AtB gjeninnfører bussruter

AtB gjeninnfører bussruter

FORNØYD MED FØRSTE DIALOGMØTE: Fra venstre: Enhetsleder for næring og kultur i Holtålen kommune, Olve Morken, varaordfører i Holtålen, Bjørg Helene Skjerdingstad, ordfører på Røros, Hans Vintervold og sjåfør i Nettbuss, Arne Drøyvollsmo. FOTO: Per Magne Moan

Politikere i Røros og Holtålen fornøyd etter dialogmøte med Atb.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.02.2017 kl 14:10

Onsdag møttes AtB, politikere og representanter fra kommuneadministrasjonene i Røros og Holtålen til dialogmøte om busstilbudet i regionen.

Mange har reagert på at busser kjører tomme på enkelte ruter - uten å ta med passasjerer. På andre ruter er det kun skoleelever som får sitte på, mens vanlige passasjerer må finne seg annen skyss.

Dette ser nå ut til å kunne endre seg. I alle fall blir noen av de gamle bussrutene som har vært stengt de siste årene, nå gjeninnført.

Dette gjelder blant annet ruta til Synnervika ved Femunden som fra nå av vil gå hele sommeren. Dette er ei rute som passasjerer på Femunden II benytter seg av og det skapte stor frustrasjon da AtB stengte denne deler av sist sommer.

Også ruta fra Røros til Trondheim 16:15, blir gjeninnført fra sommeren.

Arne Drøyvollsmo er sjåfør i Nettbuss og opplever å måtte kjøre forbi steder uten å kunne plukke opp passasjerer - slik som Hessdalsruta, der kun skoleelever får sitte på. Drøyvollsmo sier at sjåførene likevel ofte har sett mellom fingrene på forbudet mot å ta med vanlig passasjerer på disse strekningene.

Onsdagens dialogmøte var et viktig steg på veien for å bedre på situasjonen. Det sier rørosordfører Hans Vintervold, som også deltok på møtet:

AtB møtte politikere fra Røros og Holtålen. Fra venstre: Arne Drøyvollsmo, Olve Morken, Bjørg Helene Skjerdingstad og Hans Vintervold. Foto: Per Magne Moan.

Siste nytt i Nyheter

– Vi må bli enda mer profesjonelle på lokalmat
  • Nyheter

– Vi får tilbakemeldinger av folk som er skuffet etter å ha besøkt Røros. Vi kan bli enda bedre på lokalmat, sier gründer og styreleder i Rørosmat, Ingulf Galåen. Lørdag fikk han Kongens fortjensmedalje.

Rørosing vant nesten 15 millioner på Lotto
  • Nyheter

- Det er jo for godt til å være sant, utbrøt vinneren som stakk av med hele Lotto-potten.

60.000 kroner fra lokalt næringsliv i Malvik

60.000 kroner ble resultatet etter at Malvik kommune og Næringsforeningen i Trondheimsregionen avd. Malvik gjennomførte ringedugnad i forbindelse med søndagens TV-aksjon.

 
Ingulf fikk Kongens fortjenstmedalje
  • Nyheter

Hyllet på Asiatisk Aften i Galåen lørdag kveld.

Promille
  • Nyheter

Mann i 40-årene mistenkt for ruskjøring på Røros

Nea Radio setter norgesrekord
  • Nyheter

Aldri har en lokalradio hatt større lytteroppslutning.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse