Hov Skole 50 år

Hov Skole 50 år

Hov Skole FOTO: Per Magne Moan

Denne uka skal det feires og publikum er hjertelig velkommen innom.

I september er det 50 år siden nye Hov Skole i Ålen ble offisielt åpnet. Med nyskolen så ble flere grendeskoler i Ålen lagt ned og elevtallet var i 1967 på godt over 300 - en god del fler enn dagens drøyt 180 elever.

Skolen har gjennomgått store forandringer de siste årene og mange vil vel si at den ikke er til å kjenne igjen. For 12-13 år siden ble bygget totalrenovert og datidens skoler skulle være åpne løsninger. Det vil si klasserom uten vegger.

Veierud Busch sier at dette er man på vei bort fra, og det blir stadig flere lukkede klasserom igjen.

I anledning 50-årsjubileet så blir skoledagen tirsdag forskjøvet - både for elever og lærere. Det ringer inn til første time så sent som klokken 14.00. Årsaken til dette er at skolen samtidig holder åpent for publikum og tilpasser tida slik at flest mulig har anledning å komme på besøk. Det betyr at alle som ønsker det kan stikke innom og samtidig få et godt innblikk i hvordan en skoledag i 2017 forløper.

Også på fredag skal jubileet markeres. Da er det Rallaren som er arena for underholdning fra både nåværende og tidligere elever.

Mandag formiddag var forberedelsene til jubileet godt i gang. Vi fikk en prat med assisterende rektor, Isak Veierud Busch:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fakkeltog mot helse på anbud
  • Nyheter

Fagforbundet på Røros arrangerer onsdag 29. november fakkeltog mot anbudspolitikken i helseveset.

Anker ikke
  • Nyheter

Formannskapet i Holtålen var tirsdag enige om ikke å gå videre med saken om Åsenbrua

Røros kaldest i landet - nå kommer væromslaget
  • Video

Røros var torsdag morgen kaldest i landet med minus 25,6 grader. Men nå kommer væromslaget, og det er sendt ut OBS-varsel for Trøndelag.

 
Hun blir ny lufthavndirektør
  • Nyheter

Lensmann i Stjørdal, Marit Helene Stigen, er ansatt som første kvinnelige lufthavndirektør på Værnes.

Briter spiser mer grønt enn nordmenn
  • Nyheter

Kanskje bærer noen av oss på fordommer om dårlig britisk kosthold, men ny undersøkelse viser at Storbritannia er det landet i Europa som ligger på topp i inntak av frukt og grønt. Hva er det britene har gjort som har løftet dem til det nivået de har i dag?

Oppdatert: Holtålenbudsjettet
  • Nyheter

Formannskapet har møte tirsdag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE