Formannskapet sier ja til utvidet skjenketid

Kommunestyret bestemmer til slutt om det blir utvidet skjenketid eller ikke under Rørosmartnan. FOTO: Per Magne Moan

Flertallet i formannskapet i Røros gikk inn for å gi Bergstadens hotell og Vertshuset utvidet sjenketid til klokken 02 flere dager under Rørosmartnan. Saken skal behandles i kommunestyret 15. februar.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Etter lang debatt ble det flertall i formannskapet for å gi Bergstadens hotell og Vertshuset lov til å selge alkohol til klokken 02 i ukedagene under Rørosmartnan. Stemmefordelingen var fire mot tre. Formannskapet avslo søknaden om utvidet skjenketid på søndag og mandag. Det skriver Rørosnytt.

Rådmannens innstilling var basert på de skjenkepolitiske retningslinjene politikerne vedtok i "Ruspolitisk plan" for ett år siden, og politiets uttalelse om at det ikke er en ønsket utvikling med økende tilgang på alkohol i sentrum.

Formannskapet la mest vekt på den store betydningen skjenking har for utelivsbedriftene i Røros, og at utvidet skjenketid har vært vanlig praksis de siste årene, ifølge avisa.

Om det blir utvidet skjenketid blir endelig avgjort i kommunestyret neste torsdag.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Gangvei på Røros åpnet
  • Nyheter

Ordfører Vintervold klippet snora på Øverhagaen.

 Pass godt på skiutstyret
  • Nyheter

Vinterferien er i gang i store deler av landet. Det meldes om eventyrlige forhold i skibakkene med masse snø, og været tegner til å bli perfekt med litevind og nedbør pluss en god del sol. Men ikke alle stiller i bakken med eget utstyr. Planlegger du å leie ski bør du ta dine forholdsregler.

Jervejakta avsluttet
  • Nyheter

Åtte felte jerver ble resultatet etter at lisensjakta i rovviltregion 6 ble avsluttet forrige uke. Hele sju av jervene var tisper.

 
Tydal sier ja til regionsamarbeid
  • Nyheter

Kommunestyret i Tydal vil fortsette samarbeidet i Værnesregionen og er også positiv til det nye Midt-Trøndelag-samarbeidet. Men på èn betingelse.

 Utenlandstrafikken økte
  • Nyheter

Oppdal øker med 31,6 prosent internasjonale gjestedøgn
, og hele Trøndelag opplevde en positiv vekst i antall samlede gjestedøgn fra utlandet mellom januar og desember 2017 sammenlignet med samme periode i 2016.

Stiller lånegaranti for Selbuskogen
  • Nyheter

Selbuskogen får 7,5 millioner mer å rutte med når Stjørdal kommune nå garanterer for lån.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE