Ny bok om Hessdalen

Ivar Kvaal har laget bildebok om Hessdalen

Første gang forfatteren hadde sjansen til å besøke UFO-bygda, blånektet han. – Jeg var livredd, sier Ivar Kvaal.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2018 kl 12:27

Nea Radio
Nea Radio

Sist fredag var det premiere på teaterstykket UFO-Bygda på Thorshovteateret i Oslo. Men dette var ikke det eneste, relatert til Hessdalen, som skjedde.

25. januar slapp fotograf Ivar Kvaal ei bildebok med motiver hentet fra Hessdalen. Boka er på 120 sider og gis ut på forlaget Journal.

Utgangspunktet for bokprosjektet er ei kald desembernatt i 1981. Da kom forandringen i bygda Kvaal har fotografert. Lysene på himmelen var så sterke at det vakte oppmerksomhet utenfor Hessdalen, og da pressen dukket opp, startet et nytt kapittel for stedet og menneskene der.

– Fra å være en bygd som ikke hadde noe særlig å by på, en kirke, en forsamlingshus og en butikk, ble Hessdalen raskt et samlingssted og et referansepunkt for en mangfoldig gruppe mennesker med det eneste til felles at de lette etter noe de ikke kunne forstå, heter det i omtalen til boka.

Kvaal husker at første gang han hørte om de mystiske lysene var da familien kjørte opp Gauldalen på 80-tallet. Hans far ville kjøre innom Hessdalen, men forfatteren som var forholdsvis ung på det tidspunktet, var livredd og blånektet. Derfor fortsatte ferden sørover fylkesvei 30, uten avstikker til UFO-bygda.

Senere i livet fikk Kvaal igjen sjansen til å besøke Hessdalen, og denne gangen kjørte han ikke forbi.

Hør intervju med Ivar Kvaal her:

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Charity-run for barnekreftsaken
  • Kultur

Søndag starter kjøreklubben Dirty Vikings motorene og cruiser avsted på et løp til inntekt for barnekreftforeningen i Trøndelag.

Floka!
  • Fredagsfloka

Vikinger, pilegrimer og sommertemperaturer i lystig passiar.

Erland Haugen ute med ny sommerlåt

Tidligere Norske talenter- og X Factor-deltaker Erland Haugen fra Røros er ute med ny musikk, for første gang på sju år.

 
Internasjonal suksess for Jentene på tunet
  • Lokalmat

Denne uka gikk den skandinaviske finalen av "International Chocolate Awards 2018" av stabelen i København, og Iris Yvonne Martinsen-Aune stakk av med sølvmedaljen for sin sjokoladebit "Northern Lights- A taste of heaven".

Kunstkurs for barn
  • Kultur

I sommer blir det arrangert kunstkurs for barn i Selbu og på Stjørdal.

Hjertemarsjen 2018
  • Sport

Arrangeres for 6. gang på Røros.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE