Bygdeutviklingsprisen til Rørosrein

Bygdeutviklingsprisen til Rørosrein

Knut Tørresdal, Eva Nordfjell og Magne Haugom tok imot Bygdeutviklingsprisen fra direktør Vigdis Harsvik i Innovasjon Norge. Også ordfører Hans Vintervold deltok under overerekkelsen. FOTO: Foto: NIls Kåre Nesvold

Rørosrein er første samiske vinner av Bygdeutviklingsprisen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.11.2017 kl 15:49

Bedriften Rørosrein fikk fredag ettermiddag Bygdeutviklingsprisen fra Innovasjon Norge. Den ble overrakt av direktør Vigdis Harsvik i Innovasjon Norge. Prisen er på 50.000 kroner.

– Rørosrein har fremmet lokal kultur og bærekraft og scorer høyt på begge deler, sa Harsvik blant annet under overrekkelsen.

I juryens begrunnelse heter det:

– Med bakgrunn i nedarvet kunnskap og samisk tradisjon skaper Rørosrein AS mat og reiseopplevelser av høy kvalitet og internasjonalt potensial. Både tradisjonelle kjøttprodukter og forferdrenes ånd og reinkjøtt i moderne drakt framstår som lett å bruke og lett å like. Prisvinneren viser nyskapingsevne, vektlegger bærekraft og formidler en stolt historie. Rørosrein AS har gjort sørsamisk mat og kultur tilgjengelig og attraktiv ved å tilby «En smak av evighet» gjennom åtte årstider.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fakkeltog mot helse på anbud
  • Nyheter

Fagforbundet på Røros arrangerer onsdag 29. november fakkeltog mot anbudspolitikken i helseveset.

Anker ikke
  • Nyheter

Formannskapet i Holtålen var tirsdag enige om ikke å gå videre med saken om Åsenbrua

Røros kaldest i landet - nå kommer væromslaget
  • Video

Røros var torsdag morgen kaldest i landet med minus 25,6 grader. Men nå kommer væromslaget, og det er sendt ut OBS-varsel for Trøndelag.

 
Hun blir ny lufthavndirektør
  • Nyheter

Lensmann i Stjørdal, Marit Helene Stigen, er ansatt som første kvinnelige lufthavndirektør på Værnes.

Briter spiser mer grønt enn nordmenn
  • Nyheter

Kanskje bærer noen av oss på fordommer om dårlig britisk kosthold, men ny undersøkelse viser at Storbritannia er det landet i Europa som ligger på topp i inntak av frukt og grønt. Hva er det britene har gjort som har løftet dem til det nivået de har i dag?

Oppdatert: Holtålenbudsjettet
  • Nyheter

Formannskapet har møte tirsdag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE