Marthe Nilsgård Øiseth er torsdagens sommergjest

I denne stolen, oppe i andre etasje i Thomasgaarden, har Marthe Nilsgård Øiseth tilbrakt mange timer. Her finner hun roen. Foto: Marit Langseth

I snart ett år har Marthe Nilsgård Øiseth drevet Thomasgården på Røros. Hun håper folk tar med seg roen etter å ha vært på besøk i den tradisjonsrike kafeen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det siste året har vært travelt. Det har vært mye å gjøre, og det er det fremdeles. Heldigvis, sier Nilsgård Øiseth.

For ett år siden tok hun og Janniche Westum over driften av kafeen Thomasgården, øverst i gata på Røros.

Røros' fineste plass, ifølge henne selv.

– Nå sitter vi i andre etasje og her er det ei permanent utstilling fra Henry Solli og Ela Monsen. Dette var stuen deres, og det er det fineste rommet i Thomasgården, synes jeg.

– Vi har de beste vaflene

Favorittplassen hennes er i en godstol innerst i den tidligere stuen til kunstnerparet.

– Jeg er her både på jobb og som gjest, og da liker jeg å sitte i andre etasje, i stolen jeg sitter i nå. Da er det rolig. Det er ikke noe stress her.

Det er også dette hun håper gjestene sitter igjen med etter å ha vært innom i kafeen: roen.

Det, og de gode vaflene.

– Vi har faktisk de beste vaflene. Det får vi høre daglig, altså. Men roen av å komme hit... Det er roen og vaflene som frister folk, tror jeg.

Venter sitt andre barn

Det siste året har vært travelt for torsdagens sommergjest. Sommeren skulle også bli travel, men nå venter hun venter sitt andre barn, og er sykmeldt.

– Men det er jo travelt allikevel. Det er mye å gjøre, selv om man ikke står her om dagen. Men det blir mye båt i sommer, og vi skal på ferie med campingvogn til Sverige.

– Har du et reisemål å anbefale andre?

– Vi var på Kreta for noen år siden, og dit skal vi tilbake. Men jeg er veldig hjemmekjær. Så Naustervollen er plassen for meg. Molingdalen generelt er veldig fin.

Hør Marthe Nilsgård Øiseth fortelle mer om blant annet Thomasgården, hva hun anbefaler på Netflix og om utfordringene ved å forklare rømmegrøt og tjukkmjølk for utenlandske turister her:

Nøkkelord

Siste nytt i Røros/Holtålen Vis flere

Røykutvikling i Brekken

Røykutvikling i Brekken

Brenning av gress var årsak til røykutviklingen i Brekken.

Tordenværet påvirker sendingene

Tordenværet påvirker sendingene

Senderen på Henvola er fremdeles nede.

FM friskmeldt på Røros

FM friskmeldt på Røros

Nea Radios FM-sender på Røros fungerer igjen.

Jobbet ved siden av traktoren

Jobbet ved siden av traktoren

Mannen i 60-årene som fikk en traktor over seg i Ålen i dag, arbeidet på ved siden av traktoren da ulykken skjedde.

Til sykehus med luftambulanse etter arbeidsulykke i Ålen

Til sykehus med luftambulanse etter arbeidsulykke i Ålen

En mann skal være alvorlig skadet etter å ha kommet under en traktor i Ålen.

470 deltakere har jaktet stolper så langt i sommer

470 deltakere har jaktet stolper så langt i sommer

Det er ikke bare mursteiner man kan jakte på i Røros, det foregår også en stolpejakt i kommunen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon