Kommunen støtter kjøp av løypemaskin

Kommunen støtter kjøp av løypemaskin

FOTO: Røros Tur- og Løypeforening

Holtålen Turforening trenger ny maskin.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.11.2017 kl 11:17

I søknaden opplyser Holtålen turforening at de drifter to løypemaskiner – en i Ålen og en i Haltdalen. Det er løypemaskina som er stasjonert i Haltdalen som turforeninga nå ønsker å skifte ut.

Denne maskina har hatt store reoperasjonskostander de siste årene, og dermed påført turforeninga store driftskostnader. Ved eventuell utskifting så regner en med å unngå større driftsutgifter i fremtiden.

I søknaden opplyses det at turforeninga nå har fått et godt tilbud på en pent brukt løypemaskin – som skal være i god stand. Denne maskina koster 1 062 500 kr, og forsøkes finansiert slik; 450 000 kr i innbytte for «gammel maskina» og 612 500 kr i lån/støtte/egenkapital.

Holtålen turforening er av den formening om at løypekjøring, som turforeninga utfører, har stor betydning for blant annet kommunen innbyggere,turister og hytte- og fritidsboligeiere.

Et enstemmig formannskap gikk tirsdag inn for å støtte prosjektet og pengene hentes fra Gaulafondet, der det i dag står rundt 7 millioner kroner.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Anker ikke
  • Nyheter

Formannskapet i Holtålen var tirsdag enige om ikke å gå videre med saken om Åsenbrua

Røros kaldest i landet - nå kommer væromslaget
  • Video

Røros var torsdag morgen kaldest i landet med minus 25,6 grader. Men nå kommer væromslaget, og det er sendt ut OBS-varsel for Trøndelag.

Hun blir ny lufthavndirektør
  • Nyheter

Lensmann i Stjørdal, Marit Helene Stigen, er ansatt som første kvinnelige lufthavndirektør på Værnes.

 
Briter spiser mer grønt enn nordmenn
  • Nyheter

Kanskje bærer noen av oss på fordommer om dårlig britisk kosthold, men ny undersøkelse viser at Storbritannia er det landet i Europa som ligger på topp i inntak av frukt og grønt. Hva er det britene har gjort som har løftet dem til det nivået de har i dag?

Oppdatert: Holtålenbudsjettet
  • Nyheter

Formannskapet har møte tirsdag.

Oste-VM til Norge
  • Nyheter

Fra England til Norge: The Guild of Fine Food har utnevnt Bergen til arrangørby for oste-VM 2018, skriver Nationen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE