Erna imponert over rørosingene

Erna imponert over rørosingene

Erna Solberg kjørte kanefart gjennom Røros sammen med stortingspolitiker Torhild Aarbergsbotten. – Jeg er imponert over rørosingene, sier Solberg. FOTO: Nils Kåre Nesvold

Mandag kveld kjørte statsminister Erna Solberg kanefart gjennom Røros-gatene. – Jeg er imponert over all aktiviteten og gründerskapet på Røros, sier statsministeren til Nea Radio.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2017 kl 04:11

Erna Solberg er på Røros i forbindelse med at hun er i Trondheim under Tråante 2017.

Ved 18-tida besøkte hun Havsjøveien Næringspark der hun møtte lokale aktører og direktøren for Kulturminnefondet, Simen Bjørgen.

Litt senere på kvelden hadde Røros Høyre invitert høyrefolk fra hele regionen til et fellesmøte på Erzscheidergaarden der Erna Solberg også deltok.

Kvelden ble avsluttet med kanefart gjennom gatene i Bergstaden.

Imponert

– Jeg er imponert over aktiviteten og alt gründerskapet og viljen til å gjøre Røros til en merkevare. Og det får rørosingene virkelig til, sa statsministeren til Nea Radio.

Hun sier videre at hun er imponert over hvordan man greier å bruke historie og kultur som en del av hele næringsgrunnlaget.

Dette var første gang statsministeren besøkte Røros.

Hør intervju med statsministeren.

Erna Solberg kjørte kanefart i Røros.

Siste nytt i Nyheter

– Et godt budsjett for arbeidsplasser i Trøndelag
  • Statsbudsjettet

Regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien er stor sett fornøyd med forslaget til statsbudsjett, men skuffet over at det ikke avsettes midler til elektrifisering av Trønderbanen.

Stor satsing på reindriften i statsbudsjettet
  • Statsbudsjettet

Regjeringen foreslår å innføre avgiftsfritak på driftsmidler i reindriften så snart som mulig i 2018. Dette gjelder Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

Skuffet over statsbudsjettet
  • Statsbudsjettet

Kommunepolitikerne hadde ved første øyekast ikke mye fint å si om regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018. – Jeg blir nesten litt forbanna, sier ordfører i Røros, Hans Vintervold.

 
Følg budsjettkonferansen direkte
  • Statsbudsjettet

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag arrangerer nå budsjettkonferanse der det økonomiske opplegget for kommunesektoren for neste år presenteres. Følg konferansen direkte her.

Flere tusen mistet bredbåndet
  • Nyheter

Både internett- og tv-signal borte for mange i blant annet Gauldalen.

Ligger an til sprekk på fire millioner
  • Nyheter

Tertialrapporten for Røros kommune for andre tertial viser at kommunen går på en økonomisk sprekk i år på mer enn fire millioner kroner.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse