Drop-in-vielse og drop-in-dåp i Røros kirke

Drop-in-vielse og drop-in-dåp i Røros kirke

Leder i Røros Menighetsråd, Rutt-Karin Engzelius og sokneprest i Røros og Hitterdalen, Harald Hauge, inviterer til første drop-in-vielse og drop-in-barnedåp i Røros kirke lørdag 13. januar 2018. FOTO: Nils Kåre Nesvold

13. januar neste år åpner Røros kirke for drop-in-vielse og drop-in-dåp. – Dette vil dekke mange behov, sier leder i Røros Menighetsråd, Rutt-Karin Engzelius.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.10.2017 kl 14:02

Hun sier videre at ikke alle ønsker stor oppmerksomhet rundt slike familiebegivenheter.

– I tillegg kan det være vanskelige familieforhold, og dette er beregnet på dem som vil ha det litt privat. Dessuten er dåp og bryllup forbundet med store kostnader for mange, og da er det bedre at vi åpner dørene, sier Engzelius. Hun fikk ideen etter en artikkel i Adresseavisen om drop-in i Lademoen kirke i Trondheim.

Ikke nødvendig å overgå hverandre

I dag er det mellom 25 og 30 vielser i året i Røros, og nå kan det bli enda flere når kirka åpner for drop-in. Omlag 85 prosent av barn av døpte foreldre døper barna sine i kirka.

– Dette er en måte å si at vi ikke trenger å overgå hverandre i det seremonielle. Det burde alltid være nok å si at kjernen i ritualet bærer slik det er, og det er det vi satser på her, sier sokneprest i Røros og Hitterdal, Harald Hauge.

Historisk dag

13. januar er første dag med drop-in i Røros kirke.

– For dåp er det bare å komme innom denne lørdagen, men for vielse er det påmelding på grunn av papirarbeid som må gjøres på forhånd, sier Engzelius og Hauge.

Arrangementet er lukket, men det er muligheter for et begrenset følge.

– Vi ønsker å skjerme de enkelte hendelsene, og man får et privat rom som man kan gå inn i. Det vil også bli litt opphold mellom seremoniene slik at hver enkelt seremoni framstår distinkt og uavhengig. Men det vil være samme bemanning i kirka, og det følges en fast mal, sier Hauge. Han sier videre at dersom dette blir vellykket og folk etterspør tjenesten vil det bli flere drop-in i Røros kirke.

Menighetsrådet er vertskap

– Vi i menighetsrådet stiller opp som vertskap og serverer kaffe og kaker og sørger for trivsel rundt det hele. Det er viktig å få en hyggelig ramme rundt det hele, sier Engzelius.

Hør intervju med Rutt-Karin Engzelius og Harald Hauge her:

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

Telia på Bringen
  • Nyheter

Torsdag ettermiddag kunne Telia slå på ny og oppgradert sender på Bringen. Hytteområdene i Selbu har virkelig fått årets julegave.

 
Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Billigere nettleie i Holtålen og Midtre Gauldal
  • Nyheter

Salget av nettselskapet i Gauldal Energi medfører at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand.

Sa ja til helse- og omsorgssenter
  • Nyheter

Røros kommunestyre vedtok torsdag kveld å starte arbeidet med bygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter. Bygget skal gi 24 heldøgns omsorgsplasser og 21 sykehjemsplasser, og netto byggekostnad er beregnet til 163 millioner kroner.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE