– Hold stien åpen, ta med greinsaks og klipp en busk

Gro Anita Mortensen oppfordrer alle hytteeiere og fastboende til å ta med en greinsaks, sag, kniv eller øks med på tur og rydde stier. Foto: Privat

– Det er rett og slett vi som bruker stien som må holde den åpen, skriver Gro-Anita Mortensen i et leserinnlegg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.06.2018 kl 10:50

Min oppfordring til alle hytteeiere og fastboende er å ta med en greinsaks, sag, kniv eller øks, og klipp i vei. Hold stiene i Ålen åpen for ferdsel og gled deg selv og andre med et godt løypenett og varierte turmuligheter.

Om man er en glad vandrer eller kun nyter naturen fra bilvinduet, så krever det ikke spesielt godt syn for å se at det gror igjen. Overalt kommer det opp kratt og trær. Dette rammer skiløyper og turstier.

Som hytteeier i Ålen var motivasjonen for å ha hytte her, den flotte naturen. Skiløyper og turstier lokket. Holtålen turforening gjør en strålende jobb med flotte skispor om vinteren, og de gjør sikkert betydelig forarbeid på høsten for å fjerne kratt og trær fra Bør Børsonløypa. Jeg håper så mange som mulig melder seg inn der og på andre måter støtter arbeidet.

Fra snøen smelter til den legger seg på bakken igjen, er det stier som gjelder. Disse stiene må holdes åpne. Ta en sti jeg kjenner godt og bruker mye. Den som går fra Buvoll/Sjursvoll inn til Benddalen, Storvollhøgda og sikkert videre både til Hessdalen og Rugldalen.

Sant nok er den ikke hardt trafikkert, men den er den eneste stien opp på fjellet fra denne delen av Ålen. Altså et fantastisk utgangspunkt for fjellturer for oss i området. Slik jeg ser det er det av stor betydning at den holdes åpen. Og nå kommer jeg til sakens kjerne. Skal den stien fortsatt gi adkomst opp på fjellet så må VI som bruker den som må holde den åpen!

Personlig tror jeg ikke det er noen andre som kommer hit og rydder stiene for oss, og sånn er det sikker der du bo eller har hytte også. Det er rett og slett vi som bruker stien som må holde den åpen. Min oppfordring til alle hytteeiere og fastboende er å ta med en greinsaks, sag, kniv eller øks med på turen, og klipp i vei. Bestem deg for hvor mange du skal ta, eller hvilket område du ønsker å begynne i.

Kanskje tar turen litt lengre tid, men du skal ikke holde på lenge før du kan se resultatet. Stiene blir tydeligere og det er lettere for andre å finne dem. Varm blir du også, så dette går ikke utover treningseffekten. Etter en liten økt med saksa kan du gå eller løpe mye fortere.

Det er enklere å løpe fort på en god sti. Det beste av alt er at en god sti bidrar til at flere kan ta turen ut, enten de vil på fisketur, plukke bær, jakte eller ha med barna på sin første topptur. Klipp en busk og bidra til at vi alle, samlet sett har et større spekter av turer vi kan velge mellom og der flere enkelt kan ta seg fram i naturen. Sammen kan vi faktisk holde stiene åpne.

Hilsen en hytteeier med varmt hjerte for området,
Gro-Anita Mortensen

Nøkkelord

Siste nytt i Leserbrev Vis flere

Røros SV: Naturen er for alle

Røros SV: Naturen er for alle

SV ønsker å grunnlovsfeste allemannsretten.

Vil ha ny Mathall i Trondheim

Vil ha ny Mathall i Trondheim

Pensjonistpartiet foreslår kjelleren i Byhaven som lokale.

– Hold stien åpen, ta med greinsaks og klipp en busk

– Hold stien åpen, ta med greinsaks og klipp en busk

– Det er rett og slett vi som bruker stien som må holde den åpen, skriver Gro-Anita Mortensen i et leserinnlegg.

MDG Røros vil forskyve kantslåtten til senere på høsten

Leserinnlegg:

MDG Røros vil forskyve kantslåtten til senere på høsten

MDG Røros ønsker at det blir slutt på giftsprøyting langs jernbaneskinnene, og at kantslåtten langs veiene forskyves til senere på høsten slik at blomstene og biene får gjort jobben sin. Det skriver Hanne Feragen fra MDG Røros i et leserinnlegg.

Støtter satsing på et  grunnleggende tilbud innen allsidig jordbruk

Støtter satsing på et grunnleggende tilbud innen allsidig jordbruk

Regionrådet for Fjellregionen med høringsuttalelse vedrørende fremtidens utdanningsbehov innen landbruket.

- Tilsløring frå Høgre om passkutt

Leserinnlegg:

- Tilsløring frå Høgre om passkutt

- Det er ei tilsløring av verkelegheita ulike stortingsrepresentantar frå Høgre driv med når dei påstår at det ikkje er mogleg å utstede sikre norske pass utan å sentralisere passtilbodet, skriver Jenny Klinge, justispolitisk talskvinne i Senterpartiet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon