Kalsa med flere godbiter

Kalsa med flere godbiter

Tove Gløtheim Ryttervold ved Kalsa Gårdsbakeri. FOTO: Nils Kåre Nesvold.

Nå kommer gom og mølske fra gårdsbakeriet ved Aursunden.

Tove Gløtheim Ryttervoll på gården Kalsa på Brynhildsvollen ved Aursunden, er ei driftig dame. Siden oppstarten har gårdsbakeriet vært i stadig utvikling. Tove ivrer for å få fram mer av den gode tradisjonskosten, og vil gi flere muligheten til å lære den gode maten å kjenne.

Neste ut er gom og mølske – noe som nå er å finne i butikkhyllene i nærområdet.

Gom og mølske er kokt av egen melk og gommen egner seg godt til lemse, eller som pålegg.

Mølske kan brukes som dessert eller middag. Den har en karamellaktig smak, og passer godt til spekemat. Mølske spises med skje og noen vil ha sukker, melk og fløte på.

Verken gom eller mølske er tilsatt konserveringsmidler og du finner de derfor i frysedisken, heter det i en pressemelding fra Rørosmat.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ekstremteater i Tydal

Cathrine Telle både gleder og gruer seg til jubileumsutgaven av Karolinerspelet i Tydal.

Oppturen fortsetter

Ny ildsjelsamling i Tydal samlet politikere, frivillige, privat næringsliv, administrasjon og grunneierlaget for å jobbe videre med prosjektet Opptur i Tydal kommune.

Nå starter utbyggingen av Rørosmeieriet
  • Nyheter

Men først skal mye rives.

 
Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

TV-aksjonen til Unicef

«Hvert barn er en mulighet» er navnet på årets TV-aksjon som skal gi barn i krigsrammede områder mulighet til skolegang.

Passasjertallene ved Røros lufthavn går rett til værs
  • Nyheter

I juli reiste 1556 passasjerer over Røros lufthavn, en økning på hele 40,3 prosent målt mot samme periode i 2016.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse