500.000 til Rørosrein

Rørosrein. FOTO: Ole Morten Melgård

Sametingsrådet bevilger en halv million til Rørosrein AS for å utvide produksjonslokalene og til innkjøp av en pakkemaskin.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.01.2018 kl 14:25

Nea Radio
Nea Radio

Sametingsråd Silje Karine Muotka sier at Rørosrein AS har gode fremtidsutsikter, og bedriften har utviklet flere produkter av reinkjøtt og har i dag mange faste kunder.

Rørosrein AS ble etablert i 2010. Bedriften består av to sørsamiske familier som begge driver med reindrift i Rørosområdet. Søsknene Eva Nordfjell og Knut Tørresdal er begge reineiere i området med rein i beiteområdet Gåebrien Sijte. Rørosrein AS har fire årsverk, seks fast ansatte og seks ansatte ekstra i sesong. Bedriften produserer og selger reinkjøtt.

Produktene selges gjennom Rørosmat, utsalg på gården, messer, festivaler og ved eget salg til butikker og restauranter. Bedriften har også satt opp en gamme på gården, der de serverer kjøtt fra egen produksjon, egenplukket bær/sopp, fisk og forteller gjestene om den sørsamiske reindrifta i Rørosområdet. Som en ramme rundt bedriften vinterstid, har de temmet noen reinbukker til å kjøre

- Dersom Rørosrein AS skal klare å følge opp den positive fremveksten er det viktig at bedriften utvider sine lokaler, fordi det vil gi økt produksjon og høyere omsetning, og derfor støtter sametingsrådet søknaden, sier Silje Karine Muotka.

Hør intervju med Silje Karine Muotka her:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Gode innovasjons-tall fra Patentstyret
  • Nyheter

Stadig flere nordmenn ønsker enerett til ideene sine, viser samlede tall for søknader til Patentstyret 2017. Antall varemerkesøknader setter rekord, mens søknadstall på patent og design ligger stabilt.

Ny leder i Malvik Høyre
  • Nyheter

Torsdag ble Halvard Dahle valgt til ny leder av Malvik Høyre.

Trøndelag Høyre inviterer pelsdyroppdrettere til dialog
  • Nyheter

I Jeløy-plattformen går det fram at regjeringen vil gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen fram mot 2024/2025. Eksisterende næringsaktører skal få en økonomisk kompensasjon for tap av retten til å drive pelsdyrhold. Kompensasjonsordningen skal utredes og klargjøres i løpet av 2018.

 
Kontrollerte 14.658 tunge kjøretøy
  • Nyheter

Det er høy aktivitet på Statens vegvesens kontrollstasjoner i Midt-Norge. Av de 14.658 tunge kjøretøyene som ble kontrollert i 2017, fikk 2.787 bruksforbud. Det utgjør omtrent 19 prosent.

Uværet fører til stengte veier og trøbbel på Værnes
  • Nyheter

Mandag morgen er det opp i full storm utsatte steder i Trøndelag.

Hytte brant ned
  • Nyheter

Alle kom seg ut da ei hytte brant ned til grunnen i Selbu natt til søndag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE