AtB gjeninnfører bussruter

FORNØYD MED FØRSTE DIALOGMØTE: Fra venstre: Enhetsleder for næring og kultur i Holtålen kommune, Olve Morken, varaordfører i Holtålen, Bjørg Helene Skjerdingstad, ordfører på Røros, Hans Vintervold og sjåfør i Nettbuss, Arne Drøyvollsmo. FOTO: Per Magne Moan

Politikere i Røros og Holtålen fornøyd etter dialogmøte med Atb.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.02.2017 kl 14:10

Nea Radio
Nea Radio

Onsdag møttes AtB, politikere og representanter fra kommuneadministrasjonene i Røros og Holtålen til dialogmøte om busstilbudet i regionen.

Mange har reagert på at busser kjører tomme på enkelte ruter - uten å ta med passasjerer. På andre ruter er det kun skoleelever som får sitte på, mens vanlige passasjerer må finne seg annen skyss.

Dette ser nå ut til å kunne endre seg. I alle fall blir noen av de gamle bussrutene som har vært stengt de siste årene, nå gjeninnført.

Dette gjelder blant annet ruta til Synnervika ved Femunden som fra nå av vil gå hele sommeren. Dette er ei rute som passasjerer på Femunden II benytter seg av og det skapte stor frustrasjon da AtB stengte denne deler av sist sommer.

Også ruta fra Røros til Trondheim 16:15, blir gjeninnført fra sommeren.

Arne Drøyvollsmo er sjåfør i Nettbuss og opplever å måtte kjøre forbi steder uten å kunne plukke opp passasjerer - slik som Hessdalsruta, der kun skoleelever får sitte på. Drøyvollsmo sier at sjåførene likevel ofte har sett mellom fingrene på forbudet mot å ta med vanlig passasjerer på disse strekningene.

Onsdagens dialogmøte var et viktig steg på veien for å bedre på situasjonen. Det sier rørosordfører Hans Vintervold, som også deltok på møtet:

AtB møtte politikere fra Røros og Holtålen. Fra venstre: Arne Drøyvollsmo, Olve Morken, Bjørg Helene Skjerdingstad og Hans Vintervold. Foto: Per Magne Moan.

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE