Håper på minst 300 i fakkeltog

Reidun Roland fra Røros Sanitetsforening og Frode Strickert fra Fagforbundet håper på stor oppslutning om fakkeltoget i Røros sentrum onsdag kveld. FOTO: Nils Kåre Nesvold

Onsdag ettermiddag arrangerer Fagforborbundet Røros fakkeltog mot anbudsregimet i helsevesenet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.11.2017 kl 10:56

Nea Radio
Nea Radio

Frode Strickert i Fagforbundet Røros håper minst 300 vil gå i fakkeltog.

Reidun Roland fra Røros sanitetsforening håper på dobbelt så mange.

25 kan miste jobben

– Vi håper mange stiller opp og tar et oppgjør med anbudsregimet i helsevesenet. Anbud skaper stor usikkerhet både for brukere, ansatte og arbeidsgivere. Man greier ikke å bygge opp de kompetansemiljøene som er nødvendig, sier Strickert.

– For LHL-klinkken på Røros betyr tap av anbud at inntil 25 personer står i fare for å miste jobben eller må gå ned i stilling. Vi vet at mange har vært inn til samtaler om eventuelle oppsigelser, sier Strickert.

Ødeleggende for et helt distrikt

– Jeg går i tog fordi helsa vår ikke skal ut på anbud. Anbud er direkte ødeleggende og kan drepe et helt distrikt, sier Reidun Roland. Hun håper saken blir tatt opp på Stortinget.

Programmet

Aksjonen starter på Nilsenhjørnet klokka 18 torsdag. Der blir det appeller og musikalske innslag før fakkeltoget går klokka 18.50:

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

 
Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

Søndagsåpent under Landsskytterstevnet
  • Nyheter

Kommunestyret i Stjørdal vedtok torsdag kveld at butikkene kan søke om å holde åpent søndag 5. august under Landskytterstevnet. Dog ikke uten debatt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE