Kjersti Ane fikk nydyrkingsprisen

Kjersti Ane fikk nydyrkingsprisen

Nydyrkningsprisen ble delt ut til Kjersti Ane Bredesen av Kjell Ove Oftedal ved Røros slakteri og Trond Lund ved Rørosmeieriet.

Utdeling av nydyrkningspris og lansering av at Rørosmeieriet trenger lokale økomjølkleverandører sto på programmet under et seminar på Rønningen gård i Dalsbygda tirsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.11.2017 kl 17:50

Nydyrkingsprisen 2017 ble tirsdag delt ut på Biotown-konferansen «Best på Bærekraft» av Rørosmeieriet og Røros Slakteri etter lanseringen av deres nydyrkingstilskudd i 2016.

Årets nydyrkingspris til Kjersti Ane Bredesen

Årets nydyrkingspris 2017 ble tildelt landbrukssjef i Tolga, Kjersti Ane Bredesen.

– Bredesen er gjennom sin stilling sentral i det gode arbeidet som legges ned i «Tolga – dyrker måltidet» og kvaliteten på det store arealet som er dyrket i Tolga kommune. Kjersti Ane Bredesen er en ekte ildsjel som sprer glede, muligheter og stolthet i landbruket, ut over egen omgangskrets og kommunegrense, sier prisutdeler Trond V. Lund, meieribestyrer på Rørosmeieriet.

Økt fokus på bruk av grovfôr

Prisen skal gjøre stas på noen som har bidratt til økt fokus på bruk av grovfôr og bidratt til samhandling mellom gårdbrukere på tvers av økologiske og konvensjonelle driftsformer.

– Bredesen er en fremtidsrettet person med beina godt plantet i bærekraftig landbruk, være seg aktiv setring, bedre agronomi eller nydyrking. Hun har en egen evne til å skape samhold og bygge nettverk, og er selve limet i landbruksnettverket som hun har driftet med stø hånd, fortsetter Lund.

Prisen er en middag for fire på Grillhuset på Røros, der prisvinneren vil få servert et kortreist, bærekraftig og særs smakfullt måltid.

Fokus på nydyrking og bærekraft

Rørosmeieriet og Røros Slakteri har lyst ut 120 000 kroner årlig for tre år i nydyrkingstilskudd til bønder i Røros-traktene fra og med 2016. Lund fortalte på dagens konferanse at det for 2017 vil bli delt ut 123 810,- til gårdsbruk i Holtålen, Os, Alvdal, Tolga, Tynset og Folldal.

- I år har er det søkt om tilskudd for nesten dobbelt så mye nydyrket areal, noe som er virkelig gledelig. Dette er midler vi deler ut med glede, sier Trond Lund og daglig leder i Røros Slakteri Kjell Ove Oftedal.

- 173 422 kroner står igjen til utdeling i 2018, og vi håper at nydyrkinga i regionen er så sterk vi får delt ut alle midlene neste år, avslutter de.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Mange fylkesveier utbedret
  • Nyheter

Fylkesvei 30 mellom Støren og Singsås og fylkesvei 531 mellom Sundet og Galåa er blant veiene som er utbedret i sommer og høst.

Bilfører til sykehus
  • Nyheter

Føreren av en personbil ble sendt til St. Olavs hospital for undersøkelse etter at bilen han kjørte rullet rundt tirsdag kveld.

Kvalme og ryggsmerter kan være hjerteinfarkt

Kvinner med diabetes har markant større risiko for å få hjerteproblemer enn andre kvinner. Og symptomene kan være vanskelige å tolke. 14. november er Verdens diabetesdag.

 
Fikk tilslaget på Kvithamar
  • Nyheter

Stjørdal kommune fikk tilslaget på Kvithamar forsøksgård.

LED-lyspærene overtar
  • Nyheter

Energisparende LED-lys tar nå fullstendig over for halogenpærer og lysrør. De er mer miljøvennlige og mindre brannfarlige enn tradisjonelle lyspærer.

Karsten (74) takker redningsmannskapet

I drøye ni timer var 74-åringen Karsten Pettersen ute i skogen før han mandag kveld ble funnet av Sea-kingen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE