Suzukifiolinistene i Røros kirke

Suzukifiolinistene i Røros kirke

Suzukifiolinistene utenfor Saint Fin Barres Cathedral i Cork i Irland. Søndag spiller de i Røros kirke. FOTO: Suzukifiolinistene

Suzukifiolinistene spiller konsert i Røros kirke søndag sammen med elever fra Røros kulturskole.

Tekst:

Publisert:

Suzukifiolinistene ble stiftet i 1988, og feirer 30 års jubileum i 2018. Gruppen har blitt ledet av Anne-Berit Halvorsen siden begynnelsen og består av 35 barn og ungdom i alderen 5 – 19 år.

Orkesteret spiller konserter gjennom hele året, fordelt på store og små oppgaver. Gruppa har samarbeidet med artister som Brass Brothers, Eli Rygg og andre fra Barne-TV, Wolfgang Plagge, Terje Tønnesen, Oslo kammermusikkfestival og Arve Tellefsen. Suzukifiolinistene har også spilt ved flere statsbesøk, og for Kongefamilien ved ulike anledninger. De har også samarbeidet med Red Cap Kindergarten i Kina, som en del av et utvekslingsprosjekt delvis støttet av Utenriksdepartementet.

Suzukifiolinistene

Barna begynner å spille allerede som 3-4 åringer etter den såkalte Suzukimetoden. Suzukimetodens filosofi er at alle barn kan utvikle sitt potensiale og få et rikere liv gjennom musikk. Metoden kalles også morsmålsmetoden, fordi barna lærer musikk som de lærer sitt språk – via øret. Siden barna begynner å spille når de er små, er foreldrene en viktig ressurs i barnas musikalske utvikling. Filosofien legger stor vekt på at barna skal utvikle seg i et naturlig tempo og i en progresjon som er tilpasset hvert enkelt barn. Barna skal bli glad i musikk, å musisere, og på den måten kunne utvikle seg i et lekende og musikalsk miljø. Metoden er relativt ny i Norge. Metoden er opprinnelig japansk, og det foregår et kontinuerlig arbeid med å tilpasse metoden til norsk kultur, familiestruktur og pedagogiske mønstre.

Dr. Suzuki, som utviklet Suzukimetoden, ble i 1993 nominert til Nobels fredspris for sitt arbeid med å knytte barn sammen gjennom musikk, på tvers av sosiale, kulturelle og politiske skillelinjer.

Gruppen er tilknyttet Oslo musikk- og kulturskole og støttes av De Unges Orkesterforbund.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Kinohelga
  • Kultur

Selvsagt er det grøsserpremiere fredag 13.

Snorre blir Niklas
  • Nyheter

Tilbake til Elden etter American Idiot i København.

Boktipset
  • Kultur

Boka «Arv og miljø» av Vigdis Hjort er dagens boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

 
Historier om Velferden ombord i Handelsflåten
  • Nyheter

Roald Evensen med ny bok.

Uka på Storstuggu
  • Kultur

Fredag kommer John Pål Inderberg trio til Storstuggu. Så går det slag i slag.

Søker skuespillere
  • Kultur

Elden skal ha audition på flere roller.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse