AtB gjeninnfører bussruter

AtB gjeninnfører bussruter

FORNØYD MED FØRSTE DIALOGMØTE: Fra venstre: Enhetsleder for næring og kultur i Holtålen kommune, Olve Morken, varaordfører i Holtålen, Bjørg Helene Skjerdingstad, ordfører på Røros, Hans Vintervold og sjåfør i Nettbuss, Arne Drøyvollsmo. FOTO: Per Magne Moan

Politikere i Røros og Holtålen fornøyd etter dialogmøte med Atb.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.02.2017 kl 14:10

Onsdag møttes AtB, politikere og representanter fra kommuneadministrasjonene i Røros og Holtålen til dialogmøte om busstilbudet i regionen.

Mange har reagert på at busser kjører tomme på enkelte ruter - uten å ta med passasjerer. På andre ruter er det kun skoleelever som får sitte på, mens vanlige passasjerer må finne seg annen skyss.

Dette ser nå ut til å kunne endre seg. I alle fall blir noen av de gamle bussrutene som har vært stengt de siste årene, nå gjeninnført.

Dette gjelder blant annet ruta til Synnervika ved Femunden som fra nå av vil gå hele sommeren. Dette er ei rute som passasjerer på Femunden II benytter seg av og det skapte stor frustrasjon da AtB stengte denne deler av sist sommer.

Også ruta fra Røros til Trondheim 16:15, blir gjeninnført fra sommeren.

Arne Drøyvollsmo er sjåfør i Nettbuss og opplever å måtte kjøre forbi steder uten å kunne plukke opp passasjerer - slik som Hessdalsruta, der kun skoleelever får sitte på. Drøyvollsmo sier at sjåførene likevel ofte har sett mellom fingrene på forbudet mot å ta med vanlig passasjerer på disse strekningene.

Onsdagens dialogmøte var et viktig steg på veien for å bedre på situasjonen. Det sier rørosordfører Hans Vintervold, som også deltok på møtet:

AtB møtte politikere fra Røros og Holtålen. Fra venstre: Arne Drøyvollsmo, Olve Morken, Bjørg Helene Skjerdingstad og Hans Vintervold. Foto: Per Magne Moan.

Siste nytt i Nyheter

Oppturen fortsetter

Ny ildsjelsamling i Tydal samlet politikere, frivillige, privat næringsliv, administrasjon og grunneierlaget for å jobbe videre med prosjektet Opptur i Tydal kommune.

Nå starter utbyggingen av Rørosmeieriet
  • Nyheter

Men først skal mye rives.

Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

 
TV-aksjonen til Unicef

«Hvert barn er en mulighet» er navnet på årets TV-aksjon som skal gi barn i krigsrammede områder mulighet til skolegang.

Passasjertallene ved Røros lufthavn går rett til værs
  • Nyheter

I juli reiste 1556 passasjerer over Røros lufthavn, en økning på hele 40,3 prosent målt mot samme periode i 2016.

Sigrid har sagt opp
  • Nyheter

Sigrid Jansen har sagt opp sin stilling som daglig leder i Rørosregionen Næringshage.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse