Drop-in-vielse og drop-in-dåp i Røros kirke

Leder i Røros Menighetsråd, Rutt-Karin Engzelius og sokneprest i Røros og Hitterdalen, Harald Hauge, inviterer til første drop-in-vielse og drop-in-barnedåp i Røros kirke lørdag 13. januar 2018. FOTO: Nils Kåre Nesvold

13. januar neste år åpner Røros kirke for drop-in-vielse og drop-in-dåp. – Dette vil dekke mange behov, sier leder i Røros Menighetsråd, Rutt-Karin Engzelius.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.10.2017 kl 14:02

Nea Radio
Nea Radio

Hun sier videre at ikke alle ønsker stor oppmerksomhet rundt slike familiebegivenheter.

– I tillegg kan det være vanskelige familieforhold, og dette er beregnet på dem som vil ha det litt privat. Dessuten er dåp og bryllup forbundet med store kostnader for mange, og da er det bedre at vi åpner dørene, sier Engzelius. Hun fikk ideen etter en artikkel i Adresseavisen om drop-in i Lademoen kirke i Trondheim.

Ikke nødvendig å overgå hverandre

I dag er det mellom 25 og 30 vielser i året i Røros, og nå kan det bli enda flere når kirka åpner for drop-in. Omlag 85 prosent av barn av døpte foreldre døper barna sine i kirka.

– Dette er en måte å si at vi ikke trenger å overgå hverandre i det seremonielle. Det burde alltid være nok å si at kjernen i ritualet bærer slik det er, og det er det vi satser på her, sier sokneprest i Røros og Hitterdal, Harald Hauge.

Historisk dag

13. januar er første dag med drop-in i Røros kirke.

– For dåp er det bare å komme innom denne lørdagen, men for vielse er det påmelding på grunn av papirarbeid som må gjøres på forhånd, sier Engzelius og Hauge.

Arrangementet er lukket, men det er muligheter for et begrenset følge.

– Vi ønsker å skjerme de enkelte hendelsene, og man får et privat rom som man kan gå inn i. Det vil også bli litt opphold mellom seremoniene slik at hver enkelt seremoni framstår distinkt og uavhengig. Men det vil være samme bemanning i kirka, og det følges en fast mal, sier Hauge. Han sier videre at dersom dette blir vellykket og folk etterspør tjenesten vil det bli flere drop-in i Røros kirke.

Menighetsrådet er vertskap

– Vi i menighetsrådet stiller opp som vertskap og serverer kaffe og kaker og sørger for trivsel rundt det hele. Det er viktig å få en hyggelig ramme rundt det hele, sier Engzelius.

Hør intervju med Rutt-Karin Engzelius og Harald Hauge her:

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny prost i Stjørdal prosti på plass
  • Nyheter

Tidligere gateprest i Trondheim Bymisjon Jon Henrik Gulbrandsen er tilsatt som konstituert prost i Stjørdal prosti og har tatt over stafettpinnen etter Dagfinn Slungaard som gikk av med pensjon ved nyttår.

Trailer står fast i Nesvoldbakken

Lang kø i sørgående felt.

Ålen Caravan flytter til Røros
  • Nyheter

Klarte ikke å finne egnede lokaler i hjembygda.

 
Buss på vei til Rørosmartnan kjørte utfor ved Glåmos

40 personer fra Stjørdal mannskor var sperret inne i bussen.

97.000 bilister har kun én uke igjen
  • Nyheter

Neste torsdag, 1. mars, innfører myndighetene gebyr for alle som ikke har lovpålagt forsikring på kjøretøyet sitt.

Bil kolliderte med stolpe i Selbu

Tre personer var i bilen. Ingen skal være alvorlig skadd.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE