Kjersti Ane fikk nydyrkingsprisen

Nydyrkningsprisen ble delt ut til Kjersti Ane Bredesen av Kjell Ove Oftedal ved Røros slakteri og Trond Lund ved Rørosmeieriet.

Utdeling av nydyrkningspris og lansering av at Rørosmeieriet trenger lokale økomjølkleverandører sto på programmet under et seminar på Rønningen gård i Dalsbygda tirsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.11.2017 kl 17:50

Nea Radio
Nea Radio

Nydyrkingsprisen 2017 ble tirsdag delt ut på Biotown-konferansen «Best på Bærekraft» av Rørosmeieriet og Røros Slakteri etter lanseringen av deres nydyrkingstilskudd i 2016.

Årets nydyrkingspris til Kjersti Ane Bredesen

Årets nydyrkingspris 2017 ble tildelt landbrukssjef i Tolga, Kjersti Ane Bredesen.

– Bredesen er gjennom sin stilling sentral i det gode arbeidet som legges ned i «Tolga – dyrker måltidet» og kvaliteten på det store arealet som er dyrket i Tolga kommune. Kjersti Ane Bredesen er en ekte ildsjel som sprer glede, muligheter og stolthet i landbruket, ut over egen omgangskrets og kommunegrense, sier prisutdeler Trond V. Lund, meieribestyrer på Rørosmeieriet.

Økt fokus på bruk av grovfôr

Prisen skal gjøre stas på noen som har bidratt til økt fokus på bruk av grovfôr og bidratt til samhandling mellom gårdbrukere på tvers av økologiske og konvensjonelle driftsformer.

– Bredesen er en fremtidsrettet person med beina godt plantet i bærekraftig landbruk, være seg aktiv setring, bedre agronomi eller nydyrking. Hun har en egen evne til å skape samhold og bygge nettverk, og er selve limet i landbruksnettverket som hun har driftet med stø hånd, fortsetter Lund.

Prisen er en middag for fire på Grillhuset på Røros, der prisvinneren vil få servert et kortreist, bærekraftig og særs smakfullt måltid.

Fokus på nydyrking og bærekraft

Rørosmeieriet og Røros Slakteri har lyst ut 120 000 kroner årlig for tre år i nydyrkingstilskudd til bønder i Røros-traktene fra og med 2016. Lund fortalte på dagens konferanse at det for 2017 vil bli delt ut 123 810,- til gårdsbruk i Holtålen, Os, Alvdal, Tolga, Tynset og Folldal.

- I år har er det søkt om tilskudd for nesten dobbelt så mye nydyrket areal, noe som er virkelig gledelig. Dette er midler vi deler ut med glede, sier Trond Lund og daglig leder i Røros Slakteri Kjell Ove Oftedal.

- 173 422 kroner står igjen til utdeling i 2018, og vi håper at nydyrkinga i regionen er så sterk vi får delt ut alle midlene neste år, avslutter de.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tydal stenger scooterløyper
  • Nyheter

Rekreasjons- og isfiskeløypene til Essand og Nesjøen i Tydal blir stengt lørdag og søndag.

Motorferdsel-støtte fra Selbu
  • Nyheter

Senterpartiets forslag om å endre forskriften for motorferdsel i utmark og islagt vassdrag får bred politisk støtte fra Selbu.

Fredag er påskas store bulkedag
  • PÅSKE

Fredag før påskeuka er den store utfartsdagen. I fjor ble det meldt inn 1300 bilskader på denne dagen.

 
Nå kan du kjøpe litt av RørosBanken

Skal styrke egenkapitalen med opp mot 70 millioner.

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

Ny internasjonal arbeidsmiljøstandard
  • Nyheter

Nylig ble verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, lansert.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE