Bygdeutviklingsprisen til Rørosrein

Knut Tørresdal, Eva Nordfjell og Magne Haugom tok imot Bygdeutviklingsprisen fra direktør Vigdis Harsvik i Innovasjon Norge. Også ordfører Hans Vintervold deltok under overerekkelsen. FOTO: Foto: NIls Kåre Nesvold

Rørosrein er første samiske vinner av Bygdeutviklingsprisen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.11.2017 kl 15:49

Nea Radio
Nea Radio

Bedriften Rørosrein fikk fredag ettermiddag Bygdeutviklingsprisen fra Innovasjon Norge. Den ble overrakt av direktør Vigdis Harsvik i Innovasjon Norge. Prisen er på 50.000 kroner.

– Rørosrein har fremmet lokal kultur og bærekraft og scorer høyt på begge deler, sa Harsvik blant annet under overrekkelsen.

I juryens begrunnelse heter det:

– Med bakgrunn i nedarvet kunnskap og samisk tradisjon skaper Rørosrein AS mat og reiseopplevelser av høy kvalitet og internasjonalt potensial. Både tradisjonelle kjøttprodukter og forferdrenes ånd og reinkjøtt i moderne drakt framstår som lett å bruke og lett å like. Prisvinneren viser nyskapingsevne, vektlegger bærekraft og formidler en stolt historie. Rørosrein AS har gjort sørsamisk mat og kultur tilgjengelig og attraktiv ved å tilby «En smak av evighet» gjennom åtte årstider.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nå kan du kjøpe litt av RørosBanken

Skal styrke egenkapitalen med opp mot 70 millioner.

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

Ny internasjonal arbeidsmiljøstandard
  • Nyheter

Nylig ble verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, lansert.

 
Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

Stor jaktinteresse i Selbu
  • Nyheter

Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det Selbu fjellstyre har mulighet til å innvilge.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE