Kalsa med flere godbiter

Kalsa med flere godbiter

Tove Gløtheim Ryttervold ved Kalsa Gårdsbakeri. FOTO: Nils Kåre Nesvold.

Nå kommer gom og mølske fra gårdsbakeriet ved Aursunden.

Tove Gløtheim Ryttervoll på gården Kalsa på Brynhildsvollen ved Aursunden, er ei driftig dame. Siden oppstarten har gårdsbakeriet vært i stadig utvikling. Tove ivrer for å få fram mer av den gode tradisjonskosten, og vil gi flere muligheten til å lære den gode maten å kjenne.

Neste ut er gom og mølske – noe som nå er å finne i butikkhyllene i nærområdet.

Gom og mølske er kokt av egen melk og gommen egner seg godt til lemse, eller som pålegg.

Mølske kan brukes som dessert eller middag. Den har en karamellaktig smak, og passer godt til spekemat. Mølske spises med skje og noen vil ha sukker, melk og fløte på.

Verken gom eller mølske er tilsatt konserveringsmidler og du finner de derfor i frysedisken, heter det i en pressemelding fra Rørosmat.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Hektisk på Lanullva før jul
  • Adventskalenderen

– Det er mange som skal ha pakker med ullklær under juletreet til jul, sier Gunn Anne Vinje Lyngstad i Lanullva.

Trailerlass til Romania
  • Nyheter

Torsdag drog traileren med klær og utstyr som Romianiahjelpen i Selbu hadde samlet inn.

Ny parkeringsløsning fra mandag
  • Nyheter

Fra førstkommende mandag får Røros lufthavn ny parkeringsordning med automatisk skiltgjenkjenning.

 
Jobber stort sett alene
  • Nyheter

De fleste norske bønder er alene mesteparten av arbeidsdagen, viser ny undersøkelse. Desto viktigere med gode, lokale fellesarenaer, mener landbrukseksperter.

Julekalender
  • Adventskalenderen

I Nea Radios julekalender i Selbu 8. desember drar vi til Tømra i Selbu.

Fra Destinasjon Røros til Visit Namdalen
  • Nyheter

Hilde Bergebakken er nylig valgt til styreleder for det nye destinasjonsselskapet Visit Namdalen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE