Fakkeltog skal synliggjøre Barnekreftforeningen

Fakkeltog skal synliggjøre Barnekreftforeningen

Monica Engan fra Barnekreftforeningen gleder seg til fakkeltog og eventyr i vinterland med Femundløpet. FOTO: Marit Manfredsdotter

Barnekreftforeningen i Trøndelag har inngått et unikt samarbeid med Femundløpet. Like etter åpningsarrangementet i Røros kirke vil Barnekreftforeningen gå i fakkeltog ned Kjerkgata for å synliggjøre foreningas arbeid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2017 kl 21:11

Monica Engan fra Barnekreftforeningen i Trøndelag
– Dette blir en svært viktig arena for å synliggjøre vårt arbeid, sier Monica Engan fra Barnekreftforeningen i Trøndelag. Foto: Marit Manfredsdotter.

Fakta om Barnekreftforeningen

Foreningen ble stiftet 26. september 1982 i Moss av foreldrene til barn og ungdom med en kreftdiagnose.

I midten av 90-tallet ble foreningen stadig bedre på trygderettigheter og arbeid med senvirkninger. Foreningen, startet opp "Ferie med mening" og likemannsarbeidet; støtte fra foreldre til foreldre i samme situasjon.

I år 2000 ble det opprettet et Forskningsfond i samarbeid med Luftkrigsskolen. I anledning sitt sitt 50-års jubileum hadde de samlet inn over 1 million kroner som ble gitt til SKB, og dannet grunnlaget for Forskningsfondet. Forskningsfondets formål var å bevilge midler til drift/støtte til forskning omkring kreftsykdom hos barn og ungdom.

Forskningen kan være rettet mot årsak, behandlingsformer, eller psykososiale forhold under og etter behandling. Luftkrigsskolen bidrar fortsatt årlig med midler til Forskningsfondet. I tillegg bidrar Barnekreftforeningen sentralt og regionalt gjennom egne innsamlinger og gaver til øremerket forskning.

På landsmøtet i 2012 ble det vedtatt av SKB skulle bytte navn til det nåværende navnet Barnekreftforenignen.

15. februar er den Internasjonale Barnekreftdagen, men markeringa starter allerede 10. februar, sammen med Femundløpet.

– En enestående mulighet

– Vi ønsker å synliggjøre Barnekreftforeningens arbeid. Derfor var det ikke vanskelig for oss å si ja til et samarbeid med hundeløpet. Initiativet, som kom daglig leder i Femundløpet Jon Anders Kokkvoll, ga oss en unik mulighet for profilering. Men like viktig er også en fantastisk mulighet for familier som er rammet av sykdommen til å bli med på et vintereventyr, sier Monica Engan fra Barnekreftforeningen i Trøndelag.

Fjellets egen katedral, Røros kirke, vil bli opplyst i gull, og på stand i Røros sentrum skal Barnekreftforeningen samle inn penger og informere om foreningens arbeid.

Luftkrigsskolen i Trøndelag ordner camp

– Flere av våre familiemedlemmer skal også bli med ut på camp ved Orkelbogen fra lørdag til søndag og bo midt i vintereventyret sammen med Femundløpet. Her samarbeider vi med Luftkrigsskolen som stiller til camp slik at barna og deres familier kan komme seg ut i felt. Her får vi møte både hunder og kjørere, og mange gleder seg til dette, sier Monica Engan.

Barnekreftforeningen har 14 fylkesforeninger i landet og det er stor interesse for dette arrangementet.

Håper dette blir årlig

– I år er dette et prøveår, men vi håper og tror at vi kan bli enda flere neste år. Trøndelag og Hedmark barnekreftforeninger har sammen med sentralstyret jobbet på dugnad for å få til dette. Jeg kan ikke understreke tydelig nok hvor viktig det er for våre medlemmer å finne møteplasser utenfor de sterile sykehusveggene, avslutter Monica Engan fra Barnekreftforeningen i Trøndelag.

Se bildet større

– Jeg håper at flere barn og deres familier blir med på dette, og at årets arrangement blir vellykket slik at flere får muligheter til å oppleve det, sier Monica Engan fra Barnekreftforeningen i Trøndelag. FOTO: Marit Manfredsdotter

Siste nytt i Nyheter

Telia satser i Selbu
  • Nyheter

Telia kom med årets julegave til sentrale hytteområder i Selbu.

Presenterte budsjettforslag
  • Nyheter

Basishaller, økt satsning på barnehager, oppstart for bygging av Hegra Barneskole og planer for et helsehus er en del av budsjettet posisjonen presenterer for kommunestyret torsdag.

Knall konsert med Henrik i Selbu kirke
  • Kultur

17- åringen Henrik Fuglem fra Selbustrand leverte en knallkonsert for en fullsatt Selbu kirke tirsdag kveld.

 
Endelig mast i Mostadmark
  • Nyheter

Nå er det 4G-dekning over hele Mostadmark

– Desember er en god bilmåned
  • Adventskalenderen

– Desember er en god måned for oss, sier daglig leder Per Martin Haugen ved Røros Auto.

Piratkopier under norske juletrær
  • Nyheter

Store mengder piratkopier fra useriøse nettbutikker sendes daglig til norske forbrukere.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE