AtB gjeninnfører bussruter

FORNØYD MED FØRSTE DIALOGMØTE: Fra venstre: Enhetsleder for næring og kultur i Holtålen kommune, Olve Morken, varaordfører i Holtålen, Bjørg Helene Skjerdingstad, ordfører på Røros, Hans Vintervold og sjåfør i Nettbuss, Arne Drøyvollsmo. FOTO: Per Magne Moan

Politikere i Røros og Holtålen fornøyd etter dialogmøte med Atb.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.02.2017 kl 14:10

Nea Radio
Nea Radio

Onsdag møttes AtB, politikere og representanter fra kommuneadministrasjonene i Røros og Holtålen til dialogmøte om busstilbudet i regionen.

Mange har reagert på at busser kjører tomme på enkelte ruter - uten å ta med passasjerer. På andre ruter er det kun skoleelever som får sitte på, mens vanlige passasjerer må finne seg annen skyss.

Dette ser nå ut til å kunne endre seg. I alle fall blir noen av de gamle bussrutene som har vært stengt de siste årene, nå gjeninnført.

Dette gjelder blant annet ruta til Synnervika ved Femunden som fra nå av vil gå hele sommeren. Dette er ei rute som passasjerer på Femunden II benytter seg av og det skapte stor frustrasjon da AtB stengte denne deler av sist sommer.

Også ruta fra Røros til Trondheim 16:15, blir gjeninnført fra sommeren.

Arne Drøyvollsmo er sjåfør i Nettbuss og opplever å måtte kjøre forbi steder uten å kunne plukke opp passasjerer - slik som Hessdalsruta, der kun skoleelever får sitte på. Drøyvollsmo sier at sjåførene likevel ofte har sett mellom fingrene på forbudet mot å ta med vanlig passasjerer på disse strekningene.

Onsdagens dialogmøte var et viktig steg på veien for å bedre på situasjonen. Det sier rørosordfører Hans Vintervold, som også deltok på møtet:

AtB møtte politikere fra Røros og Holtålen. Fra venstre: Arne Drøyvollsmo, Olve Morken, Bjørg Helene Skjerdingstad og Hans Vintervold. Foto: Per Magne Moan.

Siste nytt i Nyheter

Vil fjerne avskiltingen av 33.000 lærere
  • Nyheter

Arbeiderpartiet tar nå til orde for å fjerne avskiltingen som rammet mange norske lærere etter innføringen av nye kompetansekrav.

Kutt i eiendomsskatten
  • Nyheter

Huseiernes Landsforbund er fornøyd med at den nye regjeringsplattformen til H, FrP og V slår fast at eiendomsskattesatsen skal settes ned med to promille, men vil fortsette å jobbe for ytterligere reduksjon og avvikling av skatten.

Trafikken går som normalt etter trailertrøbbel
  • Nyheter

Trafikken går som normalt etter at to trailere sperret veien ved Nesvoldbakken mellom Ålen og Røros.

 
Linda Hofstad Helleland skifter departementet
  • Nyheter

Linda Hofstad Helleland er ferdig som kulturminister, men fortsetter som barne- og likestillingsminister i den nye blågrønne regjeringen, skriver Adresseavisen.

30 beboere evakueres
  • Nyheter

Demningen som har dannet seg i Driva etter snøraset tirsdag formiddag står i fare for å briste. Det kan føre til en flodbølge som stenger både E6 og jernbane i Oppdal. Fastboende evakueres.

Trailere står fast mellom Røros og Ålen
  • Nyheter

To trailere står fast mellom Røros og Ålen. Trafikken slippes forbi nordfra.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE