Suzukifiolinistene i Røros kirke

Suzukifiolinistene utenfor Saint Fin Barres Cathedral i Cork i Irland. Søndag spiller de i Røros kirke. FOTO: Suzukifiolinistene

Suzukifiolinistene spiller konsert i Røros kirke søndag sammen med elever fra Røros kulturskole.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Suzukifiolinistene ble stiftet i 1988, og feirer 30 års jubileum i 2018. Gruppen har blitt ledet av Anne-Berit Halvorsen siden begynnelsen og består av 35 barn og ungdom i alderen 5 – 19 år.

Orkesteret spiller konserter gjennom hele året, fordelt på store og små oppgaver. Gruppa har samarbeidet med artister som Brass Brothers, Eli Rygg og andre fra Barne-TV, Wolfgang Plagge, Terje Tønnesen, Oslo kammermusikkfestival og Arve Tellefsen. Suzukifiolinistene har også spilt ved flere statsbesøk, og for Kongefamilien ved ulike anledninger. De har også samarbeidet med Red Cap Kindergarten i Kina, som en del av et utvekslingsprosjekt delvis støttet av Utenriksdepartementet.

Suzukifiolinistene

Barna begynner å spille allerede som 3-4 åringer etter den såkalte Suzukimetoden. Suzukimetodens filosofi er at alle barn kan utvikle sitt potensiale og få et rikere liv gjennom musikk. Metoden kalles også morsmålsmetoden, fordi barna lærer musikk som de lærer sitt språk – via øret. Siden barna begynner å spille når de er små, er foreldrene en viktig ressurs i barnas musikalske utvikling. Filosofien legger stor vekt på at barna skal utvikle seg i et naturlig tempo og i en progresjon som er tilpasset hvert enkelt barn. Barna skal bli glad i musikk, å musisere, og på den måten kunne utvikle seg i et lekende og musikalsk miljø. Metoden er relativt ny i Norge. Metoden er opprinnelig japansk, og det foregår et kontinuerlig arbeid med å tilpasse metoden til norsk kultur, familiestruktur og pedagogiske mønstre.

Dr. Suzuki, som utviklet Suzukimetoden, ble i 1993 nominert til Nobels fredspris for sitt arbeid med å knytte barn sammen gjennom musikk, på tvers av sosiale, kulturelle og politiske skillelinjer.

Gruppen er tilknyttet Oslo musikk- og kulturskole og støttes av De Unges Orkesterforbund.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

- Overveldende interesse
  • Kultur

Stor venteliste foran Kulturminnefondets 15-års jubileum.

10. trinn setter opp Farende Fant
  • Kultur

Premiere i slutten av mars.

13 mill til Trøndelag fra Riksantikvaren
  • Kultur

Trøndelag får 13 av de 153 millionene Riksantikvaren i år fordeler som tilskudd til istandsetting av freda hus i privat eie. Tilskuddene skal gå til fylkeskommunene, som igjen deler ut tilskudd til lokale eiere.

 
– Men bremseren er det ingen som tenker på
  • Sport

Peder Persson lurer på hvorfor noen i hele tatt velger å satse på å bli bremser i 2-erbob.

Lasskjørere fra Selbu forsøker seg på steinsalg igjen
  • Rørosmartnan

Overnatter på Liaåsen i Ålen før siste etappen inn mot Rørosmartnan.

BILDEGALLERI: The Best of Revy in Fjellregionen
  • Kultur

Fjellregionens beste revyinnslag fylte Hovet lørdag kveld.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE