500.000 til Rørosrein

Rørosrein. FOTO: Ole Morten Melgård

Sametingsrådet bevilger en halv million til Rørosrein AS for å utvide produksjonslokalene og til innkjøp av en pakkemaskin.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.01.2018 kl 14:25

Nea Radio
Nea Radio

Sametingsråd Silje Karine Muotka sier at Rørosrein AS har gode fremtidsutsikter, og bedriften har utviklet flere produkter av reinkjøtt og har i dag mange faste kunder.

Rørosrein AS ble etablert i 2010. Bedriften består av to sørsamiske familier som begge driver med reindrift i Rørosområdet. Søsknene Eva Nordfjell og Knut Tørresdal er begge reineiere i området med rein i beiteområdet Gåebrien Sijte. Rørosrein AS har fire årsverk, seks fast ansatte og seks ansatte ekstra i sesong. Bedriften produserer og selger reinkjøtt.

Produktene selges gjennom Rørosmat, utsalg på gården, messer, festivaler og ved eget salg til butikker og restauranter. Bedriften har også satt opp en gamme på gården, der de serverer kjøtt fra egen produksjon, egenplukket bær/sopp, fisk og forteller gjestene om den sørsamiske reindrifta i Rørosområdet. Som en ramme rundt bedriften vinterstid, har de temmet noen reinbukker til å kjøre

- Dersom Rørosrein AS skal klare å følge opp den positive fremveksten er det viktig at bedriften utvider sine lokaler, fordi det vil gi økt produksjon og høyere omsetning, og derfor støtter sametingsrådet søknaden, sier Silje Karine Muotka.

Hør intervju med Silje Karine Muotka her:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tydal stenger scooterløyper
  • Nyheter

Rekreasjons- og isfiskeløypene til Essand og Nesjøen i Tydal blir stengt lørdag og søndag.

Motorferdsel-støtte fra Selbu
  • Nyheter

Senterpartiets forslag om å endre forskriften for motorferdsel i utmark og islagt vassdrag får bred politisk støtte fra Selbu.

Fredag er påskas store bulkedag
  • PÅSKE

Fredag før påskeuka er den store utfartsdagen. I fjor ble det meldt inn 1300 bilskader på denne dagen.

 
Nå kan du kjøpe litt av RørosBanken

Skal styrke egenkapitalen med opp mot 70 millioner.

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

Ny internasjonal arbeidsmiljøstandard
  • Nyheter

Nylig ble verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, lansert.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE