Suzukifiolinistene i Røros kirke

Suzukifiolinistene i Røros kirke

Suzukifiolinistene utenfor Saint Fin Barres Cathedral i Cork i Irland. Søndag spiller de i Røros kirke. FOTO: Suzukifiolinistene

Suzukifiolinistene spiller konsert i Røros kirke søndag sammen med elever fra Røros kulturskole.

Tekst:

Publisert:

Suzukifiolinistene ble stiftet i 1988, og feirer 30 års jubileum i 2018. Gruppen har blitt ledet av Anne-Berit Halvorsen siden begynnelsen og består av 35 barn og ungdom i alderen 5 – 19 år.

Orkesteret spiller konserter gjennom hele året, fordelt på store og små oppgaver. Gruppa har samarbeidet med artister som Brass Brothers, Eli Rygg og andre fra Barne-TV, Wolfgang Plagge, Terje Tønnesen, Oslo kammermusikkfestival og Arve Tellefsen. Suzukifiolinistene har også spilt ved flere statsbesøk, og for Kongefamilien ved ulike anledninger. De har også samarbeidet med Red Cap Kindergarten i Kina, som en del av et utvekslingsprosjekt delvis støttet av Utenriksdepartementet.

Suzukifiolinistene

Barna begynner å spille allerede som 3-4 åringer etter den såkalte Suzukimetoden. Suzukimetodens filosofi er at alle barn kan utvikle sitt potensiale og få et rikere liv gjennom musikk. Metoden kalles også morsmålsmetoden, fordi barna lærer musikk som de lærer sitt språk – via øret. Siden barna begynner å spille når de er små, er foreldrene en viktig ressurs i barnas musikalske utvikling. Filosofien legger stor vekt på at barna skal utvikle seg i et naturlig tempo og i en progresjon som er tilpasset hvert enkelt barn. Barna skal bli glad i musikk, å musisere, og på den måten kunne utvikle seg i et lekende og musikalsk miljø. Metoden er relativt ny i Norge. Metoden er opprinnelig japansk, og det foregår et kontinuerlig arbeid med å tilpasse metoden til norsk kultur, familiestruktur og pedagogiske mønstre.

Dr. Suzuki, som utviklet Suzukimetoden, ble i 1993 nominert til Nobels fredspris for sitt arbeid med å knytte barn sammen gjennom musikk, på tvers av sosiale, kulturelle og politiske skillelinjer.

Gruppen er tilknyttet Oslo musikk- og kulturskole og støttes av De Unges Orkesterforbund.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

 
Knall konsert med Henrik i Selbu kirke
  • Kultur

17- åringen Henrik Fuglem fra Selbustrand leverte en knallkonsert for en fullsatt Selbu kirke tirsdag kveld.

Luciadagen på Røros
  • Kultur

Ungene på Stenbråttet barnehage hadde forberedt seg godt og tatt turen til Trygstad bakeri og konditori tidlig onsdag morgen.

Prøysen på Storstuggu
  • Kultur

Lørdag er det klart for Alf Prøysens humoristiske fortelling om «Den vesle bygda som glemte at det var jul» på Storstuggu.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE