Hallgeir Homstvedt, oppvokst i Trondheim, også indirekte med på Norwegian Presence i Milano. Det er Elementa som stiller ut ett av hans arbeider, LED-lampen «KI Light».

Les også:

Siste nytt i Nyheter

Utvider nasjonalpark på Dovrefjell
  • Nyheter

Det tidligere skytefeltet på Hjerkinn er nå en del av Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Nasjonalparken øker med over 130 kvadratkilometer.

Vanvittig bra lyttertall for lokalradio
  • Nyheter

Lokalradioene fortsetter å kapre lyttere, og nok en gang setter Nea Radio ny «verdensrekord» i lytting på lokalradio. Det viser tall for første kvartal fra lokalradioundersøkelsen som Kantar TNS lager.

Provoserte Værnes-ordførere
  • Nyheter

Ordførerne i Værnesregionen er provosert over at det på grunn av den økonomiske situasjonen i politidistriktet ikke kommer til å bli ansatt faste politikontakter i alle kommunene i regionen innen 1. juni, som er oppstartsdato for den nye reformen.

 
Selbusjøen fylles
  • Nyheter

Selbusjøen er så å si "tom". Nå skal den fylles igjen, lover Statkraft.

Vedtok å bygge modulbarnehage ved Kvitsanden

Torsdag kveld vedtok kommunestyret i Røros at den midlertidige modulbarnehagen skal bygges ved Kvitsanden barnehage. Målet er at den skal stå klar til det nye barnehageåret begynner.

Skal bygge deler av det nye bo-, helse og velferdsenteret først

Deretter vil driften i det eksisterende sykehjemmet bli flyttet over til den nye delen, før resterende utbygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter kan begynne.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE