Sanner trekker fram Kulturminnefondet

Sanner trekker fram Kulturminnefondet

Statsråd i Kommunal-og moderniseringsdepartementet Jan Tore Sanner, trekker frem Kulturminnefondet på Røros som den første suksesshistorien, når han varsler at Regjeringen vil flytte ut 630 statlige arbeidsplasser fra Oslo. FOTO: Regjeringen

Statsråd i Kommunal-og moderniseringsdepartementet Jan Tore Sanner, trekker fram Kulturminnefondet på Røros som den første suksesshistorien, når han varsler at Regjeringen vil flytte ut 630 statlige arbeidsplasser fra Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.02.2017 kl 14:06

Statsråden la i sin presentasjon vekt på den store veksten Kulturminnefondet har hatt i antall ansatte, og at ordningen bidrar til å styrke og bevare kulturminnevernet i hele Norge.

– Gjennom denne etableringen er det utviklet et sterkt og godt kompetansesenter på Røros, avsluttet Sanner.

Bakgrunnen er at Kulturminnefondet benyttet anledningen til å overrekke rapporten om den nylig gjennomførte NIBR evalueringen til statsminister Erna Solberg, da hun besøkte Røros 6.februar.

Evalueringen viser at Kulturminnefondets resultater er svært gode som utlokalisert statlig virksomhet.

– Det er det gode samarbeidet vi har fått til med Røros kommune, Rørosmuseet og Bygningsvernsenteret som er en av hovedgrunnene til at vi har lykkes så godt, sier Simen Bjørgen.

Han takker samtidig både styret og alle ansatte i Kulturminnefondet som har vist en gjennomføringsevne helt utenom det vanlige.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Geir Digernes minnepris til Vegard Lien Bjerkan
  • Kultur

Vegard Lien Bjerkan trodde han skulle i møte om jazzfestivalen da han ankom Scandic Nidelven fredag ettermiddag. Det var noe helt annet Ernst Wiggo Sandbakk hadde i tankene.

Olavsfestdagene får mest
  • Kultur

Olavsfestdagene i Trondheim stikker av med mesteparten av festivalstøtten til Trøndelag neste år. Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

 
Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

Knall konsert med Henrik i Selbu kirke
  • Kultur

17- åringen Henrik Fuglem fra Selbustrand leverte en knallkonsert for en fullsatt Selbu kirke tirsdag kveld.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE